Előzetest kapott Zack Snyder monumentális űrfilmje

Star Wars-filmnek indult, nem az lett belőle, de így is nagy a hasonlóság.

A 300 és Az Igazság Ligája rendezője rögtön két filmet is leforgatott a Netflixnek. A Rebel Moon című sci-fi eposz első része, A tűz gyermeke (A Child of Fire) 2023. december 22-én érkezik a streamingszolgáltatóra, a 2. rész, "The Scargiver" címmel 2024. április 19-ére van beütemezve.

A kétrészes filmet Snyder eredetileg a Star Wars-franchise részeként képzelte el, még mielőtt a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, de aztán a rendező a DC univerzumba igazolt, hogy olyan projekteket rendezzen, mint az Az acélember és a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala.

Az űrfilmben Sofia Boutella egy olyan titokzatos nőt alakít, aki segít megszervezni egy bolygó békés lakóinak harcát az elnyomó kormány ellen. További szereplők: Doona Bae, Ray Fisher, Staz Nair, Michiel Huisman, Charlie Hunnam, E. Duffy, Djimon Hounsou és Anthony Hopkins, aki egy Jimmy nevű robotot alakít.

A hivatalos szinopszis így szól:

"Amikor egy galaxis peremén lévő békés kolóniát egy zsarnoki uralkodó seregei fenyegetnek, Kora (Boutella), a falusiak között élő titokzatos idegen válik a túlélésük legnagyobb reményévé. Azzal a feladattal bízzák meg, hogy találjon képzett harcosokat, akik összefognak vele a Mother Worlddel szembeni lehetetlen küzdelemben. Kora összegyűjti a harcosok kis csapatát - kívülállók, lázadók, parasztok és hadiárvák különböző világokból, akiknek közös a megváltás és a bosszú iránti vágyuk. Miközben egy egész Birodalom árnyéka nehezedik rájuk, a galaxis sorsáért küzd az új hősökből álló sereg."

A trailerben szinte minden elképzelhető sci-fi és fantasy elem megvan: egy hercegnő, akinek megjósolták, hogy véget vet a háborúnak, egy szerencsétlen falura lézerrel lövöldöző űrhajók, beszélő robotok, egy póklény, vörösen izzó lézerkarddal hadonászó főgonosz, repülő pegazusszerű állat, és rengeteg lassított felvétel, ahogy az egy Snyder-filmben megszokott.

A rendező még 2021-ben nyilatkozta a The Hollywood Reporternek:

"Akira Kurosawa-rajongóként és Star Wars-fanként nőttem fel. (…) A sci-fi és az óriási kaland iránti szeretetem mutatkozik meg ebben a filmben. Remélem, hogy ebből is egy hatalmas IP és egy univerzum lesz, amit franchise-zá lehet építeni."

via: THR / Variety