A Blokád a legnézettebb film a Netflixen Magyarországon

A magyarországi közönség teljesen rákattant a rendszerváltáskori Magyarország krónikájáról szóló Köbli Norbert-filmre.

A napokban egy újabb Köbli Norbert-film, a Blokád is elérhető lett a Netflix kínálatában (A játszma felkerüléséről itt írtunk korábban), és most már ez a legnépszerűbb film a magyarországi közönség körében – adta hírül a Nemzeti Filmintézet. A Seress Zoltán, ifj. Vidnyánszky Attila, Gáspár Tibor, Tóth Ildikó és Végh Zsolt főszereplésével készült mozifilm a tavalyi év kiemelkedő mozisikere volt, öt hétig volt a 10 legnépszerűbb alkotás között.

 

Forrás: InterCom

 

A Blokád készítői a rendszerváltozás utáni Magyarország első nagy politikai és gazdasági krízisén, a címbéli taxisblokádon keresztül mutatják be az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József politikai pályafutásának és magánéletének két meghatározó korszakát. Láthatjuk az operációjából lábadozó miniszterelnököt a kórtermében zajló válságkezelés közepette és politikai összecsapások kereszttüzében, de a visszaemlékezésein keresztül megismerhetjük Antall fiatalkorát, '50-es évekbeli tanári pályáját, és az '56-os forradalomban vállalt szerepét is.

A Seress Zoltán, ifj. Vidnyánszky Attila, Gáspár Tibor, Tóth Ildikó és Végh Zsolt főszereplésével készült Blokád producere Lajos Tamás, kreatív producere és forgatókönyvírója az Apró meséket, a Félvilágot és A játszmát is jegyző Köbli Norbert volt, rendezője Tősér Ádám. A film képi világáért A játszma és a Post Mortem operatőre, Nagy András felelt, vágója Makk Lili, míg a díszletek Pataki Tamás, a jelmezek pedig Kemenesi Tünde munkáját dicsérik.