20 elképesztően menő poszter jött ki a Trónok harca 8. évadához!

Ki üljön a Vastrónra a világ legnépszerűbb sorozatának fináléjában? Daenerys? Havas Jon? Tyrion? Varys? Vagy az Éjkirály?

Tovább dübörög a Trónok harca sorozat marketingkampánya: pár hete egy szekérderéknyi jelenetfotó jött ki minden idők legnépszerűbb fantasy tévésorozatához, most pedig 20 elképesztően menő poszterrel harangozza be az HBO az itthon is és Amerikában is április 15-én elstartoló 8. évadot.

A rajongókat természetesen Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) és Havas Jon (Kit Harington) személye tartja leginkább lázban. Nemcsak a kettejük közt lángra gyúló szerelem miatt, hanem mert Daenerys nem más, mint Havas Jon nagynénje – az Észak Királyává választott, egykor lenézett fattyú viszont akár a Vastrónra is igényt tarthat, Aegon Targaryen néven!

Egyelőre viszont egyedül Bran Stark, az időben és térben ide-oda utazgatni képes Háromszemű Holló tudja azt, hogy Havas Jon nem Ned Stark és egy titokzatos szerető gyermeke, hanem Rhaegar Targaryen herceg és Lyanna Stark fia. De vajon el is fogja mondani Jonnak?

Azt viszont egyedül csak a régi kódexeket bújó Sam (John Bradley) tudja Jon barátai közül, hogy Rhaegar Targaryen herceg és Lyanna Stark házassága érvényes volt, hiszen tényleg szerelmesek voltak egymásba, nem volt semmi asszonyrablás – közben meg Robert Baratheon az egész Targaryenek elleni felkelést azzal az ürüggyel robbantotta ki Ned Starkkal, hogy a herceg fogságban tartja a nőt, akit neki ígértek feleségül... Vajon Sam elmondja majd Jonnak a teljes igazságot?

Ha Daenerys lesz a Vastrón úrnője, akkor Tyrion (Peter Dinklage), a törpe növésű, cinikus Ördögfióka lesz a Király(nő) Segítője? Vagy inkább ő maga akar király lenni?

Lassan ott tartunk, hogy Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) is pozitív szereplővé válik a sorozatban – mondjuk a kis Bran toronyszobából kilökése miatt majd még magyarázkodnia kell a Starkok előtt...

Cersei Lannister régenskirálynő (Lena Headey) viszont aligha kedvence bárkinek is, az eddigi hét évad alatt megszámlálhatatlanul sok gonosz dolgot művelt!

A sima modorú Varys (Conleth Hill) eddig az egyik legnagyobb konspirátornak számított, mostanra viszont már nem tűnik olyan fontos sakkjátékosnak, mint korábban. Vajon kivárja, hogy mindenki meghaljon, és ő maga ül a Vastrónra?

Arya (Maisie Williams) mostanra Westeros legveszedelmesebb alakváltó orgyilkosává képezte ki magát. Nagy kérdés, hogy vajon adódhat-e olyan helyzet, amikor akár a saját testvérei torkát is elvágja, csak hogy Westeros királynője lehessen?

Sansa (Sophie Turner) jelenleg Deres és Sasfészek úrnője. De vajon melyik ház ifjai merik házassági ajánlatokkal bombázni őt azok után, hogy a legutóbbi férje, Ramsay Bolton kutyaeledelként végezte? Ráadásul a nagy konspirátor, Kisujj kedvenceként miért elégedne meg Északkal, mikor egész Westeros királynője is lehetne?

A jó Hagymalovag, Ser Davos (Liam Cunningham) korábban Stannis Baratheont szolgálta, most viszont egykori ellenfelei, Havas Jon, Daenerys és Tyrion oldalára állt. De vajon mi a biztosíték arra, hogy hozzájuk végig hűséges lesz?

Brienne (Gwendoline Christie) is nagy túlélő, hiszen eredetileg a trónkövetelő Renly Baratheon testőre volt, majd a gyermekeit féltő Catelyn Stark parancsára utazta át fél Westerost – most viszont könnyen lehet, hogy egészen a Vastrónig verekszi el magát, csak hogy minél messzebb legyen az érte epekedő Óriásvész Tormundtól!

Theon (Alfie Allen) is volt már minden, csak akasztott ember nem: ifjúkorában Ned Starknál nevelkedett Havas Jonék mostohatestvéreként, aztán átállt az ellenfél oldalára, a Greyjoy-ok királya akart lenni, megostromolta és elfoglalta Derest. Ramsay Bolton azonban letörte az ambícióit, amikor megkínozta és kiherélte, nemrég viszont segített Sansának megszökni és eljutni a testvéreihez. Vajon most kihez hűséges?

Ser Jorah (Iain Glen) hiába epekedett Daenerysért, száműzetésbe kellett vonulnia. Most viszont, hogy Sam kigyógyította a kővé válós fertőzésből, semmi sem tarthatja vissza attól, hogy visszatérjen imádott Sárkánykirálynőjéhez. Na de mit fog ehhez szólni Havas Jon?

A Vörös Papnő, Melisandre (Carice van Houten) egy homályos jövendölés után úgy tűnt, kivonul a westerosi csatározásból. Persze hazudhatott is, és könnyen lehet, hogy fel fog még áldozni pár királyi sarjat azért, hogy beteljesítse a titokzatos tűzisten, R'hllor végső akaratát...

Euron Greyjoy (Pilou Asbæk) most épp Cersei királynőt fűzi, hátha így előbb-utóbb ő lesz a Vastrón ura. No de ehhez valószínűleg Cerse-nek is lesz egy-két szava, Euron ellenfeleiről nem is beszélve...

A szépséges rabszolgalány, Missandei (Nathalie Emmanuel) annyi időt töltött már a Sárkánykirálynő társaságában, hogy lehet, az úrnője nélküle is el tudja képzelni az életet Westeros földjén...

Szürke Féreg (Jacob Anderson) rettenthetetlen harcos, de vajon ha mindenkit lekaszabolnak körülötte, elég okos lesz-e ahhoz, hogy jó királyként uralkodjon egész Westeroson?

Sandor Clegane, az égett arcú Véreb (Rory McCann) annyi mindent túlélt már, hogy még akár az is megeshet a 8. évad végén, hogy mindenkit lekaszabol, és egy lakoma maradékát begyűjtve, kedélyesen falatozgatva, véres-sáros-szaros ruhában ő ül fel a Vastrónra! 

A legérdekesebb befejezés viszont kétségkívül az lenne (és George R.R. Martin gyilkos humorát ismerve erre komoly esély van!), hogy a jóknak elkönyvelt, közönségkedvenc szereplők mind meghalnak vagy elbujdokolnak, és a győztes Éjkirály a zombi hordájával Északról egészen Királyvárig masírozik, fagyott pusztasággá változtatva az egész kontinenst!

(via Uproxx