A kaszkadőr

Bakancslistához adom
The Fall Guy
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akció-vígjáték, 127 perc, 2024

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul?

A való életben is kaszkadőr David Leitch most megrendezte az eddigi legszemélyesebb filmjét, ami egy szerelmes levél az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt stábokhoz.

Az Oscar-jelölt Ryan Gosling (Barbie, Kaliforniai álom, Drive - Gázt!) alakítja Colt Seaverst, a viharvert kaszkadőrt, aki egy éve otthagyta a szakmát, hogy a testi és lelki felépülésére koncentráljon. Most visszahívják egy gigantikus költségvetésű hollywoodi filmbe, amit az exe, Jody Moreno rendez, akit az Arany Glóbusz-díjas Emily Blunt (Oppenheimer, A Quiet Place a Hang nélkül filmek, Sicario) játszik. Ám a produkció sztárja, Tom Ryder (az Arany Glóbusz-díjas Aaron Taylor-Johnson; A gyilkos járat) eltűnik, és miközben a film könyörtelen producere (az Emmy-díjas Hannah Waddingham; Ted Lasso) megpróbálja a sztár eltűnését titokban tartani a stúdió és a sajtó előtt, Colt megcsinálja a film legelképesztőbb mutatványait, miközben igyekszik (mérsékelt sikerrel) visszalopni magát Jody kegyeibe. Ám ahogy a sztár eltűnésének rejtélye egyre mélyül, Colt egy olyan vészjósló bűntény kelepcéjében találja magát, amely egy bármilyen kaszkadőrmutatványnál veszélyesebb szakadék felé sodorja hősünket…
Bemutató dátuma: 2024. május 2. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
vki69 máj. 08. 14:44:45 8/10
Nem rossz a film. kicsit klasszikus film mesélés miatt hosszabb. Két már 40+-os (hogy repül az idő) hitelesen hozta a kapcsolatukat és az örök ifjú antitüdőt. A történettől csodát ne várjunk mert az nem drámai hanem laza vonalvezetésű. Ebből kifolyólag a negatív hős kicsit ripacskodik. De meg lehet nézni. Tv-ben majd akár többször is.
6/10
NN1532 máj. 06. 22:40:58 6/10
Sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy unatkozni fogok egy sokat dicsért akció-vígjátékon. Pedig ez történt. Az akciók jók, a film néha vicces. Csak vágni kellett volna belőle legalább fél órát. Gyakran megy át önismétlésbe, és sokszor erőltetett. Bár ahogy hallottam az embereket a moziból kifelé, a többieknek tetszett.
10/10
(S)Portoló máj. 05. 17:28:37 10/10
Véletlenül néztük meg, hatalmas pozitív csalódás volt. Ez a film tisztelet adás a kaszkadőrök előtt, ezért minden perce emberi és fantasztikusak az akciójelenetek, tényleg beletett a szakma mindent, csúcs. És még vicces is, leköti végig a figyelmet. (A filmek előtt a most 20 perc reklám felháborító, főleg, hogy az ingyenes parkolójegyből pörgeti az időt. De erről nem a film tehet.) Nőknek, férfiaknak egyaránt szórakoztató, még ha az eleje kicsit vontatottabban is indul, de aztán egyre inkább belelendül a film.
10/10
Lizus-ka máj. 04. 10:05:49 10/10
Végre egy film, ami igazán szórakoztató minden percében. Ötletes volt más filmek szóba hozása, fantasztikusan jó zenével és rengeteg humorral.
1/10
mjoee máj. 03. 08:38:59 1/10
Ez borzalmas...
10/10
Domján Ákos máj. 03. 07:22:21 10/10
Nekem tetszett, végig lekötött.Jók az akciójelenetek meg az operatőri munka.🙂
1/10
Z13 máj. 02. 21:51:27 1/10
Sajnos nagyon gyenge lett. Erőltetett poénok, ötlet nélküli forgatókönyv, klisé hegyek. Párbeszédek sablonosak. TV-ben reklámokkal elkapcsoltam volna, közel voltam hozzá, hogy kimenjek a moziból.
7/10
Nico71 máj. 02. 17:09:43 7/10
Kamasz csemetéinkkel néztük meg, mindannyiunknak vegyesek voltak az érzéseink a filmmel kapcsolatban. Senkinek sem tetszett az első fele, kifejezetten unalmas volt és nem különösebben tartalmas, majd fokozatosan jöttek az akcióval fűszerezett jelenetek. Habár a mondandója továbbra sem állt a magaslatok csúcsán, a krimi szál sem volt valami eget rengető, tulajdonképp gyermetegnek éreztük, ám valahogy mégis voltak a filmben jó pillanatok. A humor is eléggé hullámzó volt, keveredtek az elvont poénok és a kacagtatók, illetve a paródia jellegűek. Ami vitte a hátán a filmet az a színészi játék és a kaszkadőri mutatványok. De, mire is helyezték volna egy ilyen alkotásban a hangsúlyt?
Nagy kedvencünk volt a kutya! (illetve kutyák, mivel kettő Ausztrál kelpie játszotta el a szerepet)
Érdemes a stáblistás jeleneteket megnézni! Akár a régi Jackie Chan filmeknél, megmutatják, miként készült a film.

Nagyon poén volt az unikornis! ;-) :-D A film végén a Dűne utalás látványban és hangban... majd a belépő meglepetésszínész Jason Momoa :-D


itsme1 máj. 02. 15:02:37
Ki a bánat kíváncsi a te véleményedre?
Hát én!

Ha olvasod ezt a bejegyzést, és téged is érdekel, hogy egy rendszeres Port- (Mafab, IMdB, stb.) kommentelőt mi motivál, amikor egy filmet értékel, vagy odaírja a véleményét, akkor szavazz az alábbi linken elérhető válaszokra!
https://forms.gle/k2yXpfNoH8VzDQZo6

Jó móka, ne hagy ki!


1/10
Xxy92 máj. 01. 17:49:56 1/10
Miért thriller-nek van besorolva a port.hu-n?! Ez egy akcióvígjáték, jó lenne kijavítani!