A gyerekgyárból nincs menekvés

Új trailer érkezett A szolgálólány meséje című sorozat második évadához.

Április 25-én mutatják be a Hulun, hozzánk pedig másnap érkezik az HBO-ra a Margaret Atwood 1985-ös regénye alapján készült széria folytatása. A megrázó disztópiában egy olyan világot ismerhettünk meg, ami az Egyesült Államok romjain jött létre, és Gileádi Köztársaságnak hívják. Mivel Gileádban a nők zöme terméketlen, a szülőképes nőket arra kényszerítik, hogy szolgálólányként költözzenek be kiváltságos családokhoz, ahol a férj – a feleség közreműködésével – sorozatosan megerőszakolja őket, majd a megfogant gyermeket elveszik tőlük, hogy a sajátjukként neveljék.

Az első évad végén főhősnőnket, az Offrednek nevezett szolgálólányt egy erős cliffhanger helyzetben hagytuk magára. Mivel megszegte a szabályokat, egy rabszállító autóval jönnek érte. Az új trailer tanúsága szerint azonban a nőnek – akiről az is kiderült, hogy gyermeket vár – sikerül megszöknie, mivel látjuk menekülés közben, az előzetes végén pedig igazi nevét használva kijelenti, hogy szabad ember.

„Így fest a szabadság? Vajon mi történik, ha kiszabadulok?” – teszi fel a kérdést a kedvcsináló elején az Elizabeth Moss alakította karakter.

„Talán nincs is olyan, hogy kint. Gilead mindig benned van”

– teszi hozzá filozofikusan. A trailer persze nem csak Offred/June sorsáról csepegtet információt. Kiderül, hogy Emily és Janine engedetlenségük miatt nem haltak meg, hanem a Kolóniákon végeztetnek velük kegyetlen kényszermunkát.

Rajtuk kívül láthatjuk Offred férjét is a Gileád előtti időkből, Luke-ot, aki közös barátjukkal, Moirával együtt Kanadában harcol az ellenállás oldalán. Az említett figurák mellett visszatérnek a Joseph Fiennes, Ann Dowd, Yvonne Strahovski és Max Minghella által alakított hősök is, azaz a parancsnok (Offred gazdája), a kegyetlen „főnéni” (a szolgálólányok parancsnoknője), a parancsnok felesége és a család sofőrje (a főhősnő szerelme).


(via Variety)