Napra pontosan megvan, mikor ér véget a Barátok közt

Július 17-én, este 8-kor csendül fel utoljára a 23 éven át hallott, kultikus „Új élet vár...”-főcímdal. Magdi anyus után más régen látott ismerősök is visszatérnek a nagy fináléban.

2021. július 17-én, 20 órakor csendül fel utoljára az RTL Klub meghatározó napi sorozatának főcíme. A Barátok közt a 10455-10456. epizódjával a Mátyás király tér lakói örökre kiköltöznek a nézők otthonaiból. A tévécsatorna hivatalos közleménye szerint Magdi anyus napokban történt visszatérése után más korábbi szereplőket is régi ismerősként láthat majd viszont a közönség a mindent lezáró duplarészben.

Forrás: RTL Klub

 

A Barátok közt 1998. október 26-án indult hódító útjára. A produkció készítői akkor alighanem még a legmerészebb álmaikban sem gondolták, hogy közel 23 évet ér meg a sorozat, amelyen túlzás nélkül generációk nőttek fel.

Az RTL Klub július 1-jétől búcsúkampányt indít, melynek keretében plakátokon idézi fel az elmúlt közel két és fél évtized meghatározó pillanatait a 4-6-os villamos vonalán, „Köszönjük a 23 közös évet!” címmel. A Barátok közt hivatalos weboldalán, valamint a Facebook- és Instagram-oldalán visszatekintések lesznek majd láthatók, így ismét találkozhat a közönség a legemlékezetesebb jelenetekkel. Újra feltűnnek a régi kedvencek is a közösségi platformokon: az egykori szereplők arról vallanak majd, hogy mit jelentett számukra a Barátok közt. Az esténként jelenleg is látható színészek pedig hosszabban emlékeznek majd vissza a sorozathoz köthető fontos eseményekre. Július 1-jén a Vatera.hu közreműködésével jótékonysági árverés indul, melyen mindenkinek lehetősége nyílik licitálni a Barátok köztben látott ikonikus kellékekre, jelmezekre, díszletekre. Az aukción befolyó összeg az SOS Gyermekfalvak lakóinak életét könnyíti meg.

Forrás: RTL Klub

 

Ahogy azt tavaly, a sorozat befejezésének hírét követően mi is megírtuk itt a Port.hun, a Barátok közt 23 esztendőn át rendszeresen gondoskodott arról, hogy téma legyen az iskolában, a munkahelyeken és a hétvégi családi ebédeken. Magdi anyus halála, Tilda vetkőzése, Hoffer Misi coming outja vagy a Berényi Mikit káromkodva lepuffantó Barta Zsolt azokban az időkben még szó szerint felrobbantotta az internetet, és másnap tényleg erről beszélt a fél ország. A Barátok közt 10 médiatörténeti pillanatát ebben az összeállításunkban idéztük fel.