Most már az egész világ tudja, mennyire szeretik a magyarok a Csengetett, Mylord?-ot

A közösségi finanszírozással megvalósított budapesti közönségtalálkozóról a The Guardian írt helyszíni beszámolót.

Ahogy arról mi is többször írtunk, június 19-én elszánt Csengetett, Mylord?-rajongók maroknyi csapata elindított egy kampányt, amelynek az volt a tétje: elegendő adomány gyűlik-e össze arra, hogy a sorozat indulásának harmincadik évfordulójára meghívják Budapestre kedvenceiket.

A gyűjtés eredménye pedig minden várakozást felülmúlt, nagyon rövid idő alatt rekordösszeg gyűlt össze: egy hónap alatt több mint 800 rajongó összesen 7 millió 188 ezer forinttal járult hozzá a rendezvény költségeihez – így a szeptember 22-i dzsembori rendben lement.

Mivel a rendezvény olyan exkluzív volt, hogy csak azok vehettek részt rajta, akik támogatták a létrejöttét, utólag nem sok mindent lehetett hallani róla – egészen eddig, amikor is a The Guardian hasábjain helyszíni riport jelent meg a jeles eseményről.

A hosszú beszámolóból kiderül: egészen egyedülálló, hogy Magyarországon ilyen sokan rajonganak a sorozatért, hiszen azt saját hazájában már javarészt elfelejtették. Az ide kattintva látható fotóról azt is megtudjuk, hogy végül valóban öt színész, Susie Brann (Miss Poppy), Amanda Bellamy (Rose), Michael Knowles (Mr. Teddy) és Jeffrey Holland (James Twelvetrees) jött el a találkozóra – Perry Benson (Henry) helyett viszont végül mindenki kedvenc Miss Cissyje, azaz Catherine Rabett jelent meg.

Angolul tudóknak mindenképpen érdemes elolvasni a The Guardian cikkét, amelyben több magyar rajongót is megszólaltatnak. A többieknek pedig a fenti videót ajánljuk, amelyben a könnyekig meghatott „ James Twelvetrees”-t láthatjuk a közönségtalálkozón. Ide kattintva pedig egy hosszabb, bő negyedórás felvételt is megnézhetünk, ami a helyszínen készült.


(via The Guardian)