atti1974 2010 szept. 26. - 14:58:11
(2/22)
Így is van.Mint ahogy az Afrikai hadmûvelet is ott bukott el,az esetenként 2000-km hosszú folyamatosan bombázott utánpótlási útvonalakon akadozva érkezõ(vagy sehogyan sem érkezõ)üzemanyag és egyéb hadtápellátási gondok miatt.
Rommel jelezte is ezt a Német hadvezetésnek.Amikor egy-egy Angol-Amerikai bázison való rajtaütés után hanyatt homlok menekülve az égvilágon mindent hátrahagytak ellenfelei,megjegyezte,hogy olyan ellenféllel szemben,aki ilyen könnyelmûen bánik a készleteivel,felszerelésével,nem lehet háborút nyerni.De tudjuk,a történelmet a gyõztesek írják.. Véletlen sem vagyok Német párti,de útálom hogy a témát földolgozó filmekben(stb.)a Németeket idióta pancsereknek állítják be folyamatosan,ennek ellenére a "fél világot"a porba alázták ezek a "pancserek".
speedygonsales 2010 szept. 26. - 13:18:55
(1/22)
"Hitler utolsó kísérlete a nyugati fronton egy meglepetésszerû támadás volt az Ardenneken át. Az amerikai tankok állták a rohamot."

Én úgy tudom a,hogy az a ami tankokat atomokra lõtték a német tigrisek/királytigrisek ugyanitt. Az ardenneki ütközet az utánpótlás hiánya, a szövetségesek légifölénye, és a nehéz terepviszonyok miatt (tankokkal az erdõn erdõn át) bukott el. Legkevésbé sem az amerikai tankok csapásai miatt.