Trónok harca: a legjobb csatajelenet még hátra van

A sorozat eddigi legmonumentálisabb csatajelenetét fejezték be a napokban.

A Trónok harcában már az eddigi hét évad során is láttunk jó pár látványos csatajelenetet, de a most rögzített rész az alkotók szerint minden korábbit felülmúl. A szóban forgó képsor kétszer olyan hosszú, mint az eddigi leghosszabb Trónok harcás csatajelenet, és két és fél hónapon keresztül dolgoztak rajta, éjszakai felvételek során az észak-írországi Toome-ban (ami a szériában Derest „alakítja”).

„Ez mindent elmond. 55 egymást követő éjszaka. 11 hét. 3 helyszín. Soha többé nem fogtok ilyesmit látni”

– írta Jonathan Quinlan rendezőasszisztens egy azóta törölt Instagram-posztban. A megjegyzés mellett Quinlan közölte azt a köszönőlevelet is, amit a sorozat producerei juttattak el a Trónok harca több száz stábtagjához, akik részt vettek a televíziótörténelmi esemény forgatásán.

„Az 55 álmatlan éjszakáért. Azért, mert elviseltétek a hideget, a havat, az esőt, a sarat, a Toome birkái által termelt szart és a durva magheramorne-i szelet. Amikor egy év múlva ilyenkor emberek tízmilliói nézik majd világszerte ezt az epizódot, nem fogják tudni, milyen keményen dolgoztatok.

Nem fogja érdekelni őket, milyen fáradtak voltatok, vagy milyen kemény volt elvégezni ezt a munkát fagypont alatti hőmérsékleti körülmények között. Ők csak azt értik majd mindebből, hogy valami olyasmit láttak, amit azelőtt még soha.

És ez miattatok van. Köszönjük!” – olvasható a levélben.

A szériát sugárzó HBO vezetői nemrégiben elárulták, hogy sok központi karakter el fog hullani a sorozat utolsó epizódjaiban – többen közülük vélhetően pont ebben a csatában. Azt is elárulták, hogy David Benioff és D.B. Weiss ötletgazdák 15 perces álló ovációban részesültek a teljes stáb részéről, mikor az olvasópróbán elhangoztak a forgatókönyv utolsó sorai – szóval a rajongóknak minden bizonnyal van mit várniuk a lenyűgözőnek ígérkező csatajeleneten kívül is. A Trónok harca nyolcadik, azaz záró évada azonban sajnos majd csak valamikor 2019 folyamán kerül adásba a csatornán.


(via Independent)