A Trónok harca sztárírói új HBO-sorozaton dolgoznak

David Benioff és D.B. Weiss az amerikai polgárháborút dolgozná fel rendhagyóan, Confederate címmel.

Rekordnézettséggel nyitott a Trónok harca 7. évada, de mivel 8 évadnál tovább nem akarják húzni a Vastrónért folyó harcot a készítők, a két showrunnere, David Benioff és D.B. Weiss már a Trónok harca utáni időszakra készül. A jól összeszokott író-rendező-producer páros (akik egyébként a '90-es évek óta haverok) ezúttal Confederate címmel forgatna sorozatot az HBO-nak – írja a The Hollywood Repoter.

Forrás: Kevin Winter / Staff / Getty Images

 

A széria az HBO jelenlegi két legsikeresebb sorozatát, a Trónok harcát és a Westworldöt ötvözné, a témája az amerikai polgárháború lesz – de rendhagyó megközelítésben. Benioff és Weiss sztorijában ugyanis a déli államok sikeresen elszakadtak az Uniótól, és egy olyan konföderációvá alakultak, ahol legális a rabszolgatartás. A sorozat az Unió és a Konföderáció határán, a Mason-Dixon Demilitarizált Zónában és környékén játszódna, rengeteg izgalmas karaktert megmozgatva, akik között lesznek szabadságharcosok és rabszolgák, abolicionisták és rabszolgavadászok, politikusok és újságírók valamint az egyik rabszolgakereskedelemből élő dinasztia tagjait is megismerjük.

Benioff és Weiss a napokban megerősítették azt a korábbi pletykát is, miszerint a 8. évad után végérvényesen szakítanak Westeros világával, és az esetleges Trónok harca spin off szériákban már egyáltalán nem fognak részt venni sem íróként, sem rendezőként, sem producerként. Minden erejükkel az eredetileg mozifilmnek kitalált Confederate-re akarnak koncentrálni, aminek a sztoriját már évekkel ezelőtt kitalálták, és most nagyon örülnek, hogy az HBO-nál tévésorozattá fejleszthetik.

Ebben a sorozatban nem lesznek se sárkányok, se zombik, de kidolgozunk egy teljes világot hozzá.

A világépítésben egyébként két másik, menő sorozatveterán fog segíteni Beniofféknak: a főleg nyomozós szériákban utazó Nichelle Tramble Spellman (Született nyomozók, A férjem védelmében, A törvény embere) és az Empiere-t jegyző Malcolm Spellman.