Hugh Jackman-filmek hétvégére

A tökéletes modorú és testalkatú ausztrál a hétvégén bebizonyítja, hogy mind barkós szupermutánsként, mind elbűvölő úriemberként egyszerre állja meg a helyét.

Péntek: Kate és Leopold (2001)

Hugh Jackmannek tulajdonképpen két arca van, a kőkemény akcióhős annak néhány árnyalatával, és az elbűvölő sármőr, aki remekül énekel és táncol. Utóbbit, mármint a sármőrt hozza James Mangold könnyed vígjátékában, aki később megcsinálta Jackmannel a Farkast és a nagyszerű Logan _ Farkast. Hőse az 1870-es években élő előkelő Leopold, akit hősnőnk, Kate (Meg Ryan) volt pasija egy különös és nem különösebben megmagyarázott időutazás után hoz magával vissza New Yorkba, ahol remek modorával, eleganciájával hamar sikeres lesz, és persze beleszeret Kate-be. És amikor azt írtuk, „könnyed vígjáték”, azt tessék komolyan venni, mert itt semminek sincs különösebb súlya, mégis nagyon szórakoztató, és nem a veterán Meg Ryan, hanem az ekkor még újonc Jackman miatt.

Szombat: X-Men - Az ellenállás vége (2006)

A 2000-ben készült X-Men - A kívülállók megújította a szuperhősfilm zsánerét, izgalmassá és sokszínűvé tette azt, és megteremtette azt a trendet, hogy a hősöket nem csak egyénekként, de csoportként is nézhetjük. Az első trilógia záró darabja természetesen az emberek és a mutánsok nagy összecsapásával kezdődik, de megmarad az örök ellentét a két régi barát, Xaviér professzor (Patrick Stewart) és Magneto (Ian McKellen) között is. A Bret Rattner rendezte rész, amelyben az emberek egy olyan szérumot fejlesztenek ki, amely megszünteti a mutációt (ez csak egy csapda), ugyan nem tartozik a rajongók kedvencei közé, de akcióban nagyon erős, Hugh Jackman pedig az az erő, akivel senki sem számolt, kapcsolata a Famke Janssen által játszott Jean Grey-jel pedig a történet szívét adja.

Vasárnap: X-Men kezdetek: Farkas (2009)

Három évvel Az ellenállás vége után - engedve a rajongók követelésének - végre elkészült a saját Logan film, az első a sorban, amely egyszerre tartalmazta a Farkas előzménytörténetét és modernkori kalandjait. Megtudjuk, miként vált Logan kisgyerekként azzá, ami, hogy vett részt a modern kor összes háborújában oldalán féltestvérével, Victorral, majd miként lettek részei egy titkos katonai programnak. És amikor Logan megelégeli a vérontást, és hátat fordít az osztagnak, nem csak parancsnoka, Stryker tábornok haragját vívja ki, hanem Victor is ellene fordul. Ám előtte még megkapja azt az adamantium vázat és karmokat, amik miatt úgy szeretjük. És persze itt jelenik meg Deadpool, akibe Ryan Reynolds annyira beleszeretett, hogy kibulizta a saját filmjét, aminek nemsokára jön a folytatása is. A dél-afrikai Gavin Hood filmje azonban nem miatta, hanem Jackman és Liev Schreiber párosa miatt működik remekül, akik már a fentebb szereplő Kate és Leopoldban is együtt játszottak.