Adom a napom - Nem elég "gesztis" Geszti Péter új műsora

Vicces, hogy leginkább attól tartottam, hogy Geszti Péter a saját beszélgetős műsorában túl izgága lesz, hogy ellopja a show-t a vendégétől, jelen esetben Alföldi Róberttől, de Geszti túlságosan is visszafogott volt, ahogy maga a műsor is.

A beszélgetős műsor régi magyar műfaj, egyszerűbb lenne felsorolni, ki NEM csinált még ilyet az ismertebb tévés személyiségeink, riporterek és műsorvezetők közül. Geszti Péter ezer dolgot csinált már, de pont ilyet még nem, így most saját beszélgetős műsora lett a VIASAT3-on Adom a napom címmel, ami a beharangozó szerint más lesz, mint a többi ilyen műsor, mert ő egy kreatív pasas. Ez egy cross-platform műsor, ami nagyon menőnek és újszerűnek hangzik, a valóságban a „magyar fejlesztésű” formátum annyit tesz, hogy napközben a meghívott hírességek életét követhetjük nyomon a www.adomanapom.hu oldalon, majd este 8-tól a vendég Geszti Péterrel leül beszélgetni egy stúdióban, szintén élőben. Ez az elv. A megvalósítás már más kérdés, mert amikor napközben belenéztem az első vendég, Alföldi Róbert napjába, jól nem láttam semmit. Vagyis

egy pár másodperces montázst láttam abból, ami korábban történt,

rettentő idegesítő „várakoztató zenével” és valami rejtélyes okból madárcsicsergés aláfestéssel, majd másfél óra várakozás után végre láthattam, ahogy Alföldi taxizik egyet, nagyrészt némán, de még így is sikerült kétszer is letolnia a taxist. Aztán egy újabb szünet után evett egy fahéjas fagyit, a feliratozásból pedig közben kiderült: nem nyilvános (értsd zárt) próbája volt, vagyis nem olyan egyszerű élőzni valakit egy fél napon át és mintha, ha a koncepció se lenne kitalálva.

Forrás: Viasat3

 

Például a Kamerás Ember kommunikálhatna a Művésszel, akit követ, vagy lehetne narráció és kaphatnánk plusz információkat az alanyról, nem csak nézzük amint az illető locsolja a virágait a gangon? Esetleg a néző dolgát megkönnyíthetné egy visszaszámláló a következő bejelentkezésig. Mert így láthatóan volt munka a „nézd meg leendő interjúpartnerem napját” részben, de számomra élvezhetetlen volt, mert

egyszerűen elfogyott a türelmem a nagy várakozásban.

Na majd a Geszti, gondoltam, az majd jót beszélget. Mert már a beharangozókban leszögezte, ő nem riporter lesz, hanem önálló jogon beszélgetőpartner, ami mondjuk nála nem is képzelhető el másként. Ami engem illet, ugyanolyan kíváncsi voltam Gesztire, mint Alföldire, és láss csodát, Geszti Péter a saját műsorában meglepően visszafogottan, már-már megilletődötten kérdezgette régi barátját. 

Fogalmazzunk úgy, hogy a beszélgetés nem ment túl mélyre, miközben elfilozofálgattak az életről és az öregedésről. Alföldi napi beosztása adta a nem túl izgalmas keretet, illetve az a tény, hogy egyedül él. Erre próbált rámenni Geszti, ami lehetett volna érdekes, aztán valahogy mégsem lett az, majd behívták pár percre a stúdióba Náray Erika színésznőt és Nyári Krisztián írót – mindhárman a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatára jártak -, hogy elmerengjenek azon, hogy

Alföldi már nagyon fiatalon is valaki volt.

Ebben olyan sok fantázia nem volt, hamar el is engedték, inkább beszéltek a színpadi munkáról, ami végre érdekes volt. Alföldi, azon túl, hogy rendez, összesen tíz darabban játszik, ami elképesztően sok, nem is igazán tudott arra választ adni, hogy miként tud ilyen mennyiségű szöveget megtanulni. A legérdekfeszítőbb téma azonban tök spontán jött: Alföldi Róbert szereti az olyan reklámokat, amik vitaminokat hirdetnek. Ezen még ő maga is jót derült.

Forrás: Viasat3

 

Persze Alföldiben mindig is szerethető volt, hogy elképesztően artikuláltan – szó szerint és átvitt értelemben is – képes magát kifejezni. Nagyon pontosan fogalmaz meg dolgokat, de arra is figyel, hogy szórakoztató is legyen, ezért mindig jó nézni, hallgatni. Idő sem volt nagyon elmélyedni semmiben, a műsoridő egy óra volt, reklámokkal együtt, és ebből olyan nagyon sokat nem lehet kihozni.

Egy kedélyes  beszélgetés bőven belefér

néhány frappáns meglátással, pár alapbölcsességgel és a régi barátság felemlegetésével. Persze lehet, hogy izgalmasabb lesz, ha Geszti olyasvalakivel beszélget majd, akit nem ismer ezer éve. Az első héten még Stohl András, Liptai Claudia és Curtis teszi tiszteletét a stúdióban és hagyja, hogy egy kicsit láthassunk a napjukból.

Adom a napom: augusztus 28-tól, hétfőtől csütörtökig 20:00-kor a VIASAT3 műsorán!