Téma: Szalmakutyák

1/10
11messi87 2012 nov. 01. - 23:53:55 1/10
(22/42)
Menjetek már...az elsõ perctõl szembeköpte a nézõt a rendezõ.. egy nyamvadt mûszarvast nem tudott beszerezni? LOL... idegesített az egész film...
frenchbullie 2012 okt. 18. - 11:46:53
(21/42)
Üdv! Láttam az alap filmet, Dustin Hoffmann-nal, meg a "remake"-et is, és nekem ez az új feldolgozás tetszett. Szerintem Dominic Purcell jobban alakította a lassú eszû figurát, és James Woods is remekelt. A történet meg pörgõsebb lett, mint az eredeti esetében.
7/10
Szissssz 2012 okt. 17. - 23:25:17 7/10
(20/42)
Nekem bejött a film! Érdekes hangulata van, felkelti mindenképpen a nézõ figyelmét.
Egy estére kikapcsolódásra tökéletes volt!
Victoria92 2012 szept. 16. - 19:51:05
(19/42)
én azt nem "értettem" igazán, hogy a csaj volt barátja Charlie...miért hagyta hogy más is megerõszakolja a lányt?! bosszúból??? Amúgy nekem a szereplõválogatás eléggé tetszett!
6/10
brigike23 2012 szept. 11. - 16:15:31 6/10
(18/42)
Nagyon idegesítõ egy film, nem azt mondom, hogy rossz, hanem, hogy nagyon nyomasztó volt végig és utána rosszul éreztem magam én is.
arcansas 2012 márc. 15. - 22:53:35
(17/42)
SPOILER

Elég nyomasztó egészen a 80.percig,onnantól viszont izgi volt.


Egy epic jelenet:
-The glass is cutting my neck!
-I hope you slit your f*cking throat!

6/10
2/10
bzalan 2012 febr. 04. - 16:53:17 2/10 Előzmény Darkcomet
(16/42)
Régen láttam ilyen vontatott, nézhetetlen filmet.
Darkcomet 2012 jan. 14. - 15:49:14
(15/42)
Szar film. Ebben a formában fölösleges volt feldolgozni Sam Peckinpah 1971-es klasszikusát.
7/10
lark 2012 jan. 08. - 10:25:43 7/10 Előzmény Rahar
(14/42)
akkor ezt megdumáltuk :D
1/10
offtopic
Rahar 2012 jan. 02. - 11:45:41 1/10 Előzmény lark
(13/42)
"Szimpatikusság: Azért emeltem ki Jeremy bátyját és a seriffet, mert õk nem az arctalan tömeg része voltak. Velük is bajod volt?"
Nem tetszik a fejük, a mentalitásuk és a rendõri szerv már eleve nem lehet jó ember :)

"Balf@szság: Én a fõszereplõ viselkedését inkább intelligens reakcióként fogtam fel a csürhe próbálkozásaira. Szerintem ha már pl a sörös bulira hangoskodással reagál, az csak eredménytelen ripacskodásnak tûnhetett volna. Bunkók ellen meg nem megoldás az sem."
A fõszereplõ viselkedése és a hangoskodáson kívül még léteznek egyéb viselkedési módok, melyekkel fel lehetett volna lépni.

"Visszatérés: A férj aktuális munkája alatt a háborús könyvet/forgatókönyvet értettem. Nem írtam, hogy a felújítás miatt mentek vissza. Az egyik telefonbeszélgetésbõl rémlett, hogy a dolog átmeneti lenne, de lehet, hogy tévedek. Ezért nem nézem meg még egyszer, annyira nem volt jó :). Az, hogy a volt pasit bérelték fel, mindenképpen provokáció. Én nem tenném, fõleg, ha ekkora bunkó az illetõ."
Én teljes mértékben meg vagyok gyõzõdve róla, hogy huzamos ideig akartak odaköltözni. Nem csodálkozom, hogy nem nézed meg még egyszer a filmet. A film legnagyobb hibája, hibás döntése, hogy a volt pasi lett felbérelve, persze ez adja a konfliktus forrását. Én nem ismerek olyan embert, aki ezt tette volna, te igen?

"Laza öltözködés: Melltartó nélkül futni szörnyû. Nem, nem....nem lógnak a melleim, de akkor is rossz. Szerintem ezzel nem tudsz vitatkozni érdemben."
Ha te írod elhiszem, nem akarok vitatkozni.
Mezítláb is jó lehet futni a földúton. Próbáltad már?
Volt benne részem, gyerekkorban, de nem köves, hanem agyagos talajon, nekem nem volt problémás. Sõt, harcmûvészeti vizsgán, mezítláb kellett futni télen az aszfalton, persze az nem földút. Bár van benne kockázat.

"A folyamatos izzadás meg ilyen amcsi betegség lehet. Mostanában láttam a 'Ha ölni kell' c. filmet, abban is egyfolytában csorgott az izzadság mindenkirõl. Nem feltétlen a magas páratartalom hangsúlyozása a cél, szerintem."
Valóban nem az a cél :). Bár megjegyzem, hogy abban is egyetértek veled, hogy ha zaklatnak engem, akkor a késõbbi problémák elkerülése vagy csökkentése végett, azért puritánabb ruhákban lennék, mert nem lesz jó vége.

"Látod, mire képes a pozitív attitûd? Én jól szórakoztam, te meg nem :D"
Szerintem ez nem attitûd kérdése, hanem az ízlésé, de mindenképpen te jártál jól.
7/10
lark 2011 dec. 28. - 16:58:22 7/10 Előzmény Rahar
(12/42)
Hiába, no. Szeretek kötözködni :D

Szimpatikusság: Azért emeltem ki Jeremy bátyját és a seriffet, mert õk nem az arctalan tömeg része voltak. Velük is bajod volt?

Balf@szság: Én a fõszereplõ viselkedését inkább intelligens reakcióként fogtam fel a csürhe próbálkozásaira. Szerintem ha már pl a sörös bulira hangoskodással reagál, az csak eredménytelen ripacskodásnak tûnhetett volna. Bunkók ellen meg nem megoldás az sem.

Visszatérés: A férj aktuális munkája alatt a háborús könyvet/forgatókönyvet értettem. Nem írtam, hogy a felújítás miatt mentek vissza. Az egyik telefonbeszélgetésbõl rémlett, hogy a dolog átmeneti lenne, de lehet, hogy tévedek. Ezért nem nézem meg még egyszer, annyira nem volt jó :). Az, hogy a volt pasit bérelték fel, mindenképpen provokáció. Én nem tenném, fõleg, ha ekkora bunkó az illetõ.

Laza öltözködés: Melltartó nélkül futni szörnyû. Nem, nem....nem lógnak a melleim, de akkor is rossz. Szerintem ezzel nem tudsz vitatkozni érdemben. Mezítláb is jó lehet futni a földúton. Próbáltad már? Már az is elég szadista, ha nem elég vastag a cipõd talpa. Mind1. A folyamatos izzadás meg ilyen amcsi betegség lehet. Mostanában láttam a 'Ha ölni kell' c. filmet, abban is egyfolytában csorgott az izzadság mindenkirõl. Nem feltétlen a magas páratartalom hangsúlyozása a cél, szerintem.

Látod, mire képes a pozitív attitûd? Én jól szórakoztam, te meg nem :D
10/10
sub76 2011 dec. 24. - 00:06:00 10/10
(11/42)
Ritka jó anyag.Akció és mûvészi alkotások egyvelege.Persze én csak mint egyszerû nézõ,nem pedig "szakértõ" volnék.Hajrá ráérõk...
1/10
offtopic
Rahar 2011 dec. 22. - 10:51:26 1/10 Előzmény lark
(10/42)
"Elfogadom, hogy nem tetszik a film, de hagy reagáljak néhány mondatodra."
Ha elfogadnád, akkor nem kötözködnél, melyet egyszerû reagálásnak titulálsz.

Azt mondod: 'Az amerikai kisvárosban egy szimpatikus ember sem él, tuskó, paraszt, tudatlan elõember mind.'- Ezt mibõl szûrted le? Ott van a seriff, Jeremy bátyja, vagy éppen Jeremy. Plusz az a stadionnyi ember a foci meccsen, akiket nem is ismerhettünk meg. A bonyodalom kifejtéséhez nyilván nem a konszolidált értelmiségieket kellett beszéltetni.
Valóban pontatlanul fogalmaztam, igazad van. A bemutatott szereplõk jelentõs része számomra antipatikus. Valamint a háttérben megjelenõ tömeg minden egyes tagja nincs a filmben bemutatva, tehát csak akiknek statisztánál több szerepük van azokról tudok nyilatkozni. A meglátásod helyes. Viszont én botorságnak tartom azt feltételezni, hogy akiket bemutatnak azok negatív szereplõk, de az arctalan tömeg viszont biztos pozitív, persze te azt gondolsz, illetve feltételezel amit akarsz. Egyetértek veled.

"A hollywoodi fõszereplõ egy balf*sz, ami azért valótlan, mert ha így lenne, akkor hogyan tudott volna befutni és meggazdagodni.' Értelmiségiként nem feltétlenül kell értenie a tetõfedéshez. Azonban ha végignézted a filmet, láthattad, hogy elég jól helytállt egy reménytelennek tûnõ szituációban. Talán még egy kis Gárdonyis mûveltsége is volt (forró olaj)."
Én nem állítottam, hogy a fõszereplõ balfaszsága a tetõfedõi ismereteinek a hiányából ered, ez csak a te hibás feltételezésed. Ahogy szívatták, megvezették a suttyók azért tartom balfasznak, a viselkedése és nem a tudatlansága miatt. Ezen hozzáírásoddal egyáltalán nem értek egyet.

"A fõszereplõ felesége ott nõtt fel, csak tudnia kellett, hogy ahol felnõtt azok mind ennyire értéktelen emberek, nem is értem, hogy miért akart visszamenni.'- Meghalt az apja, ott maradt az ingatlan. Átmenetileg mentek vissza, hogy a férje be tudja fejezni az aktuális munkáját. Mint említettem, nem mindenki tuskó ott sem. Nem lett volna ekkora a baj, ha a férj a feleség megkérdezése nélkül nem a volt pasit bízza meg az ácsmunkával."
Én úgy emlékszem, hogy nem átmenetileg mentek vissza, hanem ott akarnak letelepedni, az egyik párbeszédben még meg is lett említve, hogy az a sorozat, melyben a nõ szerepelt megszûnt és nem is forgatnak hasonlót, tehát a nõnek nincs is munkája. A forgatókönyv író fõszereplõ pedig interneten el tudja küldeni a munkáit. Valamint egy ház felújításához miért kellene ott tartózkodni, illetve nem ház csak a pajta felújításához. Mi köze van a nõ gyerekkori ismeretségeinek és az apja halálának egymáshoz? Nem kisgyerekként került el onnét, még középiskolában járt a másik fickóval. Valamint már megint csak a te feltételezésed, hogy nem lett volna baj abban az esetben ha nem az adott személyt bízza meg a tetõfedõi munkával. Én meg úgy gondolom, hogy a fickó akkor sem hagyta volna annyiban a dolgot. De ezt nem lehet tudni, ezt úgy hívják, hogy Mi lett volna ha játszma. Ezen hozzáírásoddal sem értek egyet.

"Valamint lehetett látni egy idõ után, hogy mire megy ki a játék, de a nõ nem tett megelõzõ lépéseket, például kinézett az ajtó kémlelõ nyílásán, látta, hogy ki áll az ajtó elõtt, erre kinyitja az ajtót.' - Tény, hogy a csaj rajongott azért, hogy melltartó nélkül, izzadtan, kis picsányi cuccokban mutogassa magát. A direkt vetkõzõs jelenetrõl nem is beszélve. Csak azt kapta, amit megérdemelt. Itt persze nem a cicára gondolok."
Attól, hogy valaki lazán öltözik még nem kell megerõszakolni. A reggeli futáshoz meg mit vegyen fel? Síoverált? Ezen logikával nyáron az összes lengén öltözött nõt meg lehet dugni a fõutcán mert mutogatják magukat, szerintem ez így nagyon nem jó hozzáállás. A valóságban is elég sok nõ rövid és sokat sejtetõ ruhákba öltözik, fõleg nyáron mégsem erõszakolják meg õket úton útfélen.

Izgalmas, egyszer nézhetõ film. Az eredetit nem láttam, de ez a verzió a saját kategóriájában jól sikerült. Nálam 7/10.
Ez is azt bizonyítja, hogy te jól jártál én meg nem. Te láttál egy jó filmet, én meg nem.
7/10
lark 2011 dec. 12. - 10:22:54 7/10 Előzmény Rahar
(9/42)
Elfogadom, hogy nem tetszik a film, de hagy reagáljak néhány mondatodra.

SPOILER:
Azt mondod: 'Az amerikai kisvárosban egy szimpatikus ember sem él, tuskó, paraszt, tudatlan elõember mind.'- Ezt mibõl szûrted le? Ott van a seriff, Jeremy bátyja, vagy éppen Jeremy. Plusz az a stadionnyi ember a foci meccsen, akiket nem is ismerhettünk meg. A bonyodalom kifejtéséhez nyilván nem a konszolidált értelmiségieket kellett beszéltetni.
'A hollywoodi fõszereplõ egy balf*sz, ami azért valótlan, mert ha így lenne, akkor hogyan tudott volna befutni és meggazdagodni.' - Értelmiségiként nem feltétlenül kell értenie a tetõfedéshez. Azonban ha végignézted a filmet, láthattad, hogy elég jól helytállt egy reménytelennek tûnõ szituációban. Talán még egy kis Gárdonyis mûveltsége is volt (forró olaj).
'A fõszereplõ felesége ott nõtt fel, csak tudnia kellett, hogy ahol felnõtt azok mind ennyire értéktelen emberek, nem is értem, hogy miért akart visszamenni.'- Meghalt az apja, ott maradt az ingatlan. Átmenetileg mentek vissza, hogy a férje be tudja fejezni az aktuális munkáját. Mint említettem, nem mindenki tuskó ott sem. Nem lett volna ekkora a baj, ha a férj a feleség megkérdezése nélkül nem a volt pasit bízza meg az ácsmunkával.
'Valamint lehetett látni egy idõ után, hogy mire megy ki a játék, de a nõ nem tett megelõzõ lépéseket, például kinézett az ajtó kémlelõ nyílásán, látta, hogy ki áll az ajtó elõtt, erre kinyitja az ajtót.' - Tény, hogy a csaj rajongott azért, hogy melltartó nélkül, izzadtan, kis picsányi cuccokban mutogassa magát. A direkt vetkõzõs jelenetrõl nem is beszélve. Csak azt kapta, amit megérdemelt. Itt persze nem a cicára gondolok.

Izgalmas, egyszer nézhetõ film. Az eredetit nem láttam, de ez a verzió a saját kategóriájában jól sikerült. Nálam 7/10.
stev-o 2011 dec. 07. - 15:04:20
(8/42)
Elég jó film szerintem a régi változatot nem láttam, de ez szerintem elég nézhetö nehezen indul be a sztori de 1 percig se unatkoztam. Ajánlani tudom mindenkinek!10/9
1/10
Rahar 2011 dec. 06. - 20:51:39 1/10
(7/42)
Nekem nem tetszik a film, nem tudom, hogy az 1971-ben bemutatott, eme film alapjául szolgáló alkotás is ilyen szintû volt és ez egy tisztességes újrafeldolgozás vagy ez a film ennyire gyenge.
***SPOILER***
Az amerikai kisvárosban egy szimpatikus ember sem él, tuskó, paraszt, tudatlan elõember mind. A hollywoodi fõszereplõ egy balfasz, ami azért valótlan, mert ha így lenne, akkor hogyan tudott volna befutni és meggazdagodni. A fõszereplõ felesége ott nõtt fel, csak tudnia kellett, hogy ahol felnõtt azok mind ennyire értéktelen emberek, nem is értem, hogy miért akart visszamenni. Valamint lehetett látni egy idõ után, hogy mire megy ki a játék, de a nõ nem tett megelõzõ lépéseket, például kinézett az ajtó kémlelõ nyílásán, látta, hogy ki áll az ajtó elõtt, erre kinyitja az ajtót. Még tudnék írni problémákat a cselekményvezetésben, de a lényeg, hogy ez egy kidolgozatlan fércmû.
***SPOILER VÉGE***
Aki szereti az izgalmas, érdekes, logikusan felépített thrillereket és/vagy krimiket az ne nézze meg, mert ez nem tartozik egyik kategóriába sem.
offtopic
Ford Mustang 2011 okt. 31. - 19:45:12
(6/42)
:D ez jó volt :) kétlem, hogy megnézte volna, csak látatlanban fikázza :S mivel be sem mutatták moziban..
10/10
gyuromester 2011 okt. 31. - 19:38:32 10/10
(5/42)
miért? megnézted már?
arcansas 2011 okt. 01. - 20:47:09
(4/42)
Már megint egy jó filmcím :DDDDD A filmre kiváncsi vagyok!
Ford Mustang 2011 okt. 01. - 03:05:08
(3/42)
Hazai bemutató november 17.