6/10
The Cortez 2021 júl. 07. - 18:45:34 6/10 Előzmény megszomorodott
(5/25)
Jól látod a főkaraktert meg a patriarchális mítoszt, viszont az utóbbit szerencsére nem emlegetik olyan sokat a sorozatban.
2/10
megszomorodott 2021 júl. 05. - 11:35:52 2/10
(4/25)
annyira felidegesített ez a sorozat. a főszereplő csajszi egy nettó idióta, önző kapuzárási pánikos ösztönlény. ezzel még semmi baj nem lenne, de ahhoz képest, hogy a sorozat szerint pszichológiai végzettsége van, ezt nem képes felismerni, hogy talàn vele is lehet baj és nem csak és kizárólag a környezetével… nulla érzelmi intelligenciával és felelősségérzettel viszonyul a körülötte lévőkhöz (a férje a nő akciói és vágyai miatt kifordul önmagából, kis híján elveszíti az állását, a gyerekét kiközösítik az oviban), valamint egy szemernyi önreflexiója sincs, a megbánást és a bocsánatkérést hírből sem ismeri. a sorozatban a “gonoszok”, a csaj “rosszakarói” mondják ki az igazságot a nőről és a tetteiről, de főhősünk persze bele se gondol a mindanivalójukba, csak a sértődés és a “patriarchális” elnyomásra való mutogatás megy. ja igen, az alapvető problémafelvetések a sztorinak a szabadosság vs háziasszony női dilemma, ami nyilván létező kérdésfelvetés sok nő számára, de nagyon rosszul felvezetve és rossz megoldásokat kínálva. A patriarchális elnyomás úgy gondolom, a nyugati társadalmakban már nem egy (vagy csak nagyon halványan) létező valami, rohadt unalmas már, mondom ezt alapvetően liberális nőként.
Jellemfejlődés ne várjatok, egyedül a férjet sajnáltam nagyon, a karaktere - igaz, rohadtul sablonos (ahogy az összes a sorozatban)-, volt az egyetlen, aki tényleg tett valamit a családja egyben tartásáért, de persze az ő jutalma mindezért egy kiadós árulás és megcsalás, míg csajszink vígan megkapta azt amit végig akart. Miért is? Mert megérdemli, mint a Garnier sampont?? Milyen példázat ez nők ezreinek emberségből?? És amúgy is gyűlölöm, amikor egy film nem mutat csak mesél, jelen esetben pl. azt, hogy miért is volt olyan éveken át tartó nagy szerelem az ex-szel?? Pusztán mert jobb volt vele a szex meg bőrdzsekis hord? Mert a fő”hős”nővel való közös jeleneteik 90%-ában csak *khm* szeretkeznek, mint a nyulak. A hormonokon kívül semmi emberibb dolog nincs a kapcsolatukban…

Ja az meg a másik, hogy a nő volt kiakadva és áldozatnak beállítva, amikor azt hitte, hogy a férje megcsalt a őt. :DDDDDDDDDD mi a f., anyukám????

Ja és empátia zéró (hangsúlyozom, pszichológus a csaj), hiszen a férje elmagyarázza neki többször is, hogy mi a baj és hogy miért nem gyakorolják a nemi életüket mostanság, de ahelyett, hogy javítani akarna ezen, vagy időt adni a csávójának, fantáziál tovább és az ebből a fantáziából következő cselekvéseivel, hozzáállásával tönkreteszi az egyetlen csávót a földön, aki hajlandó is tenni érte valamit (megjegyzem, egyik jelenetben a csaj maga mondja hogy a férje tobbet erdemel ennel és hát itt felsejlett az igazság egy röpke pillanatra…).
Mert az nem fontos, hogy a férj, akit elvileg szeret, mit szeretne vagy mi lenne jó neki adott helyzetben, de ha ő f. -t akar, akkor azt azonnal akarja, mindenkin átgázolva…

A végén pedig, ami kiverte az utolsó biztosítékot is nálam, hogy még a FÉRJ kért bocsánatot MINDENÉRT, ami az elmúlt hónapokban (a sorozat egészében) történt velük :DDDDDDD

de a gyerekek cukik voltak és a végén imádtam a főhősnő ruháját, olyan szép volt. Ja meg az ázsiai csaj lila ruhája is 10/10. ezeken kívül semmi pozitívat nem tudok elmondani.
6/10
The Cortez 2021 júl. 04. - 17:18:48 6/10
(3/25)
A Netflix saját gyártású erotikus házassági drámasorozata színtiszta Red Pill, pedig nők alkották az egészet.

Bizonyos nőszemélyek időnként megpróbálnak a saját ösztöneikről mesélni, előfordul, hogy ez hellyel-közzel össze jön nekik, de ennyire tűpontos, őszinte vallomást kurva ritkán látni. A sorozat Red Pill-faktora olyannyira erőteljes, hogy még a rutinos, szakavatott red pillereknek is durvák lehetnek a látottak, mivel mozgóképen nem sokszor kapják ennyire kristálytisztán azt az arcukba, amiről már egyébként évek óta pofáznak.
A történet szerint egy unatkozó, háztartásbeli, a magát fiatalon fél New York Cityvel végigbaszató, krónikus alfa özvegységben szenvedő feleség, MILF korában visszasírja party kurva éveit meg az előző, pszichopata tulajdonságokat mutató paliját. A csajnak ringyómúltja ellenére volt pofája gyerekeket csinálni. Férje egy jóképű, sportos testalkatú, sikeres, elegáns, megbízható, túlságosan kiszámítható csávó, vagyis egy tipikus béta eltartó, aki pluszban egy orbitális nagy balfasz, mivel soha nem érdeklődött neje előélete után, ráadásul a későbbiekben kiderülő faszkörhintázást szintén magasról leszarja.
A széria a flashback-ekben kiválóan bemutatja, hogy az alfák bármilyen patkány módon viselkedhetnek a nőkkel, mert azok mindig megbocsájtanak nekik, a jelenben játszódó részek pedig tökéletesen rávilágítanak az alfahímek gátlástalanságára, törtetésére, manipulációira. Ezek mellett azt sem söpri a szőnyeg alá, hogy a kommunikáció fontosságát hirdető nőneműek mennyire nem képesek kommunikálni a problémáikat, még akkor sem, ha anno éppen pszichológiát tanultak.
Persze a sorozat közel nem hibátlan. A karakterek klisések, ”szép és gazdag amerikai emberek” kínlódásait, szerelmi 3szögét kell néznünk 8 epizódon keresztül, továbbá az amúgy izgalmas alapsztori egy pontja 1000-szer látott + továbbra is hiteltelen, ugyanis itt ugyancsak a férj nem tudja rendesen megbaszni-nem akarja kinyalni a bombanő feleségét dilemmával indítanak. Ezt mégis ki hiszi el?
A Vágyak/Valóság (Sex/Life) egy Carrie Bradshaw-szerű (csak attól sokkal jobban kinéző) antihősnővel, egy ribanc – amúgy néger – legjobb barátnővel, egy keményen irritáló gyerekszereplővel, rengeteg baszással, neonfényekkel , valamint alteresebb zenékkel operál. A fasza színészi játéknak köszönhetően, simán beleélheti magát a cselekménybe a néző, ám aztán bizonyos fordulatok, illetve az erősebb jelenetek könnyen megboríthatják érzelmileg. Az utolsó részben már a Blue Pillel keveredik a piros pirula, feminista szemétségeket is be-beböfögnek, viszont a lezárásban megint előtérbe kerül a női ösztönvilág, s a párkapcsolat/házasság buktatóinak prezentálása.
4/10
Paradiselost02 2021 jún. 30. - 13:48:31 4/10
(2/25)
Hát ez egy igazi unalmas fa.zság!Nő írta és rendezte (nem is egy)érződik is rajta erősen.Cukormázas fos,ami hasonlít a régi vörös cipellők című sorira ,csak itt többet pofáznak és azt is életszerűtlenül,fölöslegesen.A csajszi dögös de sajnos semmi de semmi erotikus nincs a játékában.Nekem sajnos nem jött át ,de biztosan jobb mint bármelyik szappanopera ,igaz ezt is csajoknak csinálták,úgyhogy nem számít én mit gondolok róla igazából.....
8/10
Brigiiiii 2021 jún. 28. - 00:12:02 8/10
(1/25)
Hát összességében nem rossz, viszont tényleg 18+++ !
Voltak olyan részek mikor már túlzásnak tartottam a jelenetet és a hányinger jött rám így áttekertem de ezt leszámítva érdekes sztori és érdekes hogy hogyan marcangolja magát a nő. Merész sorozat! Respect a színészeknek is hogy bevállalták.