A férfi, aki feleségül vett egy lovat - A Jerry Springer show 10 legőrültebb pillanata

Volt miből válogatni.

Múlt héten hunyt el, 79 éves korában az amerikai televíziózás egyik leghírhedtebb figurája, Jerry Springer, aki 1991-től közel három évtizeden át vezette botrányos talk show-ját, amely közel 5 ezer epizódot élt meg. A Jerry Springer show igazi cirkuszi látványosság volt, amelyben a vendégek menetrendszerű összeverekedése csak a jéghegy csúcsa. Íme a legbizarrabb, legfelháborítóbb és legtragikomikusabb epizódok közül 10.

„Levágtam a férfiasságomat”

Az 1997-ben sugárzott epizódban Earl Zea elmesélte, hogy kerti szerszámokkal vágta le a saját péniszét. Azután hozta meg ezt a döntést, hogy egy Ronnie nevű férfi zaklatta, aki természetesen meg is jelent a műsorban, azt állítva, hogy ők egykor szeretők voltak. Earl ezt végig tagadta, de azt elmondta, hogy már megbánta az öncsonkítást.


A kung-fuzó suttyó

Még a Springer által meginterjúvolt fura figurák közül is kiemelkedett az önjelölt "kung-fu hillbilly" Diemon Dave.

Dave-nek gondja volt lakótársával, Lil Wayne-nel - aki nem áll rokonságban a híres rapperrel -, és annyira vágyott egy kis verekedésre, hogy megkérte a műsor biztonsági embereit, hogy ne avatkozzanak közbe, mondván, 

ha kijön ide baromkodni, megkungfuzom!”

Dave alaposan felkészült a harcra: Chuck Norris és Jean Claude Van Damme-filmeket nézett a lakókocsijában, majd a tanulmányozott fogásokat a tükör előtt gyakorolta.

Amikor nemezise kijött, gyorsan lekerültek az ingek, és összecsaptak - de hamar kiderült, hogy Dave nem egy Bruce Lee.


„Örülök, hogy levágtam a lábam”

A műsor 16. évadában egy Sandra nevű vendég elmondta Springernek, hogy hat évvel ezelőtt fűrésszel levágta a saját lábát.

Az akkor 48 éves, kerekesszékes transznemű elmesélte, hogy 14 éves korában döntött úgy, hogy nincs szüksége többé a lábaira.

Az agyam csak azt hajtogatta, hogy 'szabadulj meg tőlük'. Így hát meg kellett szabadulnom"

- magyarázta, hozzátéve, hogy korábban megpróbálta magát megfertőzni (beinjekciózta a saját székletét a combjába), hogy az orvosoknak amputálniuk kelljen a lábait.

Később a műsorban szembesítették a lábak nélkül született Kennyvel, aki szidta őt a hálátlansága miatt.

Springert többször szembesítették azzal a kritikával, hogy a műsoraiban kihasználja a transznemű embereket, amire azzal védekezett, hogy ő akkoriban a transznemű amerikaiaknak mindenki másnál nagyobb nyilvánosságot biztosított.


Anya-lánya domina duó

A műsor háromévtizedes története alatt minden elképzelhető fétis képernyőre kerülhetett, beleértve a szadomazo játékokat.

A 2012-es "Felháborító bűnös élvezetek" című epizódban egy anyát és a lányát szólította a színpadra Springer, akikről kiderült, hogy dominák, vagyis olyan nők, akik szexuális tevékenységek során uralják a férfiakat, gyakran fizikailag is – ráadásul ők együtt is praktizálnak.

A helyzet akkor vált igazán bizarrá, amikor a duó kihívta a szexrabszolgáját is a színpadra. A nagy darab, bugyit és melltartót viselő férfinak ezután el kellett játszania, hogy ő egy ló, miközben a domina lány a hátán lovagolt. Aztán, ahogy a Jerry Springer Show-ban oly gyakran előfordult, a férfi felesége is feljött a színpadra - hogy szidalmazza és megszégyenítse a férjét.


Klántagok vs. zsidók

A "Klán-frontáció" című hírhedt 1997-es epizódban Springer a rasszról és a vallásról moderált egy „beszélgetést” a Ku Klux Klan és a Zsidó Védelmi Liga (JDL) tagjai között.

Nem meglepő módon a két csoport nem tudott közös nevezőre jutni, és az álvitából gyorsan verekedés lett, amelybe Springer biztonsági emberei és a közönség tagjai is belekeveredtek.

Ez egyike volt azon kevés alkalomnak, amikor a műsor, ha nem is túl tapintatosan, de olyan kényelmetlen témákat feszegetett, mint a fehér felsőbbrendűség és a rasszizmus.


Jerry vs. rasszista család

Egy másik alkalommal majdnem Springer kapta a pofonokat, de nem csoda, hogy beleállt a vitába: zsidó-német felmenői a nácik elől menekültek az USA-ba, így elég személyes volt számára a téma.

Egy 1995-ös epizódban egy antiszemita papot látott vendégül, aki a gyerekeit is hasonló szellemben nevelte. A vita hevében közölte vele, hogy

Nem gyűlöllek, csak sajnállak".

Amikor a pap újra belekezdett a holokauszttagadásba, Springer azt mondta neki, hogy "fogd be a pofád", amire a közönség ovációba kezdett, a pap pedig támadásba lendült, és a biztonságiaknak kellett közbelépniük.


„10 óra alatt 251 férfivel szexeltem!”

1995-ben a műsor vendége volt Annabel Chong, 22 éves pornószínésznő, aki részt vett a "világ legnagyobb gangbangjében", és bár Springer megpróbálta rávenni, hogy ítélje el az aktust ("Képes leszel valaha is szeretni egy férfit?" - kérdezte tőle egyebek közt), Chong nem tanúsított megbánást, és felszabadító élményként beszélt a csoportos szexről.

A pornóiparban töltött néhány év után Chong átnyergelt a szoftverfejlesztésre, a rekordját pedig Jasmin St. Clair döntötte meg, aki szintén Jerry Springer műsorában beszélt erről a bravúrról.


„Hozzámentem apádhoz, de vissza akarlak kapni”

A Springer show-ban egymást érték az olyan tragikomikus családi sztorik, amelyeket Shakespeare is megirigyelhetett volna. Ilyen volt az a love story is, ami egy montanai nő és egy kaliforniai férfi közt szövődött, aki autó híján 1930 kilométert gyalogolt, hogy a szerelmével lehessen. Ott éltek a férfi apjának a házában, aminek az lett a vége, hogy a feleség és az após össze is házasodott, és a nő megszülte az exférje féltestvérét. Később azonban rájött, hogy mégis az első szerelme az igazi, és Springer műsorát találta a legjobb fórumnak ahhoz, hogy ezt közölje mindkét érintett féllel. Az exférj végül nemet mondott.

 

„Feleségül vettem a lovam!”

Egy 1998-as, mára már betiltott epizódban Springer három olyan emberrel készített interjút, akik úgynevezett fajok közötti kapcsolatban élnek. Közülük talán a legemlékezetesebb egy Mark nevű Missouri állambeli férfi volt, aki azt állította, hogy feleségül vett egy Pixel nevű pónit – aki be is sétált a stúdióba.

Ragaszkodott ahhoz, hogy a lóval való kapcsolata közös megegyezésen alapult, szájon is csókolta a kancát, és könnyek között bizonygatta, hogy:

Ha nem tetszene neki, bármikor elmehetne."

Kiderült az is, hogy Mark már 40 éve "keresztes hadjáratot folytatott” azért, hogy elfogadják, hogy állatokkal szexelt. És nem mellesleg elárulta, hogy az állatszex miatt hepatitiszes lett, és lassú halálra van ítélve.


„31 kilós a kisbabám!”

Előfordult, ha nem is sűrűn, hogy egy Springer-vendég története happy enddel végződött: 1996-ban a kisbaba, Zack a mérete és súlya miatt került a címlapokra. (Később a túlsúlyért felelős Simpson Golabi Behmel-szindrómát diagnosztizáltak nála.) Szülei elmesélték a műsorban, milyen kihívásokat jelent nekik a „kis” Zack rendhagyó mérete, például felnőtt pelenkát tudtak csak ráadni, és meg kellett szokniuk azt is, hogy a fiú teste olyan gyorsan nőtt, hogy az szó szerint fizikai fájdalmat okozott neki. De mindez nem számított. "A világért sem cserélném el senkire" - mondta az apja a műsorban. Strenkert felnőttként visszatért a műsorba, és elmondta, hogy a túlsúly ellenére viszonylag egészséges, és jól érzi magát profi gamerként.

Via: BBC / The Guardian