Még 5+1 abszurd Barátok közt-jelenet, amitől kilökődik az asztráltested

Hoffer Józsi visszavág!

Forrás: rtl.hu

 

A korábbi összeállítás sikerén felbuzdulva (5 pusztítóan sírva röhögős Barátok közt-jelenet), íme egy újabb adag ebből a kiapadhatatlannak tűnő kincsesbányából. Ez a mostani pedig egy igazi, hamisítatlan, nem szemérmeskedő, sőt, pofátlanul tolakodó Hoffer Józsi különkiadás lesz. Nézzük a Mátyás király teret terrorban tartó öreg Hoffer "legjobb" pillanatait!

Hoffer Józsi reggele megint jól indul

Az öreg Hoffer takaros kis lakása ezen a napon is csak addig volt safe space, amíg Misi hozzá nem szólt az apjához. A nagyobbik Hoffer gyerek semmit sem vétett, még reggelit is készített az alkoholista apjának, aki ezt a fajta gondoskodást és törődést többnyire a tenyere fonákjával tudja viszonozni egy csicskalengő kíséretében. Misi felszolgálta a reggelit, majd face to face megkérdezte apját, hogy miért iszik. Az öreg Hoffer feje itt kezdett el vörösödni, és innentől már csak az kellett, hogy Misi kimondja az igazságot, hogy az ő munkanélkülisége igenis rá és Krisztára is tartozik, mert őket is érinti majd, ha nem tudnak iskolába járni. Hoffer ezt már nyilván nem hallotta, mert azon volt, hogy egy jól irányzott pofonnal padlóra küldje fiát.

Hoffer Józsi kedves és tapintatos

Meglepő fordulat: az öreg Hoffer megint felrobban az idegtől. Beront egy lakásba, majd ordítva közli az ott élő fiúval, hogy hagyja már magára Misivel. A Mátyás király tér Hulkja hozza a tőle elvárt minimumot, így a mesteri alakítás fényét egyáltalán nem koptatva, de egy fontos mellékszereplőt, egy egymondatos performanszt azért ki kell emelni. Hoffer kérését a lakásban élő fiú elsőre nem akarja teljesíteni, ezért előáll minden idők kifogásával. A párbeszéd így néz ki: 

- Beszélni akarok veled! - mondja hangosan Hoffer Józsi a fiának, Misinek, majd feltűnik neki, hogy nincsenek egyedül, ezért a lelépésre még időt sem kapó csávóra ordít, hogy - Magunkra hagynál?!

- Bocs... - kezdi flegmán a fiú, aki itt már örülhetne, hogy ezért a stílusért nem kapott egy halálos erejű nyaklevest Hoffertől, majd folytatja - , de semmi kedvem összemorzsázni a szobámat. Utálok minden héten takarítani. 

És akkor mindez képpel és hanggal együtt is:

Hoffer Józsit nem lehet hülyének nézni

Egyrészt: Lakatos Levi óriási cameója. Másrészt végre bebizonyosodik, hogy az öreg Hoffer nem csak a fiával, illetve a fiúkkal, férfiakkal tud ordibálni, hanem a saját lányát is képes verbálisan megszégyeníteni. Pláne úgy "vicces" az egész, hogy egy intim témáról ordít, miközben ő maga teljes mértékben elzárkózik attól, hogy a gyerekeivel nyíltan tudjon beszélni a szexualitásról. Ma már csak kínosan sziszeg az ember, ha ilyet tapasztal. 

A Legnagyobb bunyó

Ahogy a Szomszédoknál sem kell nagyon keresgélni, hogy olyan jelenetet találjon az ember, ahol Janka néni pont iszik valamit, úgy a Barátok közt esetében is ugyanez a helyzet Hoffer Józsi éppen meglendülő tenyerével. A készítők is érezték, hogy ezt ki kell játszani, így volt egy konkrét bunyó, egy igazi boxmeccs, amit lejátszott egymás közt Laci és Józsi. A meglepetés, hogy a gigászi Novák vs Hoffer rangadón egy harmadik fél szenvedett kiütéses vereséget. 

Ütős ünnepi hangulat

Hoffer pusztító öklétől elszakadva, de a bunyó vonalán megmaradva itt egy újabb jelenet, ami talán olyan, mint bármely meghitt karácsonyi összejövetel, amikor egy rokon maga elé mormogva szól be a másiknak, majd kellő mennyiségű karácsonyi tojáslikőrtől felbátorodva túl nagyra nyitja a pofáját - hogy azért Hoffer Józsi szellemét mégis ide idézzük -, mire már lendül is a parasztlengő, hiába az ünnepi hangulat. Mindezt előadja Miki és Attila.

+1 A BULI

És végezetül, hogy ne csak a terror legyen terítéken, itt van minden idők bulija, ahol egyszerre lehet megcsodálni Laci őrülten laza lötyögését, aminek az élvezeti értékét csak köbre emeli a párbeszéd, amit a vele táncoló nővel megejt. De ne csak arra figyeljünk, ami az előtérben zajlik, nézzük meg azt, ahogy Magdi anyus táncol, ahogy Misiék nyomják a háttérben!!! Az abszurd jelenetre egyből jön egy sokkoló váltás, amikor András fogadja az új vendégeket.