Új részekkel tér vissza Pumukli

A kobold ezúttal Éder mester unokaöccsét boldogítja majd.

A bajkeverő kis kobold, aki láthatatlanná is tud válni, először 1982-ben tűnt fel a BR Fernsehen tévécsatornán. Az élő- és animált szereplőkkel készült sorozat összesen három évadot ért meg, és három nagyfilm is készült. Nálunk az első két évadot vetítették, amely összesen 52 epizód, valamint a második és harmadik nagyfilmet is bemutatták. Az NSZK–osztrák–magyar koprodukciós széria első és második szezonjában az animációs részeket Ternovszky Béla rendezte.

A Média klub közösségi oldalán most felröppent a hír, hogy új részekkel tér vissza a vörös hajú kobold, Pumukli. Sajnos sem az asztalos Éder mester, sem a manó eredeti szinkronhangja nem térhet vissza, mivel időközben mindketten elhunytak. Gustl Bayrhammer, aki Éder mestert alakította, 1993-ban halt meg, az új sorozatban Pumukli társa az asztalosmester unokaöccse, Flórián Éder lesz. A manó eredeti hangja, Hans Clarin 2005-ben hunyt el, és bár a mesterséges intelligencia segítségével reprodukálni tudták volna a hangját, a közönségszavazáson Maximilian Schafroth nyert, ő szólaltatja majd meg Pumuklit. A magyar verzióban Pusztaszeri Kornél volt a hangja a koboldnak, így lehet, hogy ismét hallhatjuk Pumukliként.

emlékszel a főcímdalra?

Van itt anyád, ugye, komám? - Gyerekkorunk félrehallott rajzfilmslágerei

Az internet a Tétova Teve Clubon kívül még egy létfontosságú dolgot adott nekünk a 90-es évek közepén: utánajárhattunk megannyi rajzfilmsláger korábban bizarrul csengő dalszövegének.

Tovább

 

A sorozatot a német RTL+ készíti, így nagy valószínűséggel nálunk az RTL-en debütál majd.

(via Média klub)