A „Tinder-svindler” reagált a róla szóló dokumentumfilmre

A Netflix legújabb szenzációja A Tinder-csaló című bűnügyi doku, amelynek címszereplője dollármilliókat csalt ki a neten felszedett gyanútlan áldozataitól.

A dokumentumfilm antihőse egy Simon Leviev nevű izraeli férfi, aki a milliárdos Lev Leviev fiának adja ki magát, így ismerkedik a Tinderen. Az itt megismert nőket eleinte drága ajándékokkal halmozza el, majd amikor elaltatja a gyanújukat, és azok már biztosak benne, hogy dúsgazdag örökös, egy ügyes trükkel elkezd pénzt kicsalni belőlük: azt a látszatot kelti, hogy bajba került, nem fér hozzá a pénzéhez, ezért azonnali kölcsönre van szüksége – egy norvég származású nőt 80 millió forintnak megfelelő összegtől szabadított meg ezzel a módszerrel.

A Tinder-csaló azonban nem erről szól, hanem azt meséli el, hogy a férfi, igazi nevén Shimon Hayut három áldozata, a norvég Cecilie, a svéd Pernilla és a holland Ayleen Charlotte összefog, hogy bosszút álljanak rajta, és a hatóságok kezére juttassák. A nők el is érik a céljukat, és a szélhámost végül 15 hónap börtönre ítélték

– ám jó magaviselet miatt mindössze 5 hónap után már ki is szabadult.


És a jelek szerint elég vastag bőr van a képén, mivel a róla szóló Netflix-doku február 2-i premierjét követően Instagram-oldalán üzent a nézőknek. A film bemutatása után Hayut követőinek száma 200 ezerrel nőtt, akik a férfi fotói alapján annak lehettek a tanúi, hogy a csaló azóta is fényűző életet él: drága nyaralásokat és dizájnerruhákat bemutató képeken láthatták, hogy Hayut sorsa egy cseppet sem fordult rosszabbra.

Forrás: Netflix


A közfelháborodás miatt pedig a szélhámos törölte ugyan a profilját, de előtte még a következő üzenetet írta ki: „A következő néhány napban, amint kitaláltam, hogyan lehetne a legjobban és a legnagyobb tisztelettel előadni mind magam, mind az érintettek felé,

megosztom a történetet az én nézőpontomból is.

Addig is, mindenkinek legyen nyitott az elméje és a szíve!”

Az internet népének azonban természetesen nem ő lett a hőse, hanem a doku egyik szereplője, a már említett Ayleen, aki olyan vagány bosszút állt a férfin, hogy felajánlotta neki, hogy eladja a drága dizájnerruháit, hogy így segítsen rajta, de a pénzt később nem adta oda neki – így legalább valamennyire tudta kártalanítani magát Hayut ténykedése után, a közösségi média pedig most kikiáltotta a bosszúállás istennőjének. A Tinder-csalóról hamarosan a PORT.hu is jelentkezik kritikával.


(via Independent)