Eszenyi Enikővel forgatott a Szerelem első vérig rendezője

A Dobray György kisjátékfilmjében kapott szerep igazi jutalomjáték volt a színésznőnek.

A Farsang című félórás rövidfilmben az Út az Ismeretlenbe fantázianevű kalandtúra szervezője kitalálja, hogyan tehetné izgalmasabbá és főleg anyagilag kifizetőbbé kis vállalkozását. Felbérel egy munkanélküli színésznőt, hogy az egyik buszos út során a pihenő alatt változtassa meg a külsejét úgy, hogy a kalandtúra résztvevői egy kiprovokált pillanatban azt gondolják, hogy az addigi alteregója eltűnt.

A színésznő pedig annyira beleéli magát a játékba, hogy egyre inkább új karakterére, vagyis saját magára tereli a gyanút, miközben a túra résztvevőit a „gyilkos” felismerése durva, szélsőséges megnyilvánulásokra készteti…

Dobray Györgyöt elsősorban a kultikus Szerelem első, második és utolsó vérig-trilógia rendezőjeként ismerhetjük, de ő jegyzi Az áldozat, a Vérszerződés és a Szerelmes szívek című filmeket is. Az utóbbi években jól sikerült rövid- (4x100) és dokumentumfilmekkel (Gólyahír) jelentkezett.

Új filmjében, a Farsangban a színésznő szerepében Eszenyi Enikő látható, rajta kívül feltűnik még többek közt Börcsök Enikő, Monori Lili, Reviczky Gábor, Érsek Obádovics Mercédesz, Székely B. Miklós és Epres Attila is. A kisjátékfilmet július 15-én, vasárnap nézhetjük meg az M2-n, 23.05-ös kezdettel, az ismétlésre pedig hajnali 3.35-kor kerül sor.


(via Médiatanács blog)