Adrien Brodyval készül a legújabb Stephen King-adaptáció, a Jerusalem's Lot tévésorozat!

King 1978-ban megjelent vámpíros novelláját az Epix streaming szolgáltató adaptálja 2020-ban.

Még be sem mutatták a Ben Mendelsohn és Jason Bateman főszereplésével leforgatott The Outsider című Stephen King-adaptációt (januárban fog debütálni az HBO-n), máris itt egy új sorozat, ami szintén a borzongatás nagymesterének egyik ismert műve, a Jerusalem's Lot alapján készül! A vámpíros'Salem's Lot King második regénye, volt ami 1975-ben jelent meg angolul (magyarul pedig csak jóval később, 1991-ben adták ki, Borzalmak városa címmel), ezt követte 1978-ban a Jerusalem's Lot című novella Night Shift (Éjszakai műszak) című kötetben.

A Borzalmak városában Ben Mears, a sikeres író visszatér a Jerusalem's Lot nevű, isten háta mögötti, Maine állambeli kisvárosba, hogy kiírja magából itt szerzett gyermekkori traumáját: az 1930-as években a komoran a helység fölé magasodó Marsten-házba vonult vissza egy véres kezű gengszter, aki egy nap agyonlőtte feleségét, majd felkötötte magát. Az író gyerekkén egyszer beszökött ide, és meglátta a gengszter lógó hulláját, amely még évtizedek múltán sem indult oszlásnak... Mears érkezése után a kisvárost megmagyarázhatatlan rettegés keríti hatalmába. Találnak egy akasztott kutyát, eltűnik két gyerek, egy kisfiú a szobája ablakában megpillantja egy eltemetett gyermek vigyorgó arcát. Ben Mears és még néhány, mindenre elszánt helybéli megindítja élet-halál harcát a Marsten-ház titokzatos lakói ellen – akik gyaníthatóan vámpírok!

A sorozat a Norzalmak városa előzménye: az 1850-es években egy Charles Boone nevű hajóskapitány a felesége halála után visszavonul ősei földjére, a Maine állambeli, álmos kisvárosba, ám ott csakhamar szembesül a családja múltjával, és a Boone-ok nemzedékeit végigkísérő, szörnyű titkokkal...

Az igencsak izgalmasnak ígérkező sorozat forgatása jövő év elején kezdődik el, a premier 2020 őszén várható az Epix streaming szolgáltatón. A széria egyik producere az a Donald De Line lesz, aki korábban a Ready Player One, a Bolondok aranya és az M. Night Shyamalan-féle Wayward Pines sorozat stábjában is benne volt. Na jó, a Maci Laciéban is, de azt már valószínűleg ő is megbánta! (via Variety)