Tényleg a régi haragosát gúnyolta ki Tom Cruise a dilis Trópusi vihar-tánccal?

Állítólag Sumner Redstone-t parodizálta a filmben, mert anno szerződést akart vele bontani, amikor a Viacom igazgatója volt.

Aligha kell bemutatni a PORT.hu olvasóinak a Trópusi vihar című 2008-as vígjátékot, amelyben Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakított, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat...

A néző pedig dől a röhögéstől, mert a Trópusi vihar amellett, hogy a vietnámi háborús filmek fergeteges paródiája, ismert hollywoodi sztárokkal teszi nevetségessé az ismert hollywoodi sztárokat.

Gondoljunk csak a fekete színésszé maszkírozott Robert Downey Jr. olyan elhíresült aranyköpéseire, mint a Sosem szabad fullba nyomni a kretént!” vagy az „Oscar bácsi nem gyütt”.

10 sztár, akinek Oscar bácsi nem gyütt, pedig nagyon megérdemelték volna

Robert Downey Jr., Jim Carrey, Jake Gyllenhaal, Keanu Reeves, Edward Norton, Glenn Close és Amy Adams sem kapta még meg az aranyszobrocskát – rajongóik legnagyobb bánatára.

Tovább

 

A film egyik legmókásabb pillanata egyértelműen az volt, amikor a műhájas Tom Cruise, aki Les Grossmant, a trágár filmproducert alakította, őrült táncra perdült az irodája magányában. 

Ben Stiller, aki nemcsak főszereplője, de rendezője is a Trópusi viharnak, a film audiokommentárjában elmondta, hogy Les Grossman karakterének szinte minden aspektusát Tom Cruise találta ki, a kopaszságát, a szőrös mellkasát és az eszelős táncmozdulatait is beleértve. Sokan már ekkor is azt találgatták, hogy Cruise a törtető és mocskos szájú producer karakterét direkt Sumner Redstone-ról, az ismert amerikai milliárdosról és médiamogulról mintázta, hogy ezzel is az idegeire menjen. Ő és Cruise ugyanis a 2000-es évek közepén nyilvánosan összevesztek, amikor Redstone a Viacom és a CBS elnökeként rávette a vállalatbirodalom égisze alá tartozó Paramount Pictures stúdiót, hogy bontsa fel a Tom Cruise-zal kötött exkluzív szerződését.

 

Sumner Redstone és Tom Cruise a Mission: Impossible 3 2006-os premierje idején még jóban voltak (forrás: L. Cohen/WireImage/Getty)

 

Szintén népszerű magyarázat, hogy az inspirációs forrás valójában nem Redstone, hanem egy másik szórakoztatóipari nagyágyú, a kopasz, szemüveges és eléggé zömök testalkatú Stuart Cornfeld volt. Ő viszont egyáltalán nem volt Cruise bögyében – sőt, Cornfeld pénzelte producerként a Trópusi vihart is, így valószínűleg azt sem vette a szívére, ha Les Grossman tényleg az ő paródiája, hiszen a film zajos siker lett.

Forrás: Michael Buckner/WireImage/Getty