Szombati programajánló

Messze még a nyár, jelenleg ősszel kell kimozdulni a térbe. Ha már ott jársz, nézz el moziba mozizni, táncszínházba, majdnem mozizni, és bazárba, mozizni. Gondolj a házasságra, majd gyorsan felejtsd el, és menj koncertre, szinte mindegy, milyenre!

20. Olasz Filmfesztivál - MittelCinemaFest

Puskin mozi, Tabán mozi, november 5-16.

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén november 5-16. között a Puskin és a Tabán moziban 12 kortárs olasz filmet, köztük több fesztiválsikert nézhet majd meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.

Őszi Esküvő Kiállítás 2022

Hungexpo, november 5-6.

Egyszerűsítsétek le esküvőtök szervezését az Őszi Esküvő Kiállításon! Több mint 250 esküvői szolgáltató hozza el nektek kínálatának legjavát. Egy komplett esküvőt nyerhettek a karikagyűrűtől kezdve a helyszínen át a dekorációig! Menyasszonyi és vőlegény ruhák százaiból választhatjátok ki a régóta keresett darabot. 10-30%-os kedvezménnyel vásárolhattok a Happy Bridal Days kuponokkal.
Hazánk talán legnagyobb karikagyűrű-kínálata vár rátok.

Az elárvult rókakölyök, Vuk megható története máig a legkedveltebb egész estés magyar rajzfilm. Először tévésorozatként hódította meg a közönséget, majd a moziváltozat is több mint kétmilliós nézőszámot hozott. A rendező, Dargay Attila nem fordított hátat az általa nagyra tartott Walt Disney-i hagyományoknak: Fekete István érzelmes története és Dargay vidám karakterei a gyermeki lélekhez szólnak. A kis Vuk hangját Pogány Judit, a felnőtt Vuk hangját Gyabronka József kölcsönözte, de Csákányi László is emlékezetes Karak megszólaltatójaként. A digitális felújítás Dargay állandó alkotótársa, Henrik Irén operatőr közreműködésével készült.

Dokumentumfilmünkkel a száz évvel ezelőtt feltárt, pazar sírkamráról emlékezünk meg. A Tutanhamon: A legújabb kiállítás a világtörténelemben először teszi lehetővé, hogy nézők milliói közelről is szemügyre vehessék a fáraót, és átélhessék azokat a kivételes pillanatokat, amelyek során a fáraó személyes használati tárgyai és az őt a túlvilágra kísérő luxuscikkek közül mintegy 150 elkerül korábbi kiállítási helyéről, a Királyok Völgyéből, hogy a valaha szervezett legnagyobb szabású kiállításon kapjanak helyet, melyet a szó szerint „Aranyifjúnak” szenteltek.

A Laibach egy szlovén avantgárd zenei és művészeti csoport. 1980-ban alakultak egy kis szlovén ipari városban, Trbovljében. A Laibach rendkívül kiterjedt zenei munkássága gyakorlatilag behatárolhatatlan, rengeteg zenei stílusban alkotnak (industrial, Electronic Body Music, neoclassical, martial industrial, industrial metal, experimental, synthpop, techno, hard rock).

Oláh Krisztián Quartet

Budapest Jazz Club, november 5., 20:00

Oláh Krisztián a klasszikus zenei elemeknek és kompozíciós technikáknak, valamint a kortárs jazz improvizatív sodrásának és absztrakt ritmikájának szerves kapcsolódásából és szintéziséből építi sajátos, dinamikus zenéjét. Számtalan díj és elismerést követően a zenéről és zeneszerzésről való gondolkodásmódját alapjaiban változtatta meg, amikor 2020-ben elkezdett a Zeneakadémián zeneszerzést tanulni.

Avatar pres. Solar Fields (New Album) - Live

A38 Hajó, november 5., 22:30

űIgazán nagy dobással jelentkezünk novemberben! Solar Fields, azaz Magnus Birgersson 2019 óta nem lépett fel sehol, de mi elhozzuk őt nektek: egyedül Budapesten fog játszani az idei évben. November 4-én megjelenik az új albuma is, de ha élőben akarjátok hallgatni, ne szalasszátok el a közel s távol egyetlen lehetőséget! Mindenkit szeretettel várnak az A38 hajón november 5-én!

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.