Családi filmek szombatra

Babe, Shrek, a Jetsonok, kutyák, macskák, a Fikszik és a Cincin lovag, hogy csak néhány szereplőt említsek mai tévés gyerek-kínálatból! Szerintem megéri!

Babe

RTL HÁROM - április 27., 10.45h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Babe különös teremtés, kismalac létére elvei, mi több, elképzelései vannak, ami cseppet sem vág egybe Hoggett gazda (James Cromwell) szándékaival. Felismerve a sorsában rejlő veszélyt, szövetkezik a helyi birkákkal, hogy nélkülözhetetlenné tegye magát a farmon. A szeretetreméltó és önmagát pásztorkutyának képzelő kismalac kitanulja a terelés csínját-bínját, ami annyira elnyeri gazdája tetszését, hogy az év terelőversenyére is benevezi. Az Oscar-díjas családi moziban a háziállatoké a főszerep, és nem kis szerep jut a fergeteges egérkórusnak és egy csapat makacs birkának sem.

 

Shrek

Moziverzum - április 27., 10.50h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Hol volt, hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egyszer egy morcos ogre, akit Shrek-nek hívtak. Ám a zöld szörny nyugalmát és életét egy napon fenekestül felbolygatta egy különös esemény: mesebeli lények lepték el a mocsarat _ és lepték meg gyanútlan hősünket. A három vak egér futkározott a vacsoráján, a nagy, gonosz farkas feküdt az ágyában, a hét törpe Hófehérke koporsóját tette az asztalára, kunyhója előtt pedig ott nyüzsgött a három hajléktalan kismalac, és mindenféle más varázslatos figurák, akiket a gonosz Farquaad nagyúr űzött el otthonukból. Shrek tehát elment a nagyúrhoz, hogy visszakövetelje mocsarát, de ehhez előbb meg kell mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt, hogy Farquaad feleségül vehesse, és így király lehessen. A nagy kalandban társa is akad az ogrének: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrek-ért, egy valamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan azonban kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka

 

Elvitte a víz

Paramount Network - április 27., 11.45h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A történet Roddy-ról, egy előkelő egérről szól, aki egy szerencsétlenség miatt hirtelen Patkopolisz csatornavilágában találja magát, London utcái alatt. Itt találkozik Ritával, egy merész csatornatisztítóval. Együtt kell átjutniuk a nyüzsgő városon, amely tele van veszélyekkel, zuhatagokkal, örvényekkel, de a legveszélyesebb mindközül az aljas Toad és az ő szolgái, Spike és Whitey. Vajon sikerül Roddynak kijutni a csatornából és megmenti Patkopoliszt?

 

Film+ - április 27., 12.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják, és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velőscsontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt, és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor (Jeff Goldblum) is belekeveredik, aki épp olyan anyagon kísérletezik, amely mindkét fél számára veszettül fontos.

 

RTL HÁROM - április 27., 12.30h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A bátorság nem méret kérdése. Cincin kisegér, a komor palota lelkes lakója imádja a könyveket falni, és ahogy átrágja magát egyik történetről a másikra, úgy uralkodik el rajta a vágy, hogy lovag legyen. Amikor közösségében kiderülnek humanista ábrándjai, azonnal Patkányföldre, más néven a várbörtönbe száműzik. A legjobb helyre, ugyanis itt találkozik a fény után ácsingózó patkánnyal, aki azonnal betársul mellé a megmentőakcióba, amikor elrabolják Borsószem hercegnőt.

 

Minimax - április 27., 13.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Amerika kedvenc jövőutazó családjának első, egész estét betöltő rajzfilmje! Amikor George Jetson-t előléptetik, a családjával együtt kiköltözik egy űrbázisra. Vele megy Jane, Judy, Elroy, Rosie a robot és Astro, a család kutyája. Rövidesen azonban rá kell jönniük, hogy George vállalata lerombolja a földalatti kis lények otthonát. Családja segítségével George-nak sikerül kidolgoznia egy békés megoldást, amely a kis lények, a környezet és a gyár szempontjából egyaránt fenomenális ötletnek bizonyul...

 

Csizmás, a kandúr

TV2 - április 27., 13.50h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kandúr San Ricardo falu árvaházában nevelkedik, s itt barátkozik össze Tojás Tóbiással. Arról álmodoznak, hogy megszöknek, ám nem sikerül a terv, és emiatt összekülönböznek egymással. Egy napon Kandúr megment a dühöngő bika elől egy fehércselédet. A falu népe hősként ünnepli, ekkor kapja kackiás kalapját és a legendássá vált csizmáját _ így lesz belőle Csizmás Kandúr. Ám újra felbukkan Tojás Tóbiás, aki a varázsbabot akarja megszerezni. Csizmás Kandúr és a csinos macskalány, Cicus segítségét kéri. Dolgukat azonban megnehezíti a két gonosztevő, Jani és Juli felbukkanása...

 

m2 / Petőfi TV - április 27., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A beteg Ansgar királyon már az udvari orvos se tud segíteni. A király vadásza hallott az élet vizéről, ami talán meggyógyíthatná. A két herceg, Falk és Lennard is el akarja hozni a vizet apjuknak, de édesapjuk az idősebb fiúban, Falkban jobban bízik. Nem tudják, milyen próbákat kell kiállnia annak, aki meg akarja szerezni a csodatévő vizet. Amikor Falk herceg lova üres nyereggel tér vissza, Lennard is útnak indul…

 

RTL HÁROM - április 27., 16.30h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Verne, a teknős és erdei barátai téli álmukból felébredve megdöbbenve konstatálják, hogy lakóhelyüket egy sövény szeli ketté. A sövény túloldalán pedig egy zajos, veszedelmekkel és furcsa lényekkel teli, idegen lakópark áll. Az apróvadak kétségbeesnek, és Ozzie, az oposszum épp feladná, amikor felbukkan a nagydumás, dörzsölt Stikli, a ravaszságáról elhíresült mosómedve egy elképesztő tervvel. Stikli meggyőzi az állatokat arról, hogy paradicsomi körülmények várják őket a parkban, és elkezdődnek a zsákmányszerző akciók. Ám azt még Stikli sem tudja, milyen halálos veszélyek leselkednek a kis csapatra.

 

TV2 Kids - április 27., 17.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A csak gyerekek által látott Fixik apró lények, akik megjavítják az elromlott készülékeket, kütyüket és elektromos áramköröket. Amikor az egyik Fixie különleges karkötőhöz jut, amely szupererővel rendelkező csirkefogóvá változtatja, színes kis barátain, egy kisfiún és egy laborprofesszoron múlik, hogy megmentsék a helyzetet!

 

m2 / Petőfi TV - április 27., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rosszcsont hollócska és barátai nagy kincsvadászatra indulnak! A hódok ellen versenyezve találós kérdéseket kell megoldaniuk és nagy veszélyekben kell eljutniuk annak érdekében, hogy megtalálják az összes kincs közül a legmeglepőbbet. Hollócska, mint mindig, most is kárt okoz, tönkreteszi az ünnepi tortát, ezért Borz néni büntetést szab ki neki. Borzi is segít neki, és együtt véletlenül rábukkannak Borzi nagypapájának dolgozószobájára, ahol találnak egy kincses térképet. Hollócska elhatározza, hogy Franci, Eddi és Borzi társaságában elindul megkeresni a kincset, hogy király lehessen belőle, _ természetesen Borz néni engedélye és tudta nélkül. Artúr és Henrik, a hódfiúk azonban a nyomukba erednek, hogy megszerezzék a kincses térképet… Végül ugyan megtalálják az elrejtett kincset, de Borz néni számára hatalmas meglepetéssel szolgálnak: megtalálják az édesapját is, aki az egyik kincskereső útjáról nem tért haza…

 

Kémesítve

TV2 Kids - április 27., 18.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Lance Sterling igazi szuperkém, aki nem is különbözhetne jobban a feltaláló Walter Beckett-től. Lance laza, magabiztos és megnyerő. Walter viszont… nem az. Ám amit Walter nélkülöz társasági emberként, jócskán bepótol az eszével és a találékonyságával: irtó menő kütyüket készít, amiket Lance világmegmentő akcióin hasznosít. Mikor az események váratlan fordulatot vesznek, Walter és Lance teljesen új módon kénytelen egymásra támaszkodni. S ha ez a furcsa pár nem lesz képes csapatként dolgozni, az egész világot veszély fenyegeti.