Szombati programajánló

Ismét remek hétvégi programok várnak rátok, reméljük, az időjárás is ezt támogatja majd. A kisebbek találkozhatnak Ikarus-szal, spanyolokkal, óbudaiakkal, kisvasúttal és kertészekkel is. A nagyobbak később összefuthatnak a CPg-vel(!), Kiscsillaggal, Elefánttal, Presser Gborral és Pissarroval is! Ökomenikus találkozó hétvége indul!

28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál!

Millenáris, szeptember 28-október 1.

Szeptemberben rendezik meg a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált! Az idei Fesztivál a Millenárison 140 kiállítóval, több mint 40 külföldi szerzővel várja látogatóit a Parkban, a B (Nagycsarnok) és D épületben (Üvegcsarnok), az Európa Ponton és a Nemzeti Táncszínházban. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek és az olvasás népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat a Millenáris D épületében.

V. Ferihegyi Ikarus Találkozó

Aeropark, szeptember 30-október 1.

Az év legnagyobb dobása az Aeroparkban, amikor a magyar járműgyártás legikonikusabb autóbuszai költöznek be két napra a ferihegyi repülőmúzeumba. 2023-ban is mintegy 70 Ikarust várnak, amelyek kívül-belül megcsodálhatók lesznek. Élménybuszozás, járműmustra, több kilométer hosszú, látványos felvonulás zajlik majd ezen a hétvégén, amikor minden az egyik legismertebb hazai márkáról szól.

Hola Budapest! - Spanyol-magyar fesztivál a Palotanegyedben

Palotanegyed, szeptember 30-október 1.

Budapestre jön egy kis Spanyolország! Idén ősszel a spanyol zenéké és táncoké, a gasztronómiai, művészeti és a kulturális élményeké a főszerep a Palotanegyedben.

Itt leszek! Fesztivál

Óbudai Kulturális Központ, szeptember 30., 9:00

Menj el! Töltődj fel! Tanulj új szakmai módszereket! Érezd jól magad egy igazán interaktív napon! Szeretettel várnak az EJHA által rendezett emberi jogi napon. Ezúttal sokkal tágabb tematikával készülnek, sok kiegészítő programmal, kevéssé konferenciás hangulattal. Terveik szerint lesz interaktív foglalkozás a tanári szerep változásai kapcsán, irodalomterápia a kiégés ellen, biblioterápia Rút könyve kapcsán, művészetterápiás foglalkozás, de egy színházi workhsoppal és egy színházi előadással is készülnek. Megismerhetitek továbbá a Bálint-csoportok és az akciópedagógia működését, és egy kerekasztal-beszélgetést is szerveznek, Élet a státusztörvény után címmel.

Repeat - Magyar zenészek gardróbvására

Budapest Park, szeptember 30., 10:00

Idén is lesz Repeat gardróbvásár! Szeptember 30-án második alkalommal kerül megrendezésre a magyar zenészek gardróbvására a Budapest Parkban, ahol előadóművészek hétköznapi és akár színpadon viselt ruhadarabjaiból válogathattok a fenntarthatóbb jövő érdekében, ráadásul vásárlásaitokkal a Fábián Juli Alapítvány munkáját is támogatjátok. A belépés ingyenes.

Szamóca Kiskertész: Sárkányok földjén - kertészkedés gyerekeknek

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert, szeptember 30., 10:00

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.

VII. Kisvasúti és Családi Nap

Gödöllői kisvasút, szeptember 30., 10:00

Szeptember utolsó szombatján már szokásos módon Magyarországi Kisvasutak Napja rendezvény sorozat Gödöllői állomásához érkeznek.

Állatok világnapja a Bikás parkban

Bikás park, szeptember 30., 10:00

Újbuda Önkormányzata szeretettel várja Önt is az állatok világnapja alkalmából szervezett eseményén 2023. szeptember 30-án, szombaton a Bikás parki kutyafuttatónál. A rendezvény 10.00-kor veszi kezdetét.

Lumen Kifordulás IV.

Lumen kávézó, szeptember 30., 13:00

Hosszas kihagyás után nagy reményekkel és új lendülettel vágnak bele az őszi évadba, amit talán nem söpörnek el újabb hullámok. A szezon kezdetén egy kis szabadtéri, ingyenes dzsemborival kedveskednek az élőzenére kiéhezett közönségnek, ahol igyekszenek a Lumen széles zenei palettájának jónéhány szegmensét felvonultatni a Mikszáth téren.á a Lument a Mikszáth térre!

CPg, Kretens, Tizedes meg a többiek, BTK - 40 éves a Meggyfa utcai Mozaik klubos koncert

Dürer Kert, szeptember 30., 17:00

CPg koncert!!! kapunyitás: 17:00
- Idén (volt) 40 éves a II. Magyar Punk Fesztivál! az elhíresült, Meggyfa utcai Mozaik klubos koncert... -
18:00 BTK, 19:00 Tizedes meg a többiek, 20:00 Kretens, 21:00 CPg

Pissarro, az impresszionizmus atyja - VÁRkert Mozi

Várkert Bazár, szeptember 30., 18:00

Camille Pissarro nélkül nem lett volna impresszionista mozgalom. Hiszen jogosan nevezzük őt az impresszionizmus atyjának! Merész lépésre szánta el magát, és végig levelezett művészi ars poeticájáról családtagjaival. E bensőséges hangú, sok tényt és összefüggést megvilágító levelek alkották a dokumentumfilm forgatókönyvének a vázát, melyben megkísérlik jobban megérteni és megértetni Pissarro életrajzát és pályaképét.

Elefánt

Budapest Park, szeptember 30., 18:00

Szeretnétek az Elefánttal lebegni az űrben? Poroljátok le a szkafandereket, és búcsúztasátok a nyarat a Budapest Parkban egy gigantikus veretéssel! Az ELEFÁNT az elmúlt évtizedben egy igazi kreatív alkotói közösséggé formálódott, folyamatosan kutatják az újat. Sokféle szempontból kuriózumnak számítanak a magyar zenei életben, tényleg nehéz őket ide, vagy oda sorolni. Alternatívnak túl elektronikus, elektronikusnak túl hangszeres, szomorúnak túl vidám. A tavaly egész évben 10. szülinapot ünneplő Elefánt rengeteg teltházas klubkoncerten, nagyszínpados fesztiválkoncerten túl, többszörös arany-, és platinalemezzel gazdagodva, hátuk mögött a világegyetem legjobb közönségével 2023-ban még durvább energiákkal, pogóval és tánccal zárja a szezont!

Galaxisok & Barkóczi Noémi

Akvárium Klub, szeptember 30., 19:00

Az előző évtized elején febukkanó hazai dalszerző-énekesek közül Barkóczi Noémi és Szabó Benedek is különleges életművet tudhat a magáénak. Az első nagylemezét hat évvel ezelőtt megjelentető Barkóczi Noémi az utóbbi években látványosan a háttérbe vonult, 2021 második felében azonban Dolgom volt címmel új nagylemezt rögzített, immár teljes zenekarral a háta mögött. A régóta megérdemelt sikert végre meghozó album fülbemászó dalai egyszerre végtelenül személyesek és átélhetők, a Szia fényfolt címmel nem olyan régen megjelent friss Noémi-dal pedig már a készülő új lemez előfutára.

Kiscsillag: Szex. szerelem, halál

A38 Hajó, szeptember 30., 20:00

A Kiscsillag zenekar 2023-ban tematikus estekkel triplázik az A38 hajón: a különböző hangulatú koncerteken a dalok válogatását az aktuális hevület befolyásolja: szeptember végén, az indián nyár idején a szerelmesebb és a finom erotikát tartalmazó számok kerülnek terítékre, míg az októberi forradalom évfordulója pár nappal a politikusabb, forradalmibb hangvételűek, hogy aztán az év végén egy őrületes táncesttel zárják a sorozatot, mely előrevetíti a Kiscsillag 2024-es évét is: ekkor robban először a LOSER BUMMER PARTY!

Presser Gábor: még 1 KONCERT

Papp László Budapest Sportaréna, szeptember 30., 20:00

"Kedves Mindenki! Ahogy én számolom, nagyjából 55 éve vagyok a pályán. Lehet azt gondolni, hogy ennyi idő után, ha megkérdezik, - hé, Pb, mit szólnál egy Aréna koncerthez? - mondjuk jövő év szeptember harmincadikán? - az ember kér egy perc gondolkodási időt, megnézi a naptárában, nincs-e aznap valami ennél fontosabb, aztán mond egy igent, vagy egy nemet.
De ez nem pont így van....Tegnap elfogadtam a felkérést. Akkor legyen."