Van egy téma, amiből tuti nem lesz soha Trónok harca spin off sorozat

Robert Baratheon és Ned Stark lázadásának mozgóképes verzióját maga George R.R. Martin torpedózta meg, mert az szerinte „olyan lenne, mint egy kétszer elmesélt mese”.

Az HBO több Trónok harca spin offot is tervez, de a legnagyobb ziccert eddig még kihagyta. A Sárkányok háza hatalmas sikereket ért lett (jön is majd a 2. évad), és bár korábban kukázták a Long Night című szériát, jön A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight (ami A hét királyság lovagja novelláskötet eseményeit dolgozza fel Duncannel és a Targaryenekkel a főszerepben), és rebesgetnek egy Jon Snow sorozatot, sőt, egy Hódító Aegon előzménysztorit is. Mindegyik történetben van potenciál, de furcsa, hogy mi az, ami biztosan nem készül el: az előzménysorozat Robert Baratheon (és Ned Stark) lázadásáról.

 

Forrás: HBO

 

Pedig bizonyos értelemben ez lehetne a legjobb előzményötlet az egész franchise-ban, egy nagyívű sztori, amely megalapozza és meghatározza a Trónok harca későbbi történéseit, egészen addig, hogy Robert Baratheonból király lesz, a Targaryenek szinte mind egy szálig odavesznek, Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen titokban összeházasodnak, Jaime Lannister pedig szert tesz a Királyölő névre. Az HBO háza záján fel is merült korábban, mint lehetséges opció egy újabb Trónok harca-sorozatra, van azonban a dologgal egy nagy probléma: George R.R. Martin korábban személyesen ellenezte a létrejöttét. 2017-ben ugyanis ezt írta a Not A Blog címen futó blogján:

Robert lázadását sem forgatjuk le. Tudom, hogy több ezren akarjátok, tudom, hogy van egy petíció is... de mire befejezem A Tűz és Jég dala-ciklust, minden fontos dolgot tudni fogtok, ami Robert lázadása idején történt. Egy ilyen sorozatban nem maradnának meglepetések és nagy leleplezések, csak azoknak a konfliktusoknak az újbóli lejátszása lenne, amelyeknek a megoldását már ismeritek. Ezt a történetet most nem akarom elmesélni [tévésorozatban], mert túlságosan is olyan lenne, mint egy kétszer elmesélt mese.

Természetesen az idők változnak és az emberek is változnak. Ugyanebben a bejegyzésében egyébként Martin azt is megpendítette anno, hogy azért nem csinálják meg tévésorozatban Duncan, a Magas történetét, mert még regényeket és novellákat kell írnia... Most viszont tévésorozat lesz a Ser Duncanről szóló novellákból, az újabb történetek megírásával viszont azóta is adós a rajongóinak a jó öreg George R.R. Martin.

(via Screenrant)