10/10
ghelardi 2010 márc. 30. - 14:49:20 10/10
(34/54)
Elgondolkodtató: Neki mindenütt jó, akár városban, akár tanyán, akár lánnyal, akár fiúval: csak legyen egyedül!! Szép. Nagyon jó film!
10/10
ayu 2010 márc. 30. - 12:16:14 10/10
(33/54)
Szerintem nagyszerû film, egyedi, elgondolkodtató. Több ilyen filmet is láttam már amelyek megpróbálják az ilyen hármas-háromszöges együttléteket feldolgozni, mégis ez az egyik legjobb, mert nem kifejezetten a testi oldalát, inkább a lelki oldalát mutatja az egésznek. Számomra a legszebb az a naivitás amivel Bobby hozzá tud állni a dolgokhoz. Lehet itt vitatkozni sok mindenrõl, de ha nem tetszik, nem kell nézni. Ha undorodnak tõle, miért hozzák újra-és-újra szóba? Én undorodom a véres-félelmetes horroroktól, akciófilmektõl.. ezért nem írok róluk, nem nézek ilyeneket, de még csak a fórumokra sem megyek, egy néhány kivételével, amit megnéztem. De száz szónak is egy a vége: Ez a film csodálatos. Nálam 10/10.
Tereus 2010 márc. 30. - 11:59:03
(32/54)
Ha végigolvastad a hozzászólásom, akkor láthattad, hogy pont, amiért nem láttam egészében, nem az egész filmrõl írtam véleményt, és nem is osztályoztam. A véleményem azért írtam le, hogy aki tudja hogy hozzám hasonlóan reagálna, az meg se nézze a filmet. A fórumnak ui talán a legfontosabb szerepe ez lenne. Én pl itt beleszoktam nézni az értékelésekbe - a pontszámra, a hozzászólásokba. Ha nem 9.8 ponton lett volna, valószínûleg nem is nézek bele. De mivel minden mûfajban igyekszem a jobb, ismertebb filmeket megismerni (na meg épp nem volt más:P), adtam neki egy esélyt.

Volt még egy olyan reakció is (milyen népszerû lettem:)), hogy ott volt a 18-as karika, miért írtam azt amit - erre csak annyit írnék, hogy olvassa el az illetõ, mire válaszoltam, és megérti.

"Sok férfi fantáziál arról, milyen jó is lenne két biszex lánnyal együtt élni."
Ehhez annyit fûznék hozzá, hogy a fantáziák igen nagy százaléka nem élésrõl szól, hanem egy-egy együttlétrõl. Lehet naív elgondolás a részemrõl, de sztem a férfiak nagy része is a szerelmet egy nõ iránt tudja elképzelni, nem több fele (én így vagyok ezzel, így egy példa biztos van:)).
Ettõl függetlenül a trió együttélésével semmi gond nincs, bár abból a felébõl a filmnek már csak jeleneteket láttam, így ahhoz sokat már nem szólnék hozzá. (Lehet, hogy ha onnan kapcsolódik bele én is, akkor végig tudom nézni...)
10/10
fuge7 2010 márc. 30. - 03:29:40 10/10 Előzmény CséZé0
(31/54)
szerintem a bátyja halála azért érintette olyan érzékenyen a fiút, mert a szülei nem törõdtek vele, állandóan csak a partikat szervezték, meg ilyenek, és a bátyja volt, aki "nevelte", szó szerint, jóra és rosszra egyaránt. és emiatt érintette meg, hogy látta õt elvérezni, mert innentõl kezdve megszûnt a biztos pont az életében, akire elõtte mindig számíthatott. :(

Johnatan nem feminin volt szerintem, hanem az a tipikus... hogyismondjam... lúzer? ... szóval félénk, visszahúzódó, csúnyácska, rémes szerkóban... az a srác, aki örök vesztes, és akit mindenki csak cikiz az osztályban. :(
10/10
fuge7 2010 márc. 30. - 03:10:40 10/10 Előzmény Tereus
(30/54)
20 szavazat alapján 8,5. és úgy, hogy jópár homofób 1 pontot adott rá. akkor mirõl beszélünk?
hakanya 2010 márc. 29. - 21:07:37
(29/54)
Köszi a részletes leírást...
10/10
Deszpina 2010 márc. 29. - 18:10:37 10/10
(28/54)
Sejteti a film, hogy Jonathan halálos beteg (folt a csípõjén). Ezért is rendelkezik, hogy halála után mi történjen a hamvaival.
A filmnek már önmagában az is értéke, hogy gondolatokat ébreszt, vitát vált ki. Homofóboknak, álszenteknek nem való. Jobb, ha maradnak az akciófilmeknél.
ginacska12 2010 márc. 29. - 17:46:58
(27/54)
Épp a pipától nem látok! Örültem, h leadták az Rtl-en, erre kiderült, hogy 10 perccel rövidebb a film, ami ha levonom a stáblistát, akkor is azt jelenti, hogy megvágták, ráadásul olyan hülye módon lett vége: egyszer csak nyissz, se ministáblista (3 szereplõ neve, ilyenek), semmi nem volt, csak a reklámblokk után közölték, h "következõ mûsorunkat 12 éven aluliaknak..." Mérgemben majdnem letöröltem az egészet!! Bosszantó! Ennél már az is jobb, ha le se adják! Teljesen le fogok szokni a ker.tévékrõl, ami ott megy, maga a katasztrófa!
CséZé0 2010 márc. 29. - 16:42:09
(26/54)
A kis Bobby Morrow (talán 10 éves körül lehet a film elején) szinte elválaszthatatlan 17 éves körüli bátyjától. Mindig vele akar lógni, még akkor is õt figyeli, amikor az barátnõjével szeretkezik. Egyszer bátyja tart egy házibulit, és Bobby nem bírja ki, hogy ágyba parancsolják, ezért leoson a nappaliba, és onnan figyeli a kertben bulizó társaságot. A bátyó marad kint utolsónak a kertben, és amikor nagy lendülettel be akar szaladni a nappaliba, nekiütközik az üvegezett tolóajtónak, amit Bobby csukott be pár perccel azelõtt. A lényeg, hogy egy üvegszilánk belefúródik a bátyó nyakába, aki ott a helyszínen meg is hal. Innentõl kezdve Bobby úgy érzi, hogy õ a felelõs bátyja haláláért.
Pár év ugrás következik, Bobby gimnáziumba megy, ahol az elsõ napon megszólítja Jonathant, a félénk, kicsit feminin, fogszabályzós fiút. Bobby segít Johnatannak feloldani a gátlásait (füvezés), és elfogadni identitását (közös szexuális játékok a paplan alatt). Bobby számára a családot egyre inkább Johnatan és anyja jelenti, fõleg azután, hogy bátyjának halálát követõen pár éven belül szülei is meghalnak. A többit Te is láttad.
hakanya 2010 márc. 29. - 14:24:14
(25/54)
Sziasztok!

Valaki leírná nekem, hogy mi történt a film legelején? Teregettem és csak a két fiú füvezik az anyával jelenettõl láttam... Nagyon érdekelne... Köszönöm!
10/10
marie1 2010 márc. 29. - 09:44:59 10/10
(24/54)
A film hangulata, mondanivalója teljesen magával ragadott. Szerencsésnek mondom magam, hogy társadalmi elõítéletek ellenére semmilyen formában nem irritál a különleges kapcsolatok sokasága, nem kötnek meg efféle gátak. Tökéletesen tudok koncentrálni a megélésre, a belsõ szépségre, a szeretetre- bárkik közt alakuljon ki az. Egészen elvarázsolódtam ennyi gyengédségtõl, ami ebben a filmben volt, és szinte már-már utópisztikusnak gondolom. Sajnálatos, hogy rengeteg reklámmal szétszabdalták a filmet, és olyan kurtán-furcsán elvágták az amúgy is kissé befejezetlen végét, valami vacak bulvármûsor miatt. Illetve a vége valamelyest befejezett volt, nagyon is érthetõ, és tulajdonképpen jó is, hogy nem szenvelgõ, csöpögõs képsorokban taglalták .
Szerettem a karaktereket, különlegesek voltak, valószerûtlenül jólelkûek. Colin Farrel eddig számomra egyetlen filmjében sem volt különösebben kedvemre való, dacára annak, hogy igen jóképû (ugyan úgy, mint ahogy George Clooney is semmitmondó számomra, pedig igencsak jó hapsi), viszont Colin ebben a szerepében nagyon meggyõzött.:-)
Szóval, remek csemege volt, és úgy gondolom, valóban- ahogy perry is írta- sokfélék vagyunk. Van, aki nem tud elvonatkoztatni a 18-as karikától, meg a hétköznapi ítéletektõl, más meg felülemelkedik ilyesmin. Sokfélék vagyunk….még szerencse..
perry 2010 márc. 29. - 09:16:06
(23/54)
A film utáni termést végig olvasva azt látom kapott rendesen hideget, "meleget".
Mérei szerint /gyermekpszichológus / a serdülõkori homoszexualitás a test megismerése és az ezzel kapcsolatos
játékok a gyermekkor olyan sajátosságai melyek elvezetnek
a nemek felismeréséhez és a szexuális társadalmi szerep beteljesítéséhez.
Az Otthon a világ végén pedig nem tesz mást mint ábrázol egy folyamatot,
miképpen válik egy érzékeny kisfiú traumákkal teli világa
az útkeresés során felnõtté.
Azt azért ne feledjük el, hogy az 1970-s évek elején járunk
túl a hippi mozgalmon Woodstockon / hatalmas zenei fesztivál / és nem véletlen, hogy a szabadság meglelése is ehhez a helyhez köti a két fõszereplõt.
Bár van LSD és füves cigaretta, de jó adag liberalizációt is láthatunk a filmben az anya viszonyát a két sráchoz.
Még sem züllenek el, lesznek drogosok, amerikai filmeknél szokatlan szürke kisemberek lesznek és élik a maguk egyszerû életét.
Az sem véletlen, hogy messze "Otthon a világ végén" hiszen a társadalom soha sem annyira liberális, mint itt a fórumon is tapasztalható.
Glover homoszexualitása nyilvánvaló, hiszen erre nem csak utalást, de konkrét képeket is láthatunk.
Morrow viszont az én olvasatomban az az ember típus aki mindig csak ad magából, szeretetét, kedvességet, barátságot és tény akár a testét is.
Körõdik már kicsiny gyermekkora óta, és mint a filmben el is hangzik,"...neked akkor van véged ha nem már nem szerethetsz valakit"...
Olyan típusú ember akinek szüksége van másokra, akkor boldog ha másokat is azzá tehet.
Colin Farell játéka tölti meg ezt a szerepet tartalommal,
kevés eszközzel de nagyon belülrõl építkezõ szerepformálással lesz Morrow a gondoskodó ember mintája.
Penn és Spacek nõi párosa pedig az anya, szeretõ, barát pajtás, ellenpólusát mutatja meg a filmben a férfi vonalat erõsítve.
Fura dolog nem szembe nézni azzal, hogy gyermekünk végezhet önkielégítést, és lebukhat közben, valamint akár a mi gyermekünk is lehet meleg és akkor képesek lehetünk kezelni ezt a helyzetet.
Szóval, érdekes kérdéseket feszeget ez a film, bár véleményem szerint a kevésbé drámai módon mint pl. a Philadelphia, annak ellenére itt is megtalálható korunk "pestise".
A mindenkinek igaza van és senkinek sincs effektus itt aztán rendesen bejön.
Jelesül :
"nem feltétlen van kedvem nézni, ahogy két pasi elvan egymással"
"Szeretetrõl és szerelemrõl szól ez a film, nem hagyományos formában."
"mintha nem lenne ennél durvább dolog is már este 7-kor a fókuszban, meg az ilyen szarokban..",
vagy is ilyenek vagyunk.......
10/10
fuge7 2010 márc. 29. - 04:27:37 10/10
(22/54)
mintha nem lenne ennél durvább dolog is már este 7-kor a fókuszban, meg az ilyen szarokban... az bezzeg nem háborít fel. és ha csak az elejébe néztél bele, akkor gratula, gyakorlatilag lemaradtál az egész filmrõl, és a mondanivalójáról. :P de ítélkezzél csak a levegõbe. :S
9/10
od.gszal 2010 márc. 29. - 02:18:39 9/10
(21/54)
Szeretetrõl és szerelemrõl szól ez a film, nem hagyományos formában.
Sok férfi fantáziál arról, milyen jó is lenne két biszex lánnyal együtt élni.
De ha egy nõ él két biszex pasival, az kiveri a biztosítékot egyes hozzászólóknál.
De még csak nem is ez a lényeg, mert ha ez lett volna a lényeg, akkor biztos nem néztem volna végig. Ez a film három emberrõl szólt, akik - inkább többé, mint kevésbé - felvállalták egymást és egymás iránti érzéseiket.
Rika 2010 márc. 29. - 01:57:45
(20/54)
Hát az elején kell kikapcsolni:)
Én speciel végignéztem, és egy pontig nagyon érdekesnek találtam, utána már más kötött le, de azért pár perc kihagyástól eltekintve mindent láttam.
Nem volt rossz film. De ha látod, hogy rábukik az egyik fiú a másikra, javaslom, azonnal kapcsolj át. Azt mégse írhatják ki, hogy vigyázat homokosok a filmben.
Nem tudom miért érzed becsapottnak magad, ott a 18-as karika, és annál bármit lehet várni.
Tereus 2010 márc. 29. - 01:48:16
(19/54)
Mivel itt elõjött a homofóbia, megelõzném a vádat: nem vagyok az. Nincs bajom a melegekkel, ismerek is olyat akit emberként tisztelek is.
Filmben/élõben nem feltétlen van kedvem nézni, ahogy két pasi elvan egymással. Ennek ellenére láttam már olyan filmet, amiben ez nem volt zavaró (és nem azért mert vicces/kifigurázott volt), de ez nem ilyen volt.
Tereus 2010 márc. 29. - 01:42:05
(18/54)
Én speciel pont az ilyen - tinik egymás farkát verik az ágyban - filmekre adnék szinte csak 18-as karikát. Vagy írnám elé, amit a South Parkhoz szoktak: "megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánljuk."

Belenéztem az elejébe - ha már itt 9,8-ra értékelt volt a film -, kár volt. Mivel azóta zuhant a pontja, nyilván nem vagyok ezzel a véleménnyel egyedül.

Mivel végignéznem nem sikerült, az osztályzást/film egészének értékelését meghagyom azon hõsöknek, akik ezt teljesíteni tudták. A véleményemet csak azért írtam, hogy ez alapján, akik tudják magukról, hogy nem akarnak olyan filmet nézni, amiben a fentebb említett jelenet szerepel, azok ne is kezdjék el.
10/10
enroy 2010 márc. 29. - 01:41:51 10/10
(17/54)
Én is azt hittem, hogy csak reklám van. Nagyon befejezetlen volt az egész. :(
10/10
enroy 2010 márc. 29. - 01:38:37 10/10
(16/54)
Jaj, ez nagyon szívbemarkoló volt. Kár volt megnéztem, mert nagyon lehangolt, nem szeretem az ilyen szívfacsaró filmeket. És sajnáltam, ahogy vége lett, vagyis nem igazán lett vége. :((
hiden 2010 márc. 29. - 01:36:57
(15/54)
Érdekes film volt,nekem kicsit olyan hirtelen vége lett.Azt hittem,h csak reklám van.de,ahogyan az emberi kapcsolatokat mutatta be a film az nekem mindenképpen tetszett.