Téma: Steve Jobs

eIemes 2016 jan. 21. - 16:42:03
(14/54)
érdekes, az iudex kritikusa épp az ellenkezõjét írta pont ugyanerrõl a filmrõl :)

http://filmertek.blog.hu/2016/01/20/istvan_dolgozik_avagy_steve_jobs_utnivalo_taho_volt

István dolgozik

"Végig olyannak mutatja be, amilyen valójában volt/lehetett. Egy, az akaratát mindenkin és mindenen leverõ, arrogáns, önsimogató, ugyanakkor páratlanul jó üzleti érzékkel megáldott embert... Óriási hiba kihagyni a filmet. Végig lekötött. Roppant feszes, érdekes, izgalmas alkotás. A drámája és a humora is egyaránt mûködik. A színészei remekelnek. A mondanivalója érdekes, és cseppet sem szájbarágós, ízetlen életrajzi film. Aki két órányi vegytiszta zsenialitást szeretne, ne is keressen tovább. Jó helyen jár."
szenbanyasz@gmail.com 2016 jan. 21. - 16:30:54
(13/54)
Borzasztóan rossz ez a film, bántóan, de tényleg. (Steve Jobs személyétõl, érdemeitõl vagy érdemtelenségétõl teljesen függetlenül).

(Nem spoilerezve) arról szól, hogy Steve Jobs a nagy termékbemutató show-k elõtt lelkizik Steve Wozniakkal, a volt csajával, a lányával meg valami CEO-val, akit Jeff Daniels játszik. Tényleg errõl szól. Három fontos termékbemutató elõtt lemennek ugyanazok a béna dialógusok, meg Steve Jobs ide-oda rohangál, hogy a fülét rágó arcokkal zöldágra vergõdjön, és a lelkizések egy idõ után már annyira cikik és unalmasak, hogy a harmadik show elõtt már hangosan könyörögtem, hogy "ne, légyszi, a lányával tényleg ne beszéljen már még egyszer". És amikor azt hinnéd, hogy a lelkizések után végre látsz egy igazi, szuggesztív Steve Jobs showt - amiért annyira istenítették és amit nekem még soha nem volt szerencsém megnézni - hát nem, azt egyszer sem mutatják. És más nem is derül ki az életérõl azt leszámítva, hogy elcseszett gyerekkora volt meg idegesítõen sokat lelkizett a fontosabb show-k elõtt. Nem túlzok, tényleg ennyi a film.
10/10
beszelo86 2016 jan. 20. - 11:17:22 10/10 Előzmény blaze86
(12/54)
Ezzel a hozzászólással egyáltalán nem értek egyet. Ugyan nekem eleinte zavaró volt a sok, számomra ismeretlen terméknévvel való dobálózás, de a forgatókönyv egyik nagy érdeme, hogy a sok pofázás ellenére is, vagy talán éppen ezek miatt, sikerült egy tejes mértékben árnyalt képet alkotnia a huszonegyedik századi számítógépes technológia egyik úttörõjérõl. Briliáns megoldásnak tartom, hogy a cselekménycentrikusság helyett a párbeszédek és monológok viszik elõre a filmet. Kicsit mintha Sorkin a harmincas-negyvenes évek nagy mûveihez nyúlt volna vissza, amelyeknél szintén nem volt szükség pörgõs jelenetsorokra, hogy mégis mûködjenek. Sajnos, sok esetben itt a sok beszéd itt néhol leülteti a nézõt, azonban Fassbender annyira briliáns, hogy még ezeken a jeleneteken is könnyedén átsiklik.
4/10
blaze86 2016 jan. 17. - 22:57:13 4/10
(11/54)
"Csináljunk egy újabb Jobs-filmet az Apple-rajongóknak, õk biztos eljönnek." Körülbelül ez lehetett az elképzelése a készítõknek, annyira rossz lett a forgatókönyv. A dialógok konkrétan olyanok, mintha a Barátok közt írójának átküldenék a Wikipedia "Steve Jobs" szócikkét, hogy írjon belõle valamit egy délután... Sajnos a színészi játék sem menti meg, és a szinkron sem.
A film "érzésre" hajaz egyébként a Közösségi háló c. filmre, ugyanúgy nem szeretjük meg a fõhõst, de legalább megtudjuk, a mainstream "zsenik" hány igazi zsenin és szakemberen gázolnak át a saját sikerük eléréséig... Legalább ennyi tanulsággal távozhatunk.

4/10
Bruce Kleberson 2016 jan. 16. - 14:47:10 Előzmény eIemes
(10/54)
Néhány elhallgatott tény Steve Jobsról: https://mediavadasz.info/az-uj-evezred-hamis-profetai-steve-jobs/
eIemes 2016 jan. 14. - 13:32:17 Előzmény MissEarnshaw
(9/54)
azért tudott ilyent alkotni, mert az intelligens pszichopaták pontosan tudják, mire van szüksége a másik embernek, mit akar hallani, mit akar látni. de csak akkor törõdnek vele, ha érdekük fûzõdik hozzá.
Dolphi Alex 2016 jan. 14. - 10:09:04
(7/54)
Nehogy azt higgyétek, hogy azért készítenek róla ennyi filmet, mert egy akkora ember volna aki ezt megérdemli, csak sok birka inkább néz meg róla 3 filmet, mint igazi féltalálókról akiknek a nevét még csak nem is hallották. Ez a rendezõnek és a sutdiónak egy könnyû pénz. Ti meg bedõltök neki. Lefogadom sokan nem is tudjátok az igaz történetét, ebbõl a filmbõl akarjátok mewgtudni hát nem fogjátok.
1/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 31. - 14:57:54 1/10
(6/54)
az az lesz,amikor beletaposnak a pofádba a spammelésed miatt
MissEarnshaw 2015 dec. 03. - 01:33:21
(5/54)
Nem lattam, utana nezek, mit irnak rola.
offtopic
Sz Peter 2015 dec. 02. - 21:25:29
(4/54)
A másik - régebbi - filmet láttad róla?
"Számító Emberek"
Eredeti cím: "Pirates of Silicon Valley"
MissEarnshaw 2015 dec. 02. - 21:08:13
(3/54)
Igen, valoszinuleg egy undok diszno volt, ez teny, de nem derul ki, hogy ennek ellere hogy tudott olyat alkotni, amit imadnak az emberek, amiert rajonganak.
Az egesz film backstage jatszodik, folyamatos feszultsegben, stresszben és engem ez is iszonyatosan feszelyezett.
Lehet a rajongoknak tetszeni fog, en speciel elobb vagnam fel az ereim, mint hogy meg egyszer megnezzem. :)
Sz Peter 2015 dec. 02. - 17:29:10
(2/54)
"cseppet sem szeretheto figurat rajzolt Steve Jobsrol ez a film"?

Mivel tényleg nem volt egy szerethetõ figura.
Ha annak ábrázolják, akkor egy hiteltelen, álságos alkotással állnánk most szemben.
MissEarnshaw 2015 dec. 02. - 15:09:34
(1/54)
Iszonyatos volt ez a film, fel ora utan azon gondolkoztam, hogy kimegyek a vetitesrol, bar ilyet meg sosem tettem.
Nem vagyok kocka, valoszinuleg nem en vagyok a celcsoport, ezt sejtettem is, mikor beultem, de azert mindennek van hatara.
Remeltem, hogy egyszer csak elkezdik erositeni az emberi, erzelmi szalat, de nem, halal unalom volt az egesz az elso perctol az utolsoig.
Kapcsolatokrol*, betegsegrol szo sem esett, cseppet sem szeretheto figurat rajzolt Steve Jobsrol ez a film, aki folyton csak vitazik, kemenykedik és robotszeruen el.
* volt valami gyenge probalkozas, lasd Lisa, John, de hat jaj