9/10
Krájcsek 2011 nov. 18. - 17:44:18 9/10
(43/63)
Ruszki vámpír film?Jaj!Az meg mi az?Mondtam magamban mielõtt megnéztem.
És megint bebizonyosodott,hogy ne ítéljünk elõre el semmit.Nagyon eredeti és egyedi látványvilágú film.
4/10
sixeol 2011 aug. 15. - 20:37:49 4/10
(42/63)
Én is többet vártam ettõl a filmtõl, 10/4. Többet is ki lehetett volna hozni belõle.
2/10
mastagiajjenno 2011 febr. 14. - 12:34:44 2/10
(41/63)
Azért néztem meg a filmet,mert szinte csak jó kommenteket írtok.Nem tudom,biztos bennem van a hiba,de ebbõl a filmbõl fél órát tudtam megnézni,nagy kínszenvedéssel..
Lehet,hogy azért,mert az ennyire szürrealista filmeket nem nagyon szeretem,de a story se tetszett.
Nekem 2/10
nagyfruzsi 2010 dec. 08. - 15:58:20
(40/63)
Imádom imádom imádom!!!!!!!!! 10 bõl 10!!!!
Kötelezõen ajánlott: az eredeti orosz hanggal megnézni.
2/10
MartynSz 2010 aug. 01. - 14:28:08 2/10
(39/63)
2004-óta szeretném megnézni ezt a filmet, akkor láttam a moziban a trailerjét, ami alapján esélyes volt, hogy egy igazi dark kultmovie született. amikor megláttam a DVD-t tegnap meg is örültem neki, hogy végre teljesülni fog egy régi álmom.

arról nem tudtam, hogy egy sikerkönyv megfilmesítésérõl van szó, ha tudtam volna biztosan a jól bevált, "elõbb a könyv, aztán a film" módszert választom. most hogy láttam a mozit, már tudom hogy ebben az esetben mindenképpen ez lett volna a helyes út. sõt a leghelyesebb az lett volna ha kihagyom a filmet...

...ami nagyon rossz, nincs mit szépíteni. idegesítõ végignézni, egyrészt mert hatásvadász - a nagyon szép képi világba egy sok szempontból érthetetlen és hatásvadász történetet csomagoltak -, másrészt mert végig lehet érezni, hogy ebbõl a "sötétség és világosság harca" történetbõl ezerszer többet ki lehetne hozni, mert rengeteg jó ötlet van benne. de nem sikerült. listát lehetne írni arról, hogy mi az amire nem kapunk magyarázatot a film alatt (pl. a magát a lifttel az égbe kilövõ és közben torkaszakadtából üvöltõ fõgonosz - ezt most miért?, vagy a "homály" nevû fogalom, amibe egyszer csak úgy fogalmam sincs hogyan, de belekerülnek, és majdnem mindenki ott is marad de egy kis vérrel locsolgatás segít...). Az ilyen apróságok mellett teljesen bizonytalanná tesz minket az is, hogy a film elején nagyon látványosan bemutatott fõ szál mellett - vagy inkább helyett (!) - megjelenik egy másik fontos probléma, a magát elátkozó és a metrón tökvéletlenül észrevett szõke boszorkány személyében, aki miatt majdnem elpusztul fél Moszkva. De szerencsére egy kis furfanggal pillanatok alatt sikerül feloldatni vele a rosszkívánságait, ami miatt a végkifejletnél a középpontba állított tragédia egy negyed órás áramszünetté és egy kényszerleszállást végrehajtó repülógéppé degradálódik... hú, ezt megúsztuk...

sorolni lehetne a gyengébbnél gyengébb pontjait a filmnek, de felesleges. ami rossz az rossz, nincs mese. tökéletes alapanyag egy bíztató trailerhez, mert a látványvilág túlzás nélkül gyönyörû, a rendezés pedig kiváló, így aztán kész is van a film 10%-a. már csak a maradék 90% hiányzik... azaz egy jó forgatókönyv. a színészek akár maradhatnak is, nem rosszak. de az írót irigylem. azt hiszem vannak még páran akik képesek hasonló produkcióra és mégsem filmesíti meg senki a munkájukat. különösen nem száll be a produkcióba a Fox Studios...
SteelDog 2010 júl. 03. - 01:07:07
(38/63)
Hm... érdekes, hogy a kritikák nagyon Hollywood-hoz hasonlítják. Valóban pörgõs, de sok nem amerikai filmet láttam már, melyekben jellemzõk a tipikusan amerikai képi megoldások. Tény, hogy valóban nagyon pörgõ, komputergrafikákkal telezsúfolt képekbõl áll, ami miatt nehezebben emészthetõ. A sztori viszont baromi jó... hogy miért pont Moszkva? Nyilván ha magyar ember ír hasonlót, Budapest lenne, különben is ugyanúgy K-Európához tartozunk... A színészek nekem nagyon szimpatikusak, nagyon illenek rájuk a karaktereik, tetszett a zene is - egyszóval minden "nehézsége" ellenére kiemelten kedvezõ összebenyomást alkottam róla.
Asha 2010 jún. 11. - 12:51:25
(37/63)
Nem tudom. Furcsa olvasni, hogy szidjátok - én most néztem meg, és semmi bajom nem volt vele.
Én semmit nem tudtam róla, mielõtt megnéztem, a könyvrõl még nem hallottam, de lehet, hogy majd elolvasom, ha meg tudom szerezni. Nekem személy szerint nagyon tetszett a film. Értettem is, bár valóban nem árt figyelni, de legalább fordulatos. Mindazonáltal megfogott, mind a látványvilág, a zene, az akciósabb jelenetek, a szereplõk, karakterek... szimpatikusak a színészek is, jól játszanak. Az egyetlen, hogy mondjuk horrornak valóban nem mondanám, nem tudom, honnan a jó istenbõl szedte ezt a Port. :D Akciódús, izgalmas, pörgõs (és néhol kicsikét véres) fantasy. Ha valaki ezzel a tudattal ül le, szerintem nagy csalódás nem érheti. :)
2/10
Boloka 2010 jún. 02. - 23:49:23 2/10
(36/63)
Még nem jutottam odáig, hogy a könyvet elolvassam, de a párom most fejezte be. Megnéztük tegnap a filmet, és ha nem kommentálja folyamatosan, hogy mi miért történik, ki kicsoda, hogy is volt pontosan és mi a tököm az az Alkony, egy szót sem értettem volna belõle. Olyan, mint egy vázlat, ami a szerzõje számára teljesen érthetõ, de ha valaki csak úgy beleolvas, nem biztos, hogy átlátja. Csak az vigasztal, hogy nem a teljes történetet dolgozza fel, így lesznek még meglepetések az elsõ kötetben is, de szerintem bûnrossz ez a film. Biztos, hogy nem nézem meg a Nappali õrséget, és biztos, hogy elolvasom a könyvet, amint tehetem.
4/10
Rahar 2010 márc. 01. - 11:05:33 4/10
(35/63)
Még a moziban láttam, volt benne néhány érdekes képi megoldás, de az alaptörténet és a cselekményvezetés unalmas, semmitmondó és érdektelen. Nem egy kemény horror film, de szerintem nem is baj. Megtekintését senkinek sem ajánlom, gyenge film. 10 pontból 4 pontra értékeltem.
Miszega 2010 jan. 23. - 22:02:01
(34/63)
Sziasztok!

Könyvben szerintem is csúcs, én két napja fejeztem be! Mind a négy részt sikerült pillanatok alatt kiolvasni, egyszerûen letehetetlen volt:) Egyetlenegy hibát követtem el, hogy rögtön utána megnéztem a filmet... Még az elsõ rész hagyján, de a Nappali Õrség...
Mintha nem is lenne a könyvnek és a filmnek köze egymáshoz:( Nagy csalódás volt:((( Így aki olvasta a könyvet, annak azt ajánlom, ne várjon sokat a filmtõl! Ha mégis tetszene, legalább kellemeset csalódik:) Ha a könyvet nem olvastam volna, lehet élveztem volna a filmet, így viszont nehéz megemészteni!

:)(:
-IC- 2010 jan. 12. - 14:17:48
(33/63)
Sziasztok! Az a helyzet, hogy én tegnap fejeztem be a könyvet (hozzátenném, tegnapelõtt kezdtem), és szerintem egyelõre hanyagolni fogom a film megnézését. Tesóm révén már megvan nekünk itthon mind a 4 könyv, elõször tehát kiolvasom a tetralógiát, majd utána sasolom meg a filmeket.

A könyv zseniális. Õszintén csodálkoznék, ha valaki annak olvasása nélkül teljesen értené a sztorit, bár nem tudom még teljesen elképzelni se, hogy sikerült megvalósítani a könyv megfilmesítését. A könyvben csomószor olvashatóak a szereplõk gondolatai, így jobban meg lehet érteni, hogy ki mit mikor és miért csinál. Az elsõ 70 oldal után tartottam elõször kis szünetet az olvasásban, akkor már mondhatni beindulóban a sztori, mégse tudod, hogy pontosan mi történik, de mégse zavar, mert hihetetlen jól van megírva. Késõbb persze mindenre fény ( vagy Setét:) ) derül. Mondhatni.

Na szóval, minden filmet lehet dicsérni illetve leszólni, de szerintem ennél aki leszólja, az elõször olvassa el mindenképp a könyvet. Aztán lehet hurrogni, ha rosszul lett megvalósítva a film - mivel a könyvet nem lehet leszólni.
Sawyer75 2009 szept. 21. - 20:19:29
(32/63)
Csipem az ilyet:) Adva van egy eszement rendezõ,egy zavaros sztori,noname szinészek,lepukkant helyszin,0 költségvetés és sok "szakértõ" beindul rá,hogy ez mekkora kultuszfilm lesz!És persze megy a süllyesztõbe.Én is szeretem ha van mondanivalója egy filmnek,de az olyat ami értelmetlen,zavaros,a rendezõ se érti (talán õ tudja mit akart kihozni belõle),és akkor sok ember azt magyaráz bele amit akar és hû mekkora mondanivalója van a filmnek.Kemény.
1/10
offtopic
mooviedoc 2009 aug. 24. - 20:21:13 1/10
(31/63)
Én még életemben nem láttam ilyen sz*r filmet. Olyan volt mint egy zavaros álom. Jónak indult, de aztán percrõl percre ellaposodott és nézhetetlenné vált... Horrornak nem mondanám, semmi félelmetes nem volt benne. Csoda, hogy végig tudtam nézni. Óriási csalódás volt ez a film!! Nem értem, hogy mi tetszik benne bárkinek is.
10/10
deadscott 2009 jún. 18. - 22:20:49 10/10
(30/63)
én nem vagyok oda az ilyen típusú filmekért, de ez 10/10

(mellesleg nem értem, miért eröltetik ránk a forgalmazók a gyengébbnél gyengébb amerikai alkotásokat, amikor keleten ilyet is tudnak. nem lehetne esetleg esélyt adni más országok filmgyártásának is? hátha van élet a hambin kívül is)
9/10
tatooldesign 2009 ápr. 16. - 14:38:13 9/10
(29/63)
Elsõ befogadásra az ígéretes kezdet után csalódás volt a film, a képi világ igényessége és a kreativitás megmaradt, de valahogy kifulladt a történet. Azóta többször kapcsolódtam be a film közben, és nem tudtam elhagyni a csatornát. Egyre jobban tetszik. És egyre inkább törvényszerûnek érzem a végét. 7-esrõl 9 pontra javítom az értékelésem.
Trisha72 2009 ápr. 13. - 22:31:47
(28/63)
Már régóta meg akartam nézni, és ma végre megnéztem :). Nem rossz, sõt elgondolkodtató. Fõleg hogy ki is a valódi rossz. De õszintén szólva jobbat vártam!
10/10
mongiboy 2009 márc. 08. - 13:16:44 10/10
(27/63)
Zseniális film... Javaslom mindazoknak a megnézést, akik nem csak eszetlenül bámulják a vásznat, hanem gondolkodni, elmélkedni is szeretnek a filmek kapcsán. Nem csak egyszerûen elgondolkodtató, de képvilága, a fénnyel való játék, a hangulatos világábrázolása (a realitás és abszurd határán folyamatosan egyensúlyozva) valóban kultuszfilmmé emelik.
1/10
oszizambo 2009 jan. 11. - 13:09:30 1/10 Előzmény localhero
(26/63)
Eddig azt hittem, hogy minden idõk legrosszabb filmje a Limonádé Joe (de azt végig bírtam nézni), és hallottam, hogy még versenyben van a Furfangos Nyeszterke. De nem, ez a film a mindenidõk legrosszabb filmje (de ezt csak 14 percig bírtam nézni, a kedvesem 16-ig), csak minuszban lehet értékelni. Nem tudom miért kell orosznak álcázni egy 20th centeri fox holywoodi szemetet.
10/10
localhero 2008 dec. 22. - 19:42:47 10/10
(25/63)
Nagyon rendben van. vámpíros parafanatasyben kenterbe very az amcsikat. Oroszul pláne üt vág!
8/10
yippikaya 2008 aug. 28. - 11:16:44 8/10 Előzmény Dr.Genya
(24/63)
köszi