Izgalmas hidegháborús sorozat lesz Enyedi Ildikó következő nagy dobása

A Testről és lélekről és A feleségem története rendezője már tudja, mit fog csinálni jövő nyáron: koprodukcióban megvalósuló, a nyolcvanas években játszódó balatoni thrillerszériát forgat.

A Balaton brigád című,

nyolcrészesre tervezett sorozat a francia Newen Connect, a berlini Flare Entertainment és a magyar Joyrider együttműködésében valósul meg,

és már azt is lehet tudni, melyik csatornán kerül először adásba (az RTL Klubon).

Az alkotás 1986-ban, egy balatoni üdülőben játszódik. Ide érkezik egy Berndt Reider nevű Stasi-tiszt, hogy megelőzze a helyszínen nyaraló keletnémet turisták nyugatra szökdösését. Főnökei azonban természetesen nem tudják, hogy maga Reider is azt tervezi, hogy disszidál, mivel félti tehetségesen sportoló tinédzser lányát az NDK-s doppinggépezettől.

Enyedi Ildikó az Arany Medvével. Forrás: Carsten Koall EPA – Pool / Getty Images


A Balaton brigád forgatókönyvét Krigler Gábor (Barátok közt, Társas játék, Terápia, Aranyélet), Lengyel Balázs (Tóth János, Lajkó – Cigány az űrben) és Lovas Balázs (Tesó, Hacktion, Jóban Rosszban) írták, Enyedi rendezőként vesz részt a projektben. Habár

az első felvételek a jövő nyáron magyar helyszíneken forognak,

a sorozat jelentős részét Németországban forgatják majd.

Enyedi Ildikó 2017-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Testről és lélekről című alkotásával elnyerte az Arany Medvét. A szerelmes filmet 2018-ban Oscar-díjra is jelölték. A rendezőnő új művét, a Léa Seydoux főszereplésével készült A feleségem története című adaptációt szeptember 23-án mutatják be a magyar mozik. De Enyeditől nem idegen a tévésorozatok világa sem, hiszen ő rendezte a Terápia című HBO-széria közel negyven részét.


(via The Hollywood Reporter)