A VALMAR tagja, Valkusz Milán is mentor lesz az X-Faktorban

Gáspár Laci és Majka után az X-Faktor harmadik mentorának nevére is fény derült: Valkusz Milán, a VALMAR tagja is zsűrizni fog az RTL idén visszatérő műsorában a Blikk információi szerint.

Az RTL műsorára egy év szünet után visszatérő X-Faktor megújult mentorcsapattal várja a nézőket. A csatorna néhány hete egyesével kezdte el csepegtetni a zsűri névsorát: először Gáspár Laci személyét fedték fel, majd kiderült az is, hogy a TV2-től az RTL-hez igazolt Majka is tagja lesz a zsűricsapatnak. A harmadik név pedig ma került nyilvánosságra, a Blikk információ szerint Valkusz Milán is csatlakozik a tehetségkutató csapatához.

Az énekes szerint sokakat meglephet, hogy az X-Faktor készítői egy olyan énekes-dalszerzőt választottak mentornak, aki a zenekarával még csak néhány éves karriert tudhat maga mögött, ám szerinte éppen emiatt tudja majd segíteni a pályakezdő énekeseket a versenyben.

„Amit mi az elmúlt öt-hat évben átéltünk, az brutális. Egyértelmű, hogy nem vagyok negyven pluszos művész, de sokrétű, intenzív tapasztalatot gyűjtöttem össze, legfőképpen a popszakma legmélyebb bugyraiban, a tűz kellős közepén, pont ott, ahova az összes versenyző szeretne eljutni. Én pedig szívesen adom majd át a tapasztalataimat”

– nyilatkozta a zenész a lapnak, aki azt is elárulta, egyedül tanulták meg a szakmát társával, Marics Petivel, bár egy idő után már volt segítségük. Valkusz elmondása szerint korábban is segítette már fiatal művészek karrierjét.

"Sokszor jöttek már hozzám a pályájuk elején lévők, vagy az erre az életre vágyók, hogy mi a titok. Többeknek segítettem, egyengettem privátban a karrierjüket. Például írtam beateket Manuelnek, a Bruno x Spaccnak, de segítettem a 666Ghost nevű szolnoki rappersrácot is, aki két éve szerepelt az X-Faktorban."

A VALMAR sikerét jól mutatja, hogy zenekar másik tagja a TV2-n tűnik fel majd hamarosan a Zsákbamacska egyik műsorvezetőjeként. A páros a szintén TV2-es Ázsia expressz harmadik évadában is versenyzett, valamint az ugyancsak ehhez a csatornához köthető Sztárban sztár című műsorban is szerepeltek mindketten.