offtopic
makovecz1972 2015 jún. 18. - 17:35:20
(57/77)
Hogy válaszoljak a kérdésedre ma liberális demokráciában élünk! Amit lehet szeretni, lehet gyûlölni, de ez van!
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 18. - 17:34:07
(56/77)
Egy biztos a mai rendszerünk nem kommunista, nem nemzetiszocialista, és ami a legfontosabb, hogy végképp nem is tartozik a topik témájához!
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 18. - 17:30:04 Előzmény Sz Peter
(55/77)
Ezek szerint te olvastad?
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 18. - 17:25:26 Előzmény Sz Peter
(54/77)
Hát nem egészen. Ezt pontosan hol olvastad? Mert a suliban biztosan nem oktatják, de azért kíváncsi lennék rá!?

A nemzetiszocializmus a szocializmus egyik irányzata, ami az saint simon féle utópisztikus szocializmusból fejlõdött ki, mint ahogy ebbõl fejlõdött ki a szociológia tudomány is. A szocializmus irányzatai kommunizmus, szociáldemokrácia, keresztényszocializmus, fasizmus, nemzetiszocializmus és ezeknek a további irányzatai és köztes irányzatai!

Maga a szocializmus lényege, hogy a társadalmi problémák kezelése és minél igazságosabb társadalom létrehozása.

A felsõbbrendûség tudat pedig benne van minden nemzetben, ehhez nem kell nemzetiszocializmus! Tehát ez így nagyon szép félremagyarázás!
offtopic
jani-wan 2015 jún. 17. - 14:28:09
(53/77)
"A demokrácia a többség uralma."
Elméletileg. Gyakorlatilag meg nem.
Az emberek egyetlen igazi lehetõsége a hatalmuk gyakorlására a választás, de igazából nagy részük csak annyira képes amit beléjük programoznak a médiákon keresztül, vagy nem értik és unják az egészet, és el se mennek szavazni.
Azon kevesek meg akik értik, és gyakorolnák is ezen hatalmukat, ki vannak szolgáltatva a többség tudatlanságának és közönyének, illetve a választási lehetõségek közül sincs sokszor olyan amelyik megfelelõ lenne. És sajnos az is nyilvánvaló, hogy nagyon sok választott képviselõ leginkább saját magát képviseli, és nem a választóit. Azt sem tudják mit szeretnének a választók, és nem is nagyon érdekli õket, csak legyenek megválasztva.

"A népet nyomorba döntõ kommunizmust a többség nemigen fogja favorizálni."
Ez népbutító hülyeség.
"Kommunizmus nem volt"
Ezt mondom én is, és ha nem volt akkor nem lehet olyat állítani hogy a népet nyomorba dönti.
"..., mert nem lehetséges."
De lehetséges, csak gyökeresen meg kell hozzá változnia a körülményeknek.
"Számos alkalommal próbálkoztak vele, sosem sikerült,"
Ez így megint csak parasztbutítás. Talán nem kellene elhallgatni, hogy miért nem sikerült soha.
Ahányszor próbálkoztak vele, annyiszor támadták meg õket katonailag, gazdaságilag, vagy korcsosult el belülrõl, mint Kína. A harchoz viszont erõs vezetõ kell, különben veszítesz, így elõbb utóbb az ilyenek elkerülhetetlenül hatalomra kerülnek. Lásd: Napoleon, Sztálin, Palpatine (az egyik kakukktojás)
barna pólós 2015 jún. 17. - 12:01:12
(52/77)
A demokrácia a többség uralma. A népet nyomorba döntõ kommunizmust a többség nemigen fogja favorizálni. Kommunizmus nem volt, mert nem lehetséges. Számos alkalommal próbálkoztak vele, sosem sikerült, nagyon nem, mert nem is sikerülhet. Demokráciából könnyebb az átmenet a diktatúrába, mint fordítva. Lásd Hitlert.
offtopic
jani-wan 2015 jún. 17. - 10:36:39
(51/77)
Nem vagyok kommunista, kapitalista vagyok, saját vállalkozással, ahol nem én dolgozok! És nem adok senkinek semmit ingyen. Errõl ennyit. De ettõl még nem vagyok képmutató, vak vagy hülye.
Nem vagyunk barátok sem.

A kommunizmus eddig sehol nem mûködött mert még sehol sem volt, így ez miatt nem is élhet, élhetett szegénységben senki.

A demokrácia hány politikai rendszert tûr meg te szerinted? Én még olyat nem láttam hogy egyszerre több rendszer is van. Legfeljebb azt hazudják, hogy demokrácia, miközben már nem az. Az igazi demokrácia a közvetlen demokrácia, ami nem létezik, és ez a mostani reprezentatív demokrácia sok helyen nagyon közel áll az oligarchikus rendszerhez. A fejlett demokratikus országok pedig, ahol jól mûködik a reprezentatív demokrácia, más országok és munkaerejük gazdasági elnyomásából és kihasználásából képesek ezt fenntartani. Az õ szegényeik külföldön vannak! Pl. azok akik éhbérért dolgoznak nekik 12-14 órát Juarezben, Mumbayban stb...
Õket is figyelembe kell ám venni, mert a dolgok összefüggnek.

A "Star Trek-es kommunizmusban" is ugyanúgy megvan a törvény elõtti egyenlõség, ami valóságos, és nem csak látszat, a szólásszabadság, sajtó szabadság stb..., mint a demokráciában. És nem látom hogy bizonyítottad volna a kijelentésedet miszerint az baromság.
offtopic
barna pólós 2015 jún. 17. - 06:14:00 Előzmény jani-wan
(50/77)
Kommunista barátom, a kommunizmus eddig sehol nem mûködött, vagy irtózatos szegénységben élnek miatta az emberek. A kommunizmus pedig diktatúra, ahogy a nemzetiszocializmus, egyetlen politikai rendszert tûr csak meg, csak egyetérteni, elfogadni lehet, nem demokrácia.

Hitler nem kommunizmust akart, a nácik díjazták a munkát, a munkások jól kerestek, ebben is az ellentéte volt a kommunizmusnak. Bár egyes országokban, mint itt is, valóban nem volt akkora mélyszegénység.
offtopic
jani-wan 2015 jún. 16. - 20:06:11
(49/77)
Érdekes történet.
offtopic
jani-wan 2015 jún. 16. - 20:04:50
(48/77)
"emberek 90%-a nem akar a kommunizmusban élni"
Hülyeség. Az emberek 90%-a azt sem tudja mi az.
Inkább mutass egy hiteles felmérést, hogy a világ 90%-a nem akar jobban élni mint most!

Ami bizonyított az ez:
http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20061206azemberiseg.html
Az emberiség fele mindössze a globális javak 1 százalékát birtokolja! És õk SZERINTED nem akarnak jobban élni! Aha.
Vagy lehetséges hogy az igazság az hogy a világ alig pár százaléka az aki nem akarja hogy az emberek tudják az igazat, és ilyen népbutító hülyeségeket szajkóznak, amit írtál, és a sok tudatlan agymosott meg ismételgeti.
A még több szerencsétlen meg beveszi ezt a maszlagot, és mivel szar neki, csak addig képes eljutni a gondolkodásban, hogy a szomszédjánál jobb legyen neki.

"hogy páran kiélhessék tömeggyilkos hajlamaikat és romba dönthessék a társadalmat"
Ez úgy hülyeség ahogy van.

"A star trek társadalma is baromság, nem mûködne."
Bizonyítsd be.
barna pólós 2015 jún. 16. - 17:35:52
(47/77)
A google-nak van egy rakás pénze arra, hogy ingyen etesse-itassa a dolgozóit, amit másoktól "vesz el". Az emberek 90%-a nem akar a kommunizmusban élni, nem akar egyenlõ lenni, mindig többet vagy mást akar. Az emberek nem gépek. Egyik ember ilyen, a másik olyan, sokan nem tartják be a szabályokat vagy megkerülik azokat, és a legtávolabb állnak attól, hogy a kommunizmusban éljenek, ami egy álnaív beetetés, hogy páran kiélhessék tömeggyilkos hajlamaikat és romba dönthessék a társadalmat. A kommunizmus nem lehetséges. A star trek társadalma is baromság, nem mûködne.
offtopic
jani-wan 2015 jún. 16. - 16:24:22
(46/77)
Sajnos ez magyarországon és a világon az általános, hogy kommunizmus = diktatúra. Emberek nem is gondolják át, hogy mi is a valóság, hogy az ideológia egyáltalán nem errõl szól, és mindenki jól át lett verve.
Ugyanúgy ahogy a náci párt propagandája átvert mindenkit.
Hogy topiknál maradjak és németemet csiszoljam: Alles gut. "Die Zukunft restlos uns gehört!" :)
offtopic
jani-wan 2015 jún. 16. - 16:14:12
(45/77)
De van ruhám. Az amelyiket éppen felveszem. Te el sem tudod képzelni hogy fogom, bemegyek a ruhaboltban, felveszek valamit, és ha koszos lesz, leadom a tisztítóba, majd bemegyek egy másik boltba ahol már a tisztított ruhák vannak.
Vagy bemegyek egy étterembe és ehetek bármit fizetés nélkül.
Ja igen ilyen már van.
A Google-nál. Ingyen reggeli, ebéd vacsora minden dolgozónak.
http://www.nytimes.com/2013/03/16/business/at-google-a-place-to-work-and-play.html?_r=0
"a labyrinth of play areas; cafes, coffee bars and open kitchens; sunny outdoor terraces with chaises; gourmet cafeterias that serve free breakfast, lunch and dinner;"
Rohadt kapitalista kommunisták mi?

Közösen is lehet többet akarni, nem csak egyedül.

Még sehol sem volt kommunizmus, csak diktatúra, és a kettõ a te fejedben is összekeveredett.

Hülyeség.
barna pólós 2015 jún. 16. - 10:16:50
(44/77)
De, ez is üldözendõ ideológia. Ha minden közös, akkor nincs magántulajdon, nincs egy ruhád sem. Az meg, hogy az ember, az élõlények mindig többet akarnak, az viszi õket elõre. Ezért nem mûködött a kommunizmus. Ezt az ideológiát nem élõlényekre tervezték, hanem droidokra.
moderator3 2015 jún. 16. - 10:03:40
(43/77)
Tisztelt Fórumozók!

Személyes indulataikat ha lehetséges privátban beszéljék meg. Amennyiben nem a témához tartozó gondolataikat szeretnék megosztani másokkal, azt offtopic üzemmódban küldjék el. Ellenkezõ esetben szokásos sorsára juthat ez a topic is.

PORT.hu
offtopic
jani-wan 2015 jún. 16. - 09:35:07
(42/77)
Már elnézést, de te azt idézted, hogy a kommunista ideológia üldözendõ, és nem azt hogy a kommunizmus néven futó diktatúra üldözendõ. Tehát nem, nem a kommunista diktatúráról volt szó.

A kommunista ideológia lényege szerintem az hogy minden közös. Nincs személyes tulajdon, nincsenek osztályok, és mindenki szükségletei szerint megkapja amire éppen szüksége van.
Nem tudom hogy mi ebben az üldözendõ.
Ez viszont nem valósítható meg addig míg van ember aki többet akar mint a másik, csak azért hogy több legyen neki a szánalmas kisebbségi komplexusát kompenzálandó, vagy nagyzási mániáját kielégítendõ. Amíg vannak akik magukat mindenáron mások elé akarják helyezni, és nem is áll szándékukban a közösség érdekeit a maguké elé helyezni.
Viszont az ilyen morális és humánus csökevények lesznek általában a vezetõk minden rendszerben, mert erõszakosak, gátlástalanok. (hirtelen egy kivétel jut eszembe: Gandhi)
Az ilyenek, a kommunizmus zászlaját lobogtatva nem kommunizmust, hanem diktatúrákat építettek ki, az emberek tudatában meg a két dolog teljesen összemosódott.
offtopic
Sz Peter 2015 jún. 16. - 07:14:04
(41/77)
offtopic
Sz Peter 2015 jún. 16. - 07:13:07
(40/77)
A fajelmélet viszont az!
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 15. - 11:12:58
(39/77)
Értelmes érveid is vannak, vagy csak a személyeskedésre és a sértegetésre vagy képes, mert az elõbbit meghallgatom és válaszolok rá szívesen, az utóbbiakra meg nem vagyok kíváncsi, tehát nyugodtan megtarthatod magadnak! A lehetõség az egészséges vitára adott, ha nincsenek érveid csak felszines megjegyzéseid, akkor hagyjuk megértem, ha vannak halljuk, akár itt vagy privátban és megvitathatjuk! Rajtad áll a választás
Sz Peter 2015 jún. 14. - 20:37:58
(38/77)
A jó oldalon álltak?! Ne már!
Az nem lehet jó oldal ahol más, általuk lenézett népeket akarnak kiirtani.

A nemzetiszocializmus a kommunizmushoz hasonló, kártékony, üldözendõ ideológia!