Hétvégén újra a gyalogosoké a Szabadság híd

Budapest legjobb helyévé válik két hétvégén át a Szabadság híd, miután újra a gyalogosok vehetik át az uralmat rajta. Így akár jógázás közben vagy egy jó koncert mellett élvezhetjük ki a gyönyörű fémszerkezet és a fantasztikus kilátás látványát.

A júliusi alkalmak után augusztus 12-én és 13-án is a gyalogosoké és a bringásoké a Szabadság híd. Erre a kis időre az autóutat és az északi járdát piknikező baráti társaságok, jógázók és függőágyban lazító városlakók foglalhatják el, de fontos, hogy a déli járda a bicikliseké.

Közzétette: Szabihíd – 2017. június 18.

Szombat este fél nyolctól a Söndörgő ad vérpezsdítő koncertet, de már korábban is érdemes kimenni, ugyanis fél négykor egy különleges flashmob résztvevői lehetünk, ami egyben rekordkísérlet is lesz: a klasszikus Bújj, bújj zöld ág jó eséllyel az egész hídon végigmehet. Párosával könnyű, de ha valaki magányos, akár ott a helyszínen, az aranykapu alatt is találhat magának párt egy jó bújásra. Öt órától pedig szabadon festhetünk, rajzolhatunk - az egész délután folyamán legyünk bátran ismét gyerekek, és éljük ki magunkat, jót fog tenni.

Programot egyébként bárki szervezhet a hídra pár alapszabály betartása mellett, és később a résztvevők által beküldött videókból egy közösségi dokumentumfilm készül arról, hogy milyen volt 2017-ben a Szabihídra átkeresztelt hídon.

Közzétette: Szabihíd – 2017. június 18.

A Szabihidat szervező VALYO (Város és Folyó Egyesület) 2011 óta dolgozik azon, hogy az itt élőket közelebb engedjék a Dunához, ami a főváros legnagyobb, legkarakteresebb természeti kincse, de jelenleg szinte megközelíthetetlen. Szerintük a jó köztér az, ahol nem kell drága kávét vagy sört venni ahhoz, hogy élvezhessük a hely adottságait. Talán a legismertebb ötletük a telente a Duna-parton felállított mobilszauna, ahol a mesés esti panorámában gyönyörködve lehet izzadni. Miután tavaly a lezárt Szabadság hidat spontán elfoglalták a városlakók, ezért idén már ők kezdeményezték a Fővárosnál a Szabihíd Projektet.

Közzétette: Szabihíd – 2017. június 18.

Jó tudni, hogy a két korábbi, júniusi hétvégéhez hasonlóan a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok ezen a szombaton és vasárnap sem közlekednek. Helyettük Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusszal, míg Pest és Buda között az M4-es metróval, a 7-es és a 133E busszal lehet utazni. Az autóval a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt visszafordulhatnak, illetve a Belgrád rakpart–Havas utca felé is továbbhaladhatnak majd. A forgalmi változásokról még több információt a BKK oldalán találtok.