A Trónok harca írójának jó hírei vannak, de pezsgőt még ne bontsunk

Használt a karantén George R.R. Martin munkakedvének, megírt több száz oldalt.

Kereken tíz éve várnak rá a Trónok harca rajongói, hogy elolvashassák A tűz és jég dala regényciklus hatodik kötetét. George R.R. Martin kultikus fantasyjének első öt részét 1996 és 2011 között adták ki, de a folytatás azóta sem érkezett meg. Az HBO 2011-ben sorozatformában adaptálta a regényfolyamot, és sokan reménykedtek benne, hogy mire elérnek az 5. évadhoz, már elkészül a The Winds of Winter című hatodik könyv. Nem így történt, a sorozat kreátorainak ezért Martin szinopszisa alapján kellett befejezniük a szériát, ami meg is látszott a minőségén.

Forrás: Rich Polk / Getty Images for IMDb

 

Az író a legfrissebb blogbejegyzésében jó hírekkel szolgált a várva várt a regényről. Tavaly több száz oldalt sikerült megírnia, valószínűleg a világjárvány miatti kényszerű bezártságnak köszönhetően. Ez persze nem jelenti azt, hogy máris rohanhatunk a könyvesboltokba, mert legalább ugyanennyi oldal még hátravan a könyvből. Martin reményei szerint 2021 arról fog szólni, hogy sikerül a regényt kielégítő módon lezárnia. Konkrét dátumot viszont nem akar mondani, mert mint írja,

A seggfejek az interneten ezt minden alkalommal ígéretnek veszik, és alig várják, hogy keresztre feszíthessenek, amikor lekésem a határidőt.”

Az írónak emellett más kötelezettségei is vannak, a már bejelentett House of the Dragon című széria mellett az HBO további Trónok harca-előzménysorozatokat akar indítani.

Az idézett blogbejegyzésében egyébként Martin arról ír, hogy ugyan alkotói szempontból jó periódus volt számára 2020, de amúgy ez volt élete legrosszabb éve, mert nagyon sok közeli barátját elveszítette. De már látja a fényt az alagút végén, és várja, hogy megkapja a vakcinát. 

via EW