Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Az esti tévézés remek alkalom arra, hogy elfelejtsük a hétkezdő napközbent. Itt vannak hozzá a filmek!

Kiscsávó - AMC, április 29. hétfő, 20.10h

A nagy bűnhöz is elég egy kis ember. Calvin (Marlon Wayans) elköveti az évszázad bűnügyét, pedig a legtöbb rendőrnek még csak a gumibotjáig sem ér fel. Ördögi ravaszsággal elrabol egy szuperbiztonsági rendszerekkel védett hatalmas gyémántot. Apró szépséghiba, hogy nem sokáig örülhet neki: menekülés közben kénytelen a követ egy ártatlan járókelő (Shawn Wayans) táskájába rejteni. És ettől kezdve törheti a fejét, hogy miképpen jusson be a békés, kertvárosi családi házba, ha vissza akarja szerezni, ami már az övé. Kis test, nagy agy: bűntársa (Keenan Ivory Wayans) egy kosárban a családi ház küszöbére helyezi őt, és minden idők egyik legravaszabb betörője újabb bevetésre indul: álruháját pelenkára, revolverét csörgőre cseréli, és mindent elkövet, hogy ártatlan, védtelen csecsemőnek higgyék. Először be is jön a csel. De amikor a baba franciásan viszonozza az első anyai csókot, gyámszülei is gyanakodni kezdenek. A Szimatnak szemét, szemétnek szimat, a Horrorra akadva és a Feketék fehéren alkotói újra gátlástalanul viccelődnek: egy őrült ötletből kihoznak minden meglepőt, bizarrt és poénosat!

 

Greenland - Az utolsó menedék - Film+, április 29. hétfő, 21h

Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely már bizonyos, hogy az emberiség 80 százalékának a pusztulását okozza. A totális káosz, és tömeges pánik közepette a kormány elrendeli, hogy a kiválasztott családok menjenek az óvóhelyekre. John Garrity (Gerard Butler) és családja is a kiválasztottak között van. Ám amikor kiderül, hogy a fia cukorbeteg, Allisonnal, a feleségével (Morena Baccarin) együtt eltűnnek a bázisról. John reménytelenül a kutatásukra indul. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni a feleségét és a kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

 

Zsaru butik - Moziverzum, április 29. hétfő, 21h

Teddy Murrettót (Frank Grillo) üldözik, tudja, hogy vérdíj van a fején, ezért hirtelen improvizálva úgy dönt, nagyobb biztonságban lesz a rács mögött, és megüt egy rendőrnőt. Le is csukják rögtön, csakhogy a rá vadászó bérgyilkos, Bob Viddick (Gerard Butler) is pont ezt teszi _ nem üt meg rendőrt, de mondvacsinált okkal lecsukatja magát. Ám az ő számítása sem jön be, mert egy másik cellába kerül, és onnan, mit fog tenni vele, ám hamarosan megjelenik egy konkurens gyilkos (Toby Huss), aki teljesen kattant, és Teddyvel együtt a kollégát és a velük összezárt fiatal, de nagyon tökös rendőrnőt (Alexis Louder) is kiiktatná, ha már ott van. Mert szeret ölni, és tud is.

 

Holtpont - Paramount Network, április 29. hétfő, 21h

Egy fiatal FBI ügynök beépül különleges extrém sportolók közé, mert azt gyanítja, közük lehet egy zseniálisan kitervelt rablássorozathoz.

 

A szökevény 2. - Életre-halálra - RTL HÁROM, április 29. hétfő, 21h

Mark Sheridan (Wesley Snipes) életében egymást követik a balszerencsés véletlenek, s pillanatok alatt egy kettős gyilkosság gyanúsítottjává válik, aki ráadásul hamarosan egy rabokkal teli repülőgépen találja magát. Amikor a repülő megsérül, Marknak sikerül elmenekülnie. Kegyetlen hajtóvadászat indul utána Sam Gerard (Tommy Lee Jones) rendőrbíró vezetésével, aki az üldözés közben egy kormány-összeesküvés nyomaira bukkan. A rendőrnek és a rabnak is minden leleményességére szüksége van, hogy kiderítse az igazságot.

 

007 - Skyfall - Mozi+, április 29. hétfő, 21h

A 007-es immár 23. alkalommal vállalkozik a lehetetlenre, hogy megmentse a világot és a brit koronát. Daniel Craig harmadszorra bújik James Bond szmokingjába. Amikor M múltjából sötét kísértet bukkan elő, Bond hűségének is ki kell állnia a próbát. A 007-es ügynök nekivág, hogy felkutassa és elpusztítsa a fenyegetést, még akkor is, ha ő maga is súlyos árat fizet érte. Bond legutóbbi munkájába hiba csúszik, és ügynökök tucatjainak kilétére derül fény világszerte. Az MI6 központját támadás éri, M-nek pedig el kell költöztetnie az egész ügynökséget. A támadások kereszttüzében álló főnöknek egyetlen szövetségese marad: Bond. A 007-es feltűnés nélkül _ csupán egy operatív ügynök, Eve segítségével _ a rejtélyes Silva nyomába ered, s reméli, hogy fényt deríthet a férfi mélyen titkolt, vészjósló indítékaira...

 

Kéjlak - Filmcafe, április 29. hétfő, 21h

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar penthouse lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy gyönyörű szőke, meztelen de halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy együtt megpróbálják összerakni mi történhetett. Ahogy a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, barátságok és házasságok fura szövevénye rajzolódik ki egy árulással, féltékenységgel és erőszakkal teli örvényként felfedve a sötét titkokat és a szereplők valódi természetét.

 

A tökéletes gyilkos - DUNA Televízió, április 29. hétfő, 21.35h

Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonyuk, a nő a vallásba, a detektív pedig munkába és önpusztításba menekül. Egy bűntény helyszínelésénél a biztonsági kamera felvételén felfedezi Petrát, a lánya barátnőjét, aki a halálakor is vele volt. Kamenár azt hiszi, Petra a felelős a lánya halááért. A bosszú lehetőségével élete új értelmet nyer, és mindenáron ki akarja deríteni, valóban Petra volt-e a bűnös. Miközben a lányt fogvatartja, tökéletesnek látszó gyilkosságok kerülnek a látóterébe...

 

Öldöklő randevú - Film4, április 29. hétfő, 22.35h

Julie elhatározza, hogy megismerteti édesapját, Petert az internetes társkeresés világával. Amikor Peter a számára új vívmány segítségével megismerkedik Alexisszel, szinte rögtön egymásba szeretnek. Ám ahogy Julie egyre jobban megismeri apja szíve választottját, úgy hatalmasodik el rajta a kétely gondolata, hogy Alexis nem feltétlenül az, akinek mondja magát.

 

Hajszál híján - Film Mánia, április 29. hétfő, 22.40h

Robert Caulfield a Los Angeles-i ügyészség egyik vezető beosztású ügyésze Kanadába utazik, hogy onnan elhozza Carol Hunnicut-tot, aki az amerikai maffia egyik vezetőjének perében koronatanúként kell részt vegyen. Caulfield azonban végzetes hibát követ el: véletlenül elárulja a maffia bérgyilkosaival kapcsolatot tartó embernek a nő hollétét. Így életveszélybe sodorja a per kimenetelét döntő módon befolyásoló tanút. Hatalmas kockázattal azonban Caulfield-nek sikerül Hunnicut-tal elmenekülni egy expresszvonatra. A maffia azonban ide is követi őket. S a vonat elindulása után megkezdődik a rémálom...

 

Az atya - Viasat Film, április 29. hétfő, 22.50h

Randall nyugalmazott rendőrbíró egy magánnyomozó segítségével próbálja felkutatni azt az embert, aki elvette tőle szerettét. Egy kolumbiai kisvárosban bukkannak a magát papnak kiadó szélhámos nyomára.

 

Arcmás - Filmcafe, április 29. hétfő, 22.55h

Anna Marchant általános iskolai tanárnő (Milla Jovovich) túléli egy Könnyfakasztó nevű sorozatgyilkos támadását, ám hiába látta a férfit, fejsérülése következtében többé nem képes arcokat felismerni: még a barátja arca is minden alkalommal új és más a számára. Egy terapeuta tanácsára ruházatuk és más jellegzetes ismertetőjegyeik alapján próbálja azonosítani az embereket, ám hamarosan kiderül számára, hogy egyvalakinek mégis felismeri az arcát: a Könnyfakasztót kereső Kerrest nyomozóét (Julian McMahon). Anna és a férfi fokozatosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és együtt igyekeznek megtalálni a gyilkost, mielőtt az újból ölne.

 

Sarkvidék - Paramount Network, április 29. hétfő, 23.20h

Egy repülőgép katasztrófa túlélője az Északi-sarkon várja, hogy megmentsék. A segítség azonban a lehető legrosszabbkor érkezik és egy kíméletlen hóvihar közepette a mentőhelikopter lezuhan. A férfi döntés előtt áll: várjon a roncsok között egy másik csapat érkezésére vagy neki vágjon a végeláthatatlan jégmezőnek a túlélés reményében?

 

Elysium - Zárt világ - Film+, április 29. hétfő, 23.30h

Az emberiség kilátásai aggasztóak. 2154-ben a nagyon gazdagok az Elysium űrállomáson élnek luxus körülmények között, míg a többiek a túlnépesedett, romos Földön tengődnek. Delacourt miniszter (Jodie Foster) semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy megőrizze az Elysium polgárainak fényűző életmódját. Csakhogy a Föld lakói is bármi képesek a túlélésért. A sarokba szorított Max (Matt Damon) beleegyezik a félelmetes küldetésbe, amely ha sikerrel jár, nemcsak az életét mentheti meg, de egyenlőséget hozhat a két polarizált világ között.

 

A szörny - AMC, április 29. hétfő, 23.35h

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.