Activity - Túl sok celebcseszegetés, túl kevés játék

Az RTL leporolta és újrafazonírozta a régi vetélkedőt, ami most már nem igazán a játékról szól, hanem arról, ki milyen pikáns beszólással találja meg a másik celebet, nem csoda, hogy az első adásnak úgy lett vége, mintha el sem kezdődött volna.

Aki kereskedelmi tévét néz ma Magyarországon, az napról napra együtt él a celebekkel. Celeb és celeb között is jókora különbség van: van, aki szép pályát tudhat maga mögött énekesként, színészként, vagy más területen, és van, akiről azt sem tudjuk, kicsoda, de mégis minden műsorban ott van. Akik felvállalták ezt a sorsot, azoknak menniük kell, ha szól a csatorna. Legyen szó reggeli műsorról, főzőverseny VIP kiadásáról vagy bármely realityról, amit csak ki tudnak találni,

túlélő show-tól a kínzókamrán át a párkeresőig, nekik mindenhez jó képet kell vágniuk.

És ez utóbbi a kulcs. Hogy ők mindig profik, jópofák és szerethetők legyenek, akiket érdemes nézni – és PONTOSAN ERRŐL SZÓL az újrainduló Activity! Arról, milyen jól szórakoznak a minket szórakoztató celebek!

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Magyarországon eredetileg a TV2 tűzte műsorára még 2001-ben az Activityt, majd menet közben a műsor átkerült a Super TV2-re majd a LifeTV-re – hogy aztán most az RTL mutassa be újra. Nyilván újrafazonírozva, mert az eredeti technikai stábhoz a Showder Klub csapata csatlakozott Kovács Kristóf producer vezetésével, akik azt ígérik, hogy „a vetélkedőben a hazai hírességek, humoristák, képernyősök és influenszerek legjava méri össze tudását és teszi próbára a nézők rekeszizmait”. Hogy ki ír le ilyet és ki használja a „rekeszizom” szót nem orvosi szövegkörnyezetben, az jó kérdés, ahogy az is, miért olyan a műsor logója, mint egy mérsékelten hatásos albán fájdalomcsillapítóé, de kihívásként fogtuk fel a dolgot. Hadd lássuk, milyen az, amikor 6+1 celeb igazán elengedi magát!

Forrás: RTL

 

Merthogy minden adásba 7 celeb sétál be, és a nagy trüváj az, hogy ott helyben derül ki, ki lesz közülük az aktuális műsorvezető, a többiek két-két fős csapatokban játszanak. Ha ügyesek, akár 5 millió forintot is hazavihetnek. Ha elég jól mutogatnak, rajzolnak és tapogatnak, miközben megy a bulihangulat! Ez a bulihangulat olyan volt,

mint egy szilveszteri party egy rakás középkorú vendéggel, amikor még senki sem részeg.

Ment a csipkelődés, egymás ugratása, Járai Máté, Király Viktor, Lakatos Márk, Schumacher Vanda, Wossala Rozina, Herceg Dávid és Zorkó influenszer vagy youtuber osztották egymást, mi meg néztük az órát, hogy mikor kezdődik a játék. Járai volt a játékmester, és nagyon élvezte, de magáról a játékról nincs nagyon mit mondani. Látszik, hogy még a napi bulvár is kínlódott, hogy ehhez szalagcímeket találjon, és az, hogy „Király Viktor nem ismerte fel a saját dalát!” elég gyenge hírverésnek.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Mondjuk Schumacher Vandát tényleg megharapta egy sündisznó, amit ki kellett tapogatni – érthető, hogy a kis állat ideges volt -, de amúgy is Vanda volt a többiek legrosszabb poénjainak céltáblája.

Párszor nem is annyira burkoltan leribancozták,

amit ő vagy katonásan viselt vagy nem értett, és ami a „Hű, de jól elvagyunk mi egymással” alaphangulatba éppen hogy csak belefért vagy inkább nem. Merthogy a pénznyeremény és a mérsékelten eredeti játékok ellenére az egész arról szól, milyen jól érzik magukat a celebek celebtársaságban, és ennél fogva volt az embernek egy olyan érzése, mintha a Gyertek át! kicsit felvizezett verzióját néznénk, és jó eséllyel ugyanazok a celebek nyomják mindkét műsort. Amivel nincs nagy baj, egymást pikáns célzásokkal cukkoló celebek látványába  még senki sem halt bele, csak volt egy olyan MINEK? érzése az embernek. Például minek kellett ehhez a Showder Klub és minek van bárpult a stúdióban, és miért ért véget a műsor olyan hirtelen, mintha kihívták volna rájuk a rendőrséget. Ami engem illet, én ezt a kritikát rögtön a műsor után akartam megírni, de úgy letompultam tőle, hogy reggelre hagytam a dolgot.

Forrás: RTl Sajtóklub

 

Az már most látszik, hogy a rutinos állandó műsorvezető/játékmester hiánya érezhető, a feladatot éppen betöltő híresség talpraesettségétől függ majd, milyen lesz az adás, és az is látszik, hogy ez így nem fog tömegeket megmozgatni.

A celebek, a poénok, a játékok, a díszletek mind-mind olyan érzetet keltenek, hogy ezt mi már láttuk valahol – és ez valószínűleg igaz is.

Merthogy egy nagy celebkörforgás részesei vagyunk, de szerencsére ott a távirányító, azzal bármikor szavazhatunk. Aki maradni akar, az még láthatja Ábel Anitát, Havas Henriket, Nádas Györgyöt, Lovász Lacit, Schobert Larát és Norbit, Kiss Ádámot, Dobos Evelint, Szabó Zsófit, Gáspár Lacit, Orosz Györgyöt, Csonka Bandit, Kamarás Norbit, Tücsit és Kiszel Tündét, illetve Mardollt, Tihanyi Pétert, Józan Lacit, Kovácsovics Fruzsinát, Szellő Istvánt, a TV2-ről átigazoló Hajdú Pétert és az elmaradhatatlan Puskás-Dallos Petit.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A műsor minden hétköznap este a Fókusz után, 20:10-es időpontban látható június 26-tól.