Zenekar

Cirkusz-KA



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Cirkusz-KA hangzásvilágában a sokfélén nőies, boros, zsongó hangulatok, a dalok komoly komolytalansága, a szólamok, ritmusok, mind az ének, a magyar dalszöveg köré szövődve mesélnek létező és kitalált személyekről, megtörtént és képzelet szülte eseményekről, festenek ismerős hangulatokról.
A flamenkó és jazz ihletésű gitárjáték mellett megszólaló balkáni és török-arab hangszerek, a zenét színesítő gyerekjátékok, melodika, metallofon, kalimba és további csörgő zörgő eszközök teszik egyedivé a megszólalást.
A színpadon, komoly komolytalanságok, felszínesség és lírai mélységek együttjátéka, dalra fakad Gregor Samsa és Csipkerózsika, a tangó kötéltánctangó, a hold lapos, a porond poros, a bor fekete, a bor édes, a bor keserű...
Szlávics Anna (ének, kalimba, melodika, ütőhangszerek, játékok) és Rock Tamás (klasszikus gitár) keserédes dalai, közös szobából indultak világok zenéin át, nyitott fülekbe és szívekbe érkezni.
A 2009. évben először állt utca őszinte porondjára. E csodálatos pillanat volt az igazi születés a Cirkusz-KA számára, és indulása zenészei a trubadúr életének.
A Cirkusz-KA első nagylemeze 2011 tavaszán jelent meg, a NarRator Records kiadásában, Kötéltánctangó címmel, Simon István közreműködésével gadulkán (bolgár visszhangos hegedű) és az udon (török lant).
A kisméretű cirkusz utazó zenészei a mai napig Európa tizenegy országában vitték el magyarul éneklő muzsikájukat, öntötték dalaikba az utazások hangulatait.
Mostanáig a trió számos utcaművészeti fesztiválra kapott meghívást: Bern, Barcelona, Hamburg, Wrocław-Buskerbus, Ferrara.
A külföldön általános és gyakori "Buscer" fesztiválok mellett Európa szerte sok koncertre és fesztiválra vitte el magyarul éneklő muzsikáját. Már most tudható, hogy a 2012. évre az együttest a Skopje BuskerFest Macedonija és a Buskers Festival Vienne is meghívta.


Tagok:
Szlávics Anna - ének, kalimba, melodika, metallofon, ütőhangszerek és dalszerzés
Rock Tamás - klasszikus gitár, zeneszerzés
Arday Dániel - nagybőgő
Clemente Gábor - ütőhangszerek


Lemezek:
Kötéltánctangó (2011)


Hozzászólások