Összeállt Spielberg és Bardem

Egy Amazon-minisorozaton dolgoznak együtt. Izgalmasnak ígérkezik a téma.

A Schindler listája rendezője – aki executive producerként vesz részt a projektben – és a spanyol színész a nagy felfedezőről, Hernán Cortésről (más névváltozatban Hernando Cortez) forgat egy négyrészes szériát a néhai nagy hollywoodi forgatókönyvíró, Dalton Trumbo (Római vakáció, Spartacus, Pillangó) scriptje alapján.

Javier Bardem Jennifer Lawrence-szel legutóbbi filmjében, az anyám!-ban. Forrás: port

 

Az egyelőre cím nélküli projekt az Amazon ígérete szerint kalandban és drámában egyaránt bővelkedik majd. A XVI. századi spanyol konkvisztádor (őt játssza Bardem) hódította meg Mexikót Spanyolország számára, ami az Azték Birodalom összeomlásához vezetett.

Alakja a mai napig ellentmondásos, hiszen egyrészt ő alapította meg a modern Mexikót, másrészt lerombolt egy ősi civilizációt.

Páratlan hadi tettnek számított, hogy Cortés a több milliós Azték Birodalmat mindössze néhány száz emberrel hódította meg, és sokan a javára írják, hogy a rengeteg emberáldozatot bemutató, a többi törzset elnyomó aztékok elpusztításával tulajdonképpen jót tett. Bírálói szerint viszont az ő felelőssége, hogy az aztékok után a többi indián nagy részét is kiirtották, és ezzel megszűnt szinte az egész közép-amerikai indián civilizáció.

Steven Spielberg. Forrás: port

 

A Spielberg-produkció alapjául szolgáló forgatókönyvet Trumbo nagyjátékfilmnek szánta, ami Cortés és az aztékok találkozásáról szólt volna. A projekt a hatvanas években Montezuma címmel futott, de végül nem lett belőle semmi.


(via Variety és Montázs Magazin)