Martin Scorsese még nem látta az általa inspirált Jokert

Az idős rendező tovább trollkodik. Lehet, hogy nemcsak a Marvel, de a DC filmjeit is bojkottálja?

Korábban mi is többször írtunk róla, hogy sokáig úgy volt, Scorsese lesz a Todd Phillips által rendezett képregény-adaptáció egyik producere (csak végül saját filmje, Az ír elhúzódó munkálatai miatt nem tudta elfogadni a felkérést), és hogy az antiszuperhősfilmre épp az ő két rendezése, a Taxisofőr és A komédia királya volt a legnagyobb hatással.

A New York Times most készített egy hosszú anyagot az alkotóról, amelyben kikérték a véleményét az elmúlt év legjobb filmjeiről, azaz az idei Oscar-esélyes művekről, saját alkotása, a szintén esélyes Az ír riválisairól. Scorsese pedig azt válaszolta, hogy az Élősködők nagyon tetszett neki, de a Jokert még nem látta, és nem is tervezi, hogy megnézi.

„Láttam belőle részleteket. Ismerem a filmet” – mondta az alkotó, aki a második mondattal vélhetően arra utalt, hogy még potenciális producerként olvasta a forgatókönyvet. „Szóval

nem értem, miért kéne megnéznem.

Részemről ez így rendben van” – tette hozzá. Mindez csak pár hónappal azután történt, hogy a direktor leszólta a Marvel népszerű szuperhősfilmjeit, mondván, azok nem minősülnek mozinak, csak vásári látványosságok.

A Scorsese kontra Marvel után Scorsese kontra Joker. Forrás: InterCom és Jamie McCarthy / Getty Images for Film at Lincoln Center

 

„Megpróbáltam megnézni őket, de egyszerűen nem sikerült. Ez ugyanis nem filmművészet. A legtöbb, amit el lehet mondani róluk, hogy jól meg vannak csinálva, és a színészek becsületesen helytállnak bennük az adott körülmények között – ami egy vidámparknak felel meg” – szólt Martin Scorsesének még októberben az Empire magazinnak adott nyilatkozata, ami azóta egész lavinát indított el.


(via NME)