A Trónok harca tényleg csak a Westworld-univerzum egyik bejárható virtuális világa?

George R. R. Martin annyit viccelődött ezzel, hogy a 3. évadba tényleg bekerült egy „Westeros-park”!

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y !

George R.R. Martin, a Trónok harca tévésorozat alapjául szolgáló, máig befejezetlen regénysorozat szerzője évek óta azzal viccelődik, micsoda fordulat lenne, ha kiderülne: a Trónok harca is csak egy a sok Westworld-vidámpark közül, vadnyugati és szamurájos díszlet helyett várakkal és sárkányokkal. Annál is inkább, mivel mindkét kultsorozat az HBO-nál készül, és a Westworld elődjében, az 1973-as Feltámad a vadnyugatban is volt egy szabadon bejárható középkori helyszín, ahol meghibásodtak az ottani robotok. Úgy tűnik, a sorozat showrunnerei, Lisa Joy és Jonathan Nolan láttak fantáziát Martin ötletében, mivel a 3. évad a legutóbbi, második epizódjában volt egy meglepő Trónok harca-utalás, ami tényleg azzal a gondolattal játszik el, hogy a távoli jövőben a Westworld park mellett van egy „Westerosworld” is! Íme a crossover jelenet:

A sztori szerint Bernard (Jeffrey Wright) és Stubbs (Luke Hemsworth) a mesterséges parkokat robothasonmásokkal és egyebekkel ellátó központjának labirintusában mászkálnak. Itt jutnak be egy olyan szintre, ami szemmel láthatóan egy fantasy világ logisztikai központja, és itt készül a fegyverektől és a páncélokon át a morcos kovácson át a sárkányig minden. Igen, sárkány: a jelenetben egy mesterségesen létrehozott fekete sárkány látható, aki nem más, mint Drogon a Trónok harcából. Az őt tökéletesítgető két melós pedig nem más, mint a sorozat két showrunnere, David Benioff és D.B. Weiss – akikről a rajongók leszedték a keresztvizet a harmatgyenge 8. évad láttán. Jonathan Nolan ezt nyilatkozta a napokban a Varietynek a rajongók millióit lázba hozó Trónok harca-kikacsintásról: 

Jó barátságban vagyunk George R.R. Martinnal, aki már az első évad óta mondogatta, hogy össze kéne kötni [a Westworldöt] a Trónok harcával. Talán nem mindenki tudja, de George eredetileg tévés forgatókönyvíró volt egy olyan tévés világban, ahol néha lehetőség volt ilyen crossoverekre, és ezeket a nézők mindig is kib*szottul szerették. Szóval George mindig is mondogatta ezt a crossover dolgot.

Hasonlóan nyilatkozott Lisa Joy is az IndieWire-nek:

George R. R. Martin már korábban is azzal viccelődött, hogy keresztezni kellene a Westworldöt a Trónok harcával. Ez valahogy befészkelte magát a mi fejünkbe is, és amikor lett egy kis időnk bemutatni, hogy Stubbs és Bernard milyen világon rohan végig, tudtuk, hogy ezzel itt nagyon jól el fogunk tudni szórakozni.

A tényleges crossover ötlete a Trónok harca utolsó évadának utómunka fázisában született meg, amikoris Jonathan Nolan, Lisa Joy, D.B. Weiss és David Benioff személyesen is leültek megbeszélni a részleteket. Nolan így emlékezett vissza a találkozóra:

Egy sör fölött előadtuk nekik az ötletünket, ők pedig nagyon jó fejek voltak, és azt mondták: rendben. Ez valójában inkább csak egy jó ürügy volt, hogy együtt lóghassunk.

(via NME.com & IndieWire)