Clive Owennel készült sorozat a Clinton-Lewinsky botrányról

Befutott az előzetes is, amiben természetesen elhangzik az elhíresült „Nem volt szexuális kapcsolatom azzal a nővel”- mondat.

A #metoo előtti korszak egyik legnagyobb botránya Bill Clintonhoz kötődik. Az Egyesült Államok elnökéről 1998 januárjában derült ki, hogy két éven keresztül viszonyt folytatott a Fehér Ház akkor 22 éves gyakornokával, Monica Lewinskyvel. A republikánusok impeachment eljárással próbálták eltávolítani az elnököt, hónapokon át zajlottak a meghallgatások, de mivel nem volt meg a kétharmados többségük a szenátusban, Clinton maradhatott a hivatalában.   

Az FX az American Crime Story című antalógiasorozatának harmadik évadában dolgozza fel az esetet, az első, leleplező újságcikkek megjelenésétől az impeachment eljárásig. Az előzetes alapján az Impeachment: American Crime Storyban főleg Monica Lewinsky szemszögéből láthatjuk az eseményeket. (Az egykori gyakornok a sorozat egyik producere.)

Clintont Clive Owen alakítja szinte felismerhetetlenre maszkírozva, Lewinskyt pedig Beanie Feldstein játssza. A további szereplők közt megtalálhatjuk Sarah Paulsont (ő már az OJ Simpsonról szóló évadban is benne volt), Margo Martindale-t és Billy Eichnert, míg Hillary Clintont a Maffiózókból ismert Edie Falco alakítja.

A széria amerikai premierje szeptember 7-én lesz.

via: Independent