lucalibra 2018 febr. 26. - 21:53:13 Előzmény kataliszt
(3/3)
Elsõ felvonás
Musztafa bej ráunt feleségére Elvirára, akit itáliai rabszolgájához, Lindoróhoz akar hozzáadni és megbízza Halyt, hogy szerezzen neki olasz feleséget. Így kerül Lindoro szerelme, Isabella, a bej udvarába, nyomában Taddeóval, a makacs öregemberrel, aki reménytelenül szereti. A nõ átlátja a helyzetet és gyorsan a bej kegyeibe férkõzik. Midõn a gyanútlan Lindoro és Elvira is a tettek mezejére lépnek, általános zûrzavar kerekedik: senki sem tudja, ki kivel tart és mit akar.

Második felvonás
Isabella és Lindoro szökésüket tervezik és Taddeóval is megosztják tervüket. Egy szertartás során a nõ a Pappataci-rendet (Isabella kitalációja) ajándékozza a bejnek, aki mindhiába erõlködik, hogy szerét ejtse a nõvel való meghitt együttlétnek. Miközben a bej serényen gyakorolja a kitüntetéssel járó feladatokat, Isabella, Lindoro és Taddeo megszöknek. A rászedett bej bûnbánóan visszatér feleségéhez.

(Természetesen mai környezetre átírva)

Annyit sikerült megtudni, hogy ez a mostani eközvetítés: "Opera két felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal. Közremûködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és ... Ali Dobák Attila, Balga Gabriella, Sáfár Orsolya, Palerdi András"
h.bozsi 2018 febr. 26. - 18:42:38
(2/3)
Meglepi, így talán idekattint valaki....
kataliszt 2018 febr. 26. - 11:16:07
(1/3)
Valami közelebbi? szereposztás, melyik színház, ilyesmi???