Új skandináv krimisorozat indul a Duna Tv-n

A nyomozás címmel szeptember 4-től újabb feszült hangulatú skandináv krimi látható a Dunán.

A világszerte népszerű A nyomozás című norvég-dán-svéd bűnügyi tévéfilmsorozat hétfő esténként dupla részekkel várja a nézőket. A széria egy 2017-ben történt, sokkoló bűneset ügyében folytatott nyomozásról szól.

Forrás: MTVA

 

Kim Wall svéd újságírónő Peter Madsen mérnök és amatőr feltaláló tengeralattjárójának fedélzetére lép, hogy interjút készítsen. Másnap a járművet a tenger fenekén találják, Wallnak pedig nyoma veszik. Míg a tengeralattjáró elsüllyed a Dánia és Svédország közti tengerszorosban, a tervezőt hajósok kimentik a vízből. Ugyan nincs bűncselekményre utaló egyértelmű nyom, Jens Møller nyomozó mégis a férfi letartóztatása mellett dönt. Ezután egyre több apró részletet láthatnak a nézők arról, hogyan áll össze a nyomozás egy ilyen kaliberű ügyben, miként kerülnek elő újabb és újabb bizonyítékok, miközben a sorozat rámutat a skandináv jogrendszer abszurditására.

Forrás: MTVA

 

A megtörtént eseményen alapuló sorozat főszereplőjét, az igazság mellett végletekig kitartó főnyomozót, Jens Møllert a több skandináv bűnügyi filmből is ismert dán színész, Søren Malling formálja meg. A film a nyomozás aprólékos és módszeres rendőri munkájára összpontosít, bemutatva a nagy horderejű gyilkossági ügy szövevényes szálait és azok kibogozását, miközben nem csinál a bűnösnek hírverést.

Tobias Lindholm hatrészes minisorozata, A nyomozás szokatlanul, de rendkívül realisztikusan ábrázolja a bűnügyi történetet. A gyanúsítottat egyszer sem látjuk megelevenedni, nem mutatják be akkor sem, amikor vallomásaikor újra és újra változtat történetén, és a filmsorozat végére az is kiderül, miért éppen így dolgozták fel a megtörtént esetet.

A nyomozás - szeptember 4-től hétfőnként 21 órától a Dunán.