Még több Indiana Jones-film jön az Indy 5 után

De azok már Harrison Ford nélküli reboot epizódok lennének.

A Disney igazgatója, Bob Iger a Star Warshoz hasonló, rendszeresen új blockbusterrel jelentkező, pörgős franchise-t építene fel kedvenc régészprofesszorunk köré - írja a Hollywood Reporter. Ennek nyitányaként 2019-ben kerül mozikba az Indiana Jones 5, természetesen Harrison Forddal a főszerepben.

Az Indy 6 és a többi mozifilm viszont már reboot lesz,

hiszen Ford 2019-ben már 77 éves lesz, és a fanyalgók szerint levitézlett, hatvanas kalandorként sem ugrált és bunyózott valami meggyőzően a 2008-as Kristálykoponyában.

Az viszont biztos, hogy a Disney egy Star Wars-méretű franchise-zá szeretné duzzasztani az Indiana Jones-filmeket, ha már ez a brand is az ölükbe hullott, miután 4,2 milliárdért megvették George Lucastól a Lucasfilmet. Csak még azt nem találta ki pontosan Bob Iger meg a többi Disney-fejes, hogy az idős Fordtól ki örökli meg a kalapot és a bőrdzsekit, hogy aztán kétévente újabb mozifilmben lengjen át ostorral az ősi templomok csapdái fölött.

Ami viszont betonbiztos: a 2019. július 19-én mozikba kerülő Indy 5 rendezője Steven Spielberg lesz, a forgatókönyvet a Kristálykoponyát és a Jurassic Park 1-2-t jegyző David Koepp írja. A korábbi Indy-filmek producere, Frank Marshall pedig megígérte: az ötödik rész az Indy 4 közvetlen folytatása lesz, és biztosan nem fogják benne megölni Jones professzort, legfeljebb  nyugdíjazni.