Mark Hamill most a Boba Fett-sorozat kapcsán tréfálkozott

A széria múlt heti részében egymást érték a meglepetések.

A Disney+ nagy sikerű Star Wars sorozata, a The Mandalorian második évadának fináléjában felbukkant az ifjú Luke Skywalker, hogy padawanjául fogadja és magával vigye Grogut, leánykori nevén Baby Yodát. Ugyan a Jedi mester CGI-jal létrehozott fizimiskája a Zsivány Egyes Tarkinjához és Leia hercegnőjével hasonlóan túl mesterségesnek, túl idegennek hatott, mégis örömteli volt a viszontlátás.

Az epizódot beharangozva, akkoriban Mark Hamill a következőt kérdezte Twitteren: "Láttatok mostanában valami izgalmasat a tévében?" Múlt héten Instagramon utalt vissza erre, amikor a következőt posztolta: "A hotelben nincs Disney+"

Mit jelent ez? A poszt alatt a The Book of Boba Fettre vonatkozó SPOILEREK következnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mark Hamill (@hamillhimself) által megosztott bejegyzés

Módjával érdekesen indult a Disney+ The Mandalorian spinoffja, amiben az egykori rettegett fejvadász Jabba trónját átvéve a tatuini alvilág élére pályázik. Sajnos a sisakot levéve az egykori marcona, titokzatos figurából egy tohonya nagypapát csináltak, aki Mos Espa utcáin végiggyalogolva egészen szánalmasan igyekszik hajtogatni, hogy márpedig ő itt az új nagyfőnök, a gengszterekkel együtt a nézők is kiröhögik. A sorozat ötödik epizódjában azonban nem is láthattuk, helyette Din Djarin, azaz a The Mandalorian címszereplőjét követhettük nyomon, és az ő története folytatódott a hatodik részben is – a The Book of Boba Fett hirtelenjében átváltozott a The Mandalorian afféle két és feledik évadává. 

No de mire utalt Hamill?

A hatodik részben Mando  meglátogatja Grogut, aki már egy ideje Luke tanítványa, azaz ismét láthatjuk a jedi mestert. Méghozzá nem is akárhogy. A The Mandalorian nevezetes epizódja után bejárta az internetet Shamook videója, aki az otthonról elérhető deepfake technológiával helyettesítette a CGI-Luke arcát. Az eredmény önmagáért beszél.

A Disney ezután leszerződtette a youtubert, és a The Book of Boba Fett Luke-ja már a deepfake lehető legtökéletesebb felhasználásával készült, az eredmény pedig egészen megdöbbentő. És hogy ez a trükktechnológiai mérföldkő még durvább legyen: Hamillnak semmi köze nem volt az egészhez, Luke hangját a színész fiatalkori hangfelvételei alapján mesterséges intelligencia állította össze! Egyébként kicsit furán is hangzott.

Az epizód egyéb meglepetéseket is tartogatott, de mindent azért csak nem árulunk el.