Nagy meglepetéseket ígér a Better Call Saul utolsó évada

Ami biztos, hogy Bryan Cranston és Aaron Paul, azaz Walter White és Jesse Pinkman is fel fog tűnni.

Két év szünet után visszatért végre a Better Call Saul a hatodik és egyben utolsó évadával. A Breaking Bad előzménysorozata legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a főszerepet alakító Bob Odenkirk a nyári forgatás közben szívrohamot kapott. A sztár szerencsére felépült, még operációra sem volt szükség, és hetekkel később be tudták fejezni a szériát.

Az egyik kreátor, Peter Gould azt már korábban elárulta, hogy a Breaking Bad két főszereplője, Bryan Cranston és Aaron Paul, azaz Walter White és Jesse Pinkman is fel fog tűnni az évadban egy-egy cameo erejéig, az április 18-i premier kapcsán adott interjújában azonban elárult még pár részletet.  

Forrás: Getty Images (Jon Kopaloff)

 

Elsőként azt ígérte meg, hogy nem Cranston és Paul visszatérése lesz az évad egyetlen nagy dobása, jó pár meglepetés és csavar vár még a nézőkre. A rajongók hét éve vártak erre a pillanatra, de az alkotóknak nyomós okuk volt rá, hogy eddig nem lépték meg. A Better Call Sault kezdetektől Jimmy McGill történeteként kezelték, így csak akkor emeltek át karaktereket az „anyasorozatból”, amikor azt a történet maximálisan indokolta.

Gould arra a legbüszkébb, hogy amikor elindították a szériát, a legtöbb nézői kérdés arra vonatkozott, hogy „ugye látni fogjuk Waltot és Jesse-t?”, most viszont, a befejezéshez közeledve arra kíváncsiak, hogy mi fog történni Kimmel és Nachóval.

Számomra ez a siker legbiztosabb jele, hogy a nézők számára ugyanolyan fontosak ezek a karakterek, mint nekünk.”

Gould azt is elárulta, hogy az új évad miért indul másként, mint a korábbiak. Eddig mindig egy pláza pékségében menedzserként dolgozó, Gene álnéven bujkáló Saul jelenetével kezdtek, de most úgy érezték, hogy annyira más az évad szerkezete, hogy nem kell ehhez a hagyományhoz ragaszkodniuk. Gene azonban fel fog még tűnni később, azokat a spekulációkat viszont Gould (egyelőre) elutasítja, hogy később akár Gene karaktere is kaphatna egy spin-off szériát.

Az első részt, ami Gould szerint arról szól, hogy Jimmy már teljesen eggyé vált a Saul Goodman-maszkkal, az Alkony sugárút és az Aranypolgár inspirálta, de a zeneválasztás kapcsán megidéződik a Míg tart a bor és friss a rózsa tragikus szerelmi története is.

A Better Call Saul első 5 évada nálunk a Netflixen érhető el.

Via: THR