Hurrá, Steven Spielberg saját maga fog horrorsorozatot írni és rendezni!

A címe Spielberg After Dark lesz, új netes platformon debütál majd, és vizsgálni fogja, hogy a néző lakhelyén beesteledett-e.

A nagy mozimágus, Steven Spielberg ismét visszatér a sorozatok világba: 2020-ra régi kollégája és jóbarátja, Jeffrey Katzenberg új, digitális tartalomszolgáltatójának, a Quibinek fog leszállítani egy horrorszériát. Az előreláthatóan 12-14 kisfilmből álló sorozat címe Spielberg After Dark lesz.

A rendező terve az, hogy a Quibi rendszere mindig figyelni fogja, honnan jelentkezik be a platformra a néző, aki csak akkor tudja megnézni az új részt, ha a lakhelyén már beesteledett. Ezzel Spielberg a saját gyerekkorát idézné meg, amikor lámpaoltás után a takaró alá bújva, zseblámpával világítva rettegett az ufóktól és az ágya alatti szörnyektől. Spielberg egyébként felnőttként már többször is bebizonyította, hogy a horror műfajnak is legalább akkora mestere, mint a sci-finek, a kalandfilmeknek és a háborús drámáknak: A cápa és a Homályzóna mellett valójában ő rendezte a Poltergeistet is.

Katzenberg új tartaloszolgáltató platformja, a Quibi 2020. április 6-án fog elindulni az Egyesült Államokban. A Dreamworks SKG társtulajdonosa a HP vezérigazgatójával, Meg Whitmannal alapította meg a céget, és nem kevesebb, mint 1 milliárd dollár értékben vettek és gyártottak rá eddig tartalmat, további 470 milliót pedig elköltöttek a marketingre. Azt egyelőre nem tudni, Spielberg mikor áll neki az új sorozatnak: jelenleg a West Side Story remake-jét forgatja, és évek óta ígérgeti az Indiana Jones 5-öt is. (via Consequenceofsound.net)