Prosztó, ám meglepően komoly film az igaz szerelemről - Keresd a nőt!

Ben Stiller zipzáros balesete, Cameron Diaz hajzseléje, Matt Dillon aljas húzásai - egy csomó jelenet klasszikussá vált a Farelly-testvérek legjobb filmjéből. Összeszedtünk néhány érdekességet.

A gusztustalan vígjátékok koronázatlan királyai, a Farelly-tesók a Dumb és Dumber, majd a Tökös tekés után a Keresd a nőt! című filmjükkel vonultak be igazán a köztudatba. A Cameron Diaz és Ben Stiller főszereplésvel készült vígjátékkal meglepő módon egy szokásosan prosztó, ám komoly filmet sikerült letenniük. 

A Tökös tekés óriásit bukott, így a testvéreknek már nem volt vesztenivalójuk: elhatározták, hogy csinálnak egy olyan fekete komédiát, amilyet mindig is szerettek volna, aztán befejezik a filmezést. Ez nem jött nekik össze, ugyanis a Keresd a nőt! óriási siker lett. Az már más dolog, hogy az azt követő Én és én meg az Irén után a karrierjük mélyrepülésbe kezdett, és jóformán csak pocsék filmeket rendeztek utána, egészen napjainkig.

  • A nevezetes zipzáros jelenet, bármilyen hihetetlen is, megtörtént eseten alapul, méghozzá a tesók szüleivel esett meg: egyikük nővérének születésnapi partiján ugyanúgy járt egy szerencsétlen flótás, akinek igyekeztek segíteni.
  • A kamu mankós udvarló megformálója, Lee Evans a kritikusok szerint a világ egyik legpocsékabb angol akcentusával beszél. Ebben az a különösen vicces, hogy a színész angol - csak a szerephez jócskán túlpörgette.

  • A gyártó stúdió először vonakodott belemenni, hogy az akkor még kevéssé ismert Ben Stiller legyen a főszereplő, ám mikor a két Farelly következőnek az akkoriban viszont tök ismeretlen Owen Wilsont választotta, elfogadták Stillert. 
  • Matt Dillon és Cameron Diaz már három éve együtt voltak, amikor a filmet forgatták, majd szinte rögtön a bemutató után szakítottak.
  • Ben Stiller állítólag ezt a filmjét szereti a legjobban.
  • A filmnek van egy, a moziban bemutatottnál jó tíz perccel hosszabb, 130 perces rendezői változata is, természetesen egy csomó prosztósággal bővítve.