Nahát, Robert De Niro ilyen filmet is csinált!

Ráadásul nem is olyan régen, bár a történet nagy része nem róla szól, hanem John Cusack magányos gyilkosáról, meg a címbeli Halálos csomagról.

Azt meg kell hagyni, hogy Robert De Niro rengeteget dolgozik, de azt is tegyük hozzá, hogy nem igazán válogatós az elvállalt szerepekkel kapcsolatban. Van, mai bejött ezek közül, van, ami mégsem – a Joker (2019) hatalmas siker lett a kritikusok körében is, míg a Nagyfater elszabadul 6.4 színész (2016) rossz kritikákat kapott, de rengeteg pénzt hozott -, és van, amiről még a szakmában se nagyon hallottak. Ilyen a Halálos csomag (2014) is, ami egy nagyon furcsa darab.

Forrás: RTL

 

Hősünk, a magányos bérgyilkos Jack (John Cusack), aki főnökétől, egy Dragna nevű piperkőc, enyhén pszichopata maffiózótól (De Niro) szokatlan feladatot kap. El kell mennie egy, a semmi közepén álló lepusztult motelbe, ott át kell vennie egy titokzatos csomagot, és meg kell várnia a főnökét. A csomagot senki, semmilyen körülmények között nem nyithatja ki, nem nézhet bele, beleértve Jacket is. Aki csodálkozik a dolgon, ennél sokkal nehezebb feladatokat szokott kapni – miért nem a Fedexet hívta, kérdezi Gravnától -, de a munka az munka. Az átvétel gond nélkül lezajlik, csakhogy a motelben mindenki gyanús, kezdve a kerekesszékes éjszakai portástól (Crispin Glover) a Gravna váratlanul betoppanó emberein és az itt megszálló furcsa strici pároson át a magas, gyönyörű prostiig (Rebecca Da Costa).

Forrás: RTL

 

A gyakorlatilag teljesen ismeretlen rendező, David Grovic filmje masszív David Lynch utánérzés: vannak törpék, félszeműek, különösen viselkedő örömlányok és van extrém külsejű rosszfiú, baljós a zene és a hangulat, váratlanok és néha indokolatlannak látszóak a fordulatok. Ugyanakkor az egészet nyilvánvalóan profik rakták össze, van a sztorinak egy furcsa, de egyáltalán nem rossz vibe-ja. És kit hová visz az élet, a tinivígjátékok egykori szívtiprója, John Cusack most veterán gyilkos, Robert De Noro pedig olyan, mintha önmaga paródiáját játszaná ősz parókában – a vicces dolog az, hogy még így is nagyon szórakoztató. Ami pedig a női főszereplőt illeti, a brazil szupermodell Rebbeca Da Costa itt próbálkozott meg utoljára a színészkedéssel – azt nem mondanánk, hogy született tehetség, de nem is olyan rossz.

Forrás: RTL