Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Ne szomorkodj a hétkezdés miatt, inkább nézz jó filmeket a tévében!

Egy gésa emlékiratai - AMC, február 7. hétfő, 20h

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

Sötét titok - Sony Movie Channel, február 7. hétfő, 21h

Ecuador dzsungeleiben vér szennyezi a vizeket. Egy multinacionális nagyvállalat szövetséget kötött az ország könyörtelen uraival, és azzal sem törődik, ha ezért számtalan ártatlan embernek kell meghalnia. Az igazságot csakis a lázadó Francisco Francis (Forest Whitaker) és harcra kész felesége, Mia (Eva Longoria) fedheti fel a világ előtt.

 

Collateral - A halál záloga - Paramount Network, február 7. hétfő, 21h

A taxisofőrt (Jamie Foxx) túszul ejti az elbűvölő modorú bérgyilkos (Tom Cruise), akinek aznap este meg kell csinálnia néhány melót Los Angelesben. A sofőrnek valahogy meg kell mentenie saját magát és a gyilkos utolsó áldozatát.

 

Julie & Julia – Két nő, egy recept - Viasat3, február 7. hétfő, 21h

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. Julia Child élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni. Julie Powell regényéből.

 

Téboly - TV2 Comedy, február 7. hétfő, 21h

Veled is szembejöhet a legrosszabb rémálmod… Rachel a reggeli rohanásban, a végeláthatatlan dugóban ülve ledudál egy idegent, és elhajt mellette. A férfi ettől hirtelen bekattan, és egy halálos országúti bosszúhadjáratba kezd. Üldözőbe veszi a nőt, akit pokoli leckék végtelen során keresztül próbál teljesen kikészíteni. A tébolyult ámokfutó nem kímél senkit, aki az útjába kerül…

 

Bérgyilkos a szomszédom - Film Mánia, február 7. hétfő, 21h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen.

 

A Bourne-rejtély - Mozi+, február 7. hétfő, 21.40h

Robert Ludlum regénye alapján! Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez pedig sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, hogy nem a jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája teljesen indokolt, valóban üldözik őt, sőt, az életére törnek…

 

Virsliparti - Viasat6, február 7. hétfő, 23h

Frank az élet értelmét kutatja. Virsli létére alig várja, hogy megvásárolják, nem tudván milyen sors vár rá. Miután kiesik a bevásárlókosárból, hosszú útra indul, hogy visszajusson a hűtőpolcra. Útközben találkozik más élelmiszerekkel.

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.