Családi filmek Mikulás napján

Ha már a Télapó meghozta a csokikat, akkor tessék a sok édességgel bevetődni a tévé elé és az egész családdal megnézni az agylazító ünnepi filmeket, amíg csendben elrotyog a konyhában a húsleves. Mutatjuk a programot.

Nincs ünnep Bud Spencer nélkül

Sajnos Bunyó karácsonyig az elfogyott, de van helyette Nincs kettő séf nélkül, amiből viszont repetázni is lehet, hisz egyből két résszel támad az RTL. Egy furcsa anomáliának köszönhetően ezeknek a legolaszabb filmeknek valahogy mégis akad valami ünnepi, szívmelengető hatása, ami miatt itt a helye, ebben a listában. Nem is magyarázzuk agyon a dolgot, mindenki tudja miről van szó.
Nincs kettő séf nélkül, RTL Klub, 13:30

Tim Allen besokal

Főhősünk sokak álmát tervezi megvalósítani: az ünnepi hacacárét nagy ívben letojva fogja a feleségét és elindulnak melegebb éghajlatra karácsonyozni. A jól kifundált terv ott bukik meg, hogy rég nem látott lányuk meg leginkább otthon maradna. Innentől meg már, ahogy lenni szokott: csőstül jön a rokonság.
Kelekótya Karácsony, TV2, 15:55

Piros alma, mogyoró, Leslie Nielsen a Télapó

A Télapu sztorijához kísértetiesen hasonlít ez is: a Mikulás leesik a szánról… Előbbinél Tim Allen veszi át a szerepét, itt viszont minden marad a régiben, csak épp a nagyszakállú amnéziás lesz, így valakinek észhez kell térítenie, nehogy a világ összes gyereke ajándék nélkül maradjon. Egy film, amiben Leslie Nielsen nem teljesen hülye.
Ki a Télapó?, Duna, 21:00

Minden nap ugyanaz a nóta

Bill Murray kultfilmje még csak nem is karácsonyi, ellenben a téli hangulata és a mondanivalója, valamint a maga bájossága és abszorditása miatt egyértelműen itt a helye. A főszereplőnk egyszerre akar öngyilkos lenni, megmenteni minden embert a városban és nem mellesleg felszedni Andie MacDowell-t. Mindezek mellett megtanul franciául beszélni, zongorázni és jégszobrászkodni és még millió más dolgot is, ami nem fért bele, hogy megmutassák, az elméletileg több mint 33 évig ugyanazt a napot leíró filmben. Inkább szórakoztató, mint romantikus filmalkotás. Soha senki ne hagyja ki!
Idétlen időkig, FilmCafe, 21:00